| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - WiÄ…zka pod kierownicÄ….
Zbychu - 2004-12-30, 09:11 Temat postu: Wiązka pod kierownicą. Będzie szybko i konkretnie. Po wyłączeniu zapłonu nadal działają mi kierunki i wycieraczki. Niech ktoś napisze co z czym mam połączyć a co rozłaczyć. Może znacie przyczynę. Jeszcze tam nie zaglądałem ale chciałbym wiedziec co mnie czeka...
yoshi - 2004-12-30, 09:43
masz zrobiony mostek na wiazce pod kolumna kierownicy (prawdopodobnie po poprzednim wlascicelu) poszukaj [rzewodu wsicnietego na odwal sie w zlaczu po elej stronie nad pedalami (jezeli chodzi o E30)
Miki - 2004-12-30, 16:37
Zbyszek u mnie to samo jest
Zbychu - 2004-12-30, 19:32
| Å‚osiek napisa³/a: | Zbyszek u mnie to samo jest |
Czas to zmienić
Miki - 2004-12-30, 20:43
| Zbychu napisa³/a: | Czas to zmienić |
ok to jak dojdziesz co i jak u siebie to podziałamy u mnie
Sosen - 2004-12-30, 20:43
U mnie też tak jest, to znaczy po wyłączeniu zapłonu ale jeśli kluczyk jest w tej pośredniej pozycji, myślałem że to jest normalne i tak ma być
Miki - 2004-12-30, 20:46
ale ja tak mam nawet jak kluczyk jest w kieszeni chociaz na dobra sprawe mi to nie przeszkadza
Sosen - 2004-12-30, 21:21
hehe rozumiem, myślałem że macie tak jak u mnie i że jest to usterka
Zbychu - 2004-12-31, 09:18
Sosen nie rób z nas idiotów
Chyba dziś tam zajrzę żeby wejść w Nowy Rok z jak najmniejszą
ilością usterek w aucie....
Sosen - 2004-12-31, 16:08
Gdzieżbym śmiał po prostu uważam że lepiej się śmiać niż płakać
Pozdrawiam
Sosen
Zbychu - 2005-01-03, 14:41
No i załatwione.. Znalazłem to miejsce. To jest tak: jak zdjąłem wszystkie plastiki pod kierownicą i obejrzałem wszystkie wiązki to w sumie nic nie znalazłem. Wszystko wyglądało na seryjne, bez żadnych przeróbek. Śledząc wiązkę od radia doszedłem do takiej dużej białej kostki , która znajduje się zaraz obok klamki od maski. I znalazłem!! Była tam taka poldłużna kostka- jak ja odłaczyłem to wszystko wróciło do normy z wyjątkiem radia- nie miało zasilania. Ale wyjąłem jeden pin z tej podłużnej kostki odpowiedzialny za zasilanie radia, wpiąłem go na miejsce a resztę powiesiłem luźno no i wszystko gra . Wycieraczki bez kluczyka nie dzialają, mam nareszcie postojówki w kierunkach. Teraz tylko radio gra bez kluczyka i o to mi chodziło
Aha.. Jak ktoś nie bardzo wie jak właczyc postojówkę przez kierunek to śpieszę poinformować że robi sie to tak. 1) Na wyłączonym zapłonie(u mnie też bez kluczyka w stacyjce) wlącza się kierunek 2) Potem jeszcze trochę pociąga się do dołu az do oporu. 3) Potem nie puszczamy tylko zpowrotem cofamy przełącznik kierunków do poz. nr 1 i powinno działać. Nawet razem z kierunkowskazem.
I to tyle...
|
|