| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Regulacja świateł w e-30
Vindevil - 2004-12-30, 16:06 Temat postu: Regulacja świateł w e-30 Czy komuś działa orginalny układ od regulacji wysokości świateł? Jak nie to czy macie jakieś przeróbki, a może inne sposoby na uruchomienie tego urządzenia (tylko nie mówcie o wymianie na nowy bo chodzi tu konkretnie o robótki ręczne)
HAMANN E30 - 2004-12-30, 16:15
czy oryginalne gwinty masz zerwane do ustawiania lamp przednich???
Najprostszy sposób to stajesz wieczorkiem przed scianą lub murem i regulujesz ich wysokość
Vindevil - 2004-12-30, 16:37
Rozchodzi mi się o te hydrauliczne popychacze od regulacji wysokości.W zależności od ilości pasażerów w srodku samochodu tak regulujesz.
Qba - 2004-12-30, 16:38
Ktoś kiedyś pisał że pasuje regulacja od poldka uzyj "szukaj" znajdziesz troche info.
P.S. Z tego co pamiętam w wielu betkach to nie działa włącznie z moja
Zbychu - 2004-12-30, 19:37
| Qba napisa³/a: | KtoÅ› kiedyÅ› pisaÅ‚ że pasuje regulacja od poldka uzyj "szukaj" znajdziesz troche info.
P.S. Z tego co pamiętam w wielu betkach to nie działa włącznie z moja |
U mnie też nie działa.. I właśnie jak wrzuciłem trochę kilo do kufra i dwie osoby na kanapę to mi świeciło po koronach drzew Qrwa.
Vindevil - 2004-12-30, 23:59
No właśnie o tym mowa.
Jest to produkcji bodaj że Hella, ale ja planuje założyć takie od 5 lub jakiś przeszczep od golfa czy opla. Też będzię działało po dobrym montażu (chyba).
Jak coÅ› z tego wyjdzie to opisze.
Pozdrawiam.
BADYL - 2004-12-31, 00:03
Ten temat był juz poruszany - jakos jeszcze w zadnej E30 nie widziałem tego ukałdu sprawnego z tego co wiem to wpalsnie pasuje on od Poloneza albo od którego s Dajweo (Daewoo czy jak tsie to tam pisze moze byc i LEGO TECHNICS)
sarna1 - 2004-12-31, 00:54
i na tym konczymy - chcesz wiedziec wiecej to poszukaj ....
loko - 2004-12-31, 02:06
a ja coÅ› od siebie dorzucÄ™....
w e28 te siłowniki sąpneumatyczne i chyba w każdym lepszym samochodzie... sterowane jest to podciśnieniem z kolektora i regulatorem jest zawór zwrotny który zmienia kierunek ssania... raz jak ssie to swiatla ida wgorę a w drugiej pozycji w dół... to nie trudne do zrobienia ale trzeba kupić lampy z takimi siłownikami
do e 28 za wszystkie 4 lampy z ramką i właśnie ze sterowanymi światłami mijania zapłaciłem 240zł....
|
|