| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Fotelik z podstawą ISOFIX a starsze modele aut
Grzesio - 2009-02-23, 09:33 Temat postu: Fotelik z podstawą ISOFIX a starsze modele aut Zastanawiam się właśnie nad zakupem fotelika z podstawą ISOFIX do mojej e34.
Czy ktoś już coś takiego montował
Z tego co widziałem to bodajże potrzebne są haki w tylnej kanapie do takiego montażu, tak
Czy może da się to jakoś zamocować samymi pasami
A może w ogóle to nie będzie przynosić rezultatów
Czekam na jakieś podpowiedzi
Łukasz - 2009-02-23, 10:44
fotelik ISOFIX tylko do auta z sytemem isofix - w moim Accordzie mimo, że stary nie jest - 2001 rok - niestety nie ma tego systemu.
mam fotelik przypinany po prostu pasami.
Myślę, że taka przeróbka może nie być do końca bezpieczna - gdybyś chciał to do siebie adaptować.
Grzesio - 2009-02-23, 10:58
to może takie rozwiązanie, tu bazę już chyba montuje się pasami
Łukasz - 2009-02-23, 11:29
może? musiałbys dopytać sprzedawcę.
sybir - 2009-02-23, 15:12 Temat postu: Fotelik Grzesiu, raczej kiepsko z tym Isofix w E34, pozostaje montaż pasami.
Jeżeli byłbyś zainteresowany, a jeszcze nie macie to mogę
Wam odsprzedać taki zestaw (wózek z fotelikiem, gondolą i spacerówką)
w atrakcyjnej cenie. Komplet wogóle nie zniszczony, spacerówka używana
tylko raz. Kupione w lutym 2008r. tylko kolor inny.
http://www.allegro.pl/ite...o_6_gratis.html
sie ma
Grzesio - 2009-02-23, 15:32
dzięki Sybir, ale potrzeba nam tylko fotelik, reszta już jest.
Ten Chicco jest ok, montuje się pasami
Cytat z aukcji
"Dodatkowo jest wyposażony w bazę ułatwiającą szybkie mocowanie fotelika w samochodzie. Bazę montuje się na stałe przy pomocy samochodowego pasa bezpieczeństwa."
MARAS - 2009-02-23, 15:50
Grzesiek ta podstawka pod fotelik Chicco montowana pasami zdaje egzamin, a dlatego że w e34 pasy z tyłu są dosyć krótkie i sam miałem problem z zamntowaniem samego fotelika brakuje ok.4cm by zapiąć pas. Znowu z przodu na fotelu pasażera poducha jest, dlatego na poczatku spinałem tylni prawy pas z klamrą od środkowego pasa bo jest na pasku i grało, ale jak w piatke jechaliśmy to był problem bo pasażer na środku nie miał zapiętego pasa lub zapinał do klamry zewnętrznej a gdy masz podstawkę poroblem rozwiazany montujesz podstawkę pasami i masz komfort dzieciak zapięty i dwa miejsca z tyłu z wolnymi pasami
sybir - 2009-02-23, 15:59
| MARAS napisa/a: | | a dlatego że w e34 pasy z tyłu są dosyć krótkie i sam miałem problem z zamntowaniem samego fotelika brakuje ok.4cm by zapiąć pas |
Pasy tylnie w sedanie są dłuższe i inaczej rozwiązane niż w touringu i wystarcza na zapięcie
fotelika , sprawdzone. Także Grzesiu nie będzie problemu z zapięciem samego fotelika
jakby co.
sie ma
MARAS - 2009-02-23, 16:17
| sybir napisa/a: | | MARAS napisa/a: | | a dlatego że w e34 pasy z tyłu są dosyć krótkie i sam miałem problem z zamntowaniem samego fotelika brakuje ok.4cm by zapiąć pas |
Pasy tylnie w sedanie są dłuższe i inaczej rozwiązane niż w touringu i wystarcza na zapięcie
fotelika , sprawdzone. Także Grzesiu nie będzie problemu z zapięciem samego fotelika
jakby co.
sie ma |
Możliwe Sybirku że i tak jest bo w sedanie jak w porzadnym aucie czteroosbowym pasy na zewnątrz się zapina a w kombi to mnie troche Bajerisze wkurw... za te brakujące 4 cm pasa.
Grzesio - 2009-02-23, 21:34
jeszcze jestem ciekaw czy ten GRACO można pasami złapać, ale skoro są dziury to pewnie można
jaqub - 2009-02-24, 11:34
nie ma jakis patentow na zrobienie ISOFIXa bez isofixa? przeciez tak naprawde to tylko dwa druty (klamry)..
Łukasz - 2009-02-24, 13:17
| jaqub napisa/a: | | nie ma jakis patentow na zrobienie ISOFIXa bez isofixa? przeciez tak naprawde to tylko dwa druty (klamry).. |
patent na pewno się znajdzie, tylko nie wiem, czy do konca bezpieczny, ja wolę wozić swoją Małą w foteliku przypiętym pasami niz bawić się w druciarstwo z isofixem
|
|