| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Rzuca tyłem
DjAquaz - 2009-02-24, 18:33 Temat postu: Rzuca tyłem Koledzy ...się troche boje. Od niedawna nie wiem jakim cudem ale dzieje mi się tak że jak zbieram zakręt w prawo bardziej ostro to czuje jakby tracił przyczepność ale nie traci .Tył jest niestabilny jakby zarzucało .Oco chodzi pękło coś czy gumy do wymiany???
Cypisek - 2009-02-24, 18:59
Sprawdź tylne amortyzatory. Nic nie stuka ani nie puka?
DjAquaz - 2009-02-24, 19:10
Nie nie ma takich objawów amorki są ok.Jak mocno skręcę w prawo to tył poprostu jakby też skręcał nadrzyca jakby w poslisk wpadał .Wydaje mi się jakaś guma poszła ale która jest odpowiedzialna za stabilizacje.Oglądałem na realOEM i jest ich kilka.
http://www.realoem.com/bm...004&hg=33&fg=30
Która to może być?? Jak hamuje z dużej prędkości i mocniej nacisnę hamulec to strasznie trzepie autem i to nie wina tarcz ale jestem przekonany że to z tym ma związek.Jak się wam wydaje???
mattim_bmw - 2009-02-24, 19:22
Sprawdz tuleje tylnej belki. pozdrooo
MARAS - 2009-02-25, 00:36
| DjAquaz napisa³/a: | | Jak mocno skrÄ™cÄ™ w prawo to tyÅ‚ poprostu jakby też skrÄ™caÅ‚ nadrzyca jakby w poslisk wpadaÅ‚ |
Miałem przypadek w jedym z aut naprawianych podobny, a winne były rozwalone bieżnie łożysk kół tylnych, zacierające się łożyska przy mocnych skretach doprowadzały do tego żetył auta zachowywał się jak ze szperą... dociążone łożysko zacierał się i uślizgiwał się tył na zewnątrz... robił to także podczas wytracania prędkości tył zarzucało jakby ktoś szarpał za zderzak lewo prawo...
Podnieś tylne koła i dla pewnosći sprawdź czy obracją się bez oprowów...czy czasem to też nie będą łożyska.
jaqub - 2009-02-25, 20:32
podjedz na stacje kontroli pojazdow i za 20pln wjedz na szarpaki... moj strzal to tuleja wachacza wzdluznego ( ta co siedzi w progu przed tylnym kolem)... jesli to to, to nie bierz tej nacinanej tylko z kolnierzem (dluzej wytrzymuje)....
Pawel735 - 2009-02-25, 20:54
Najpierw kupują beemki a późnią marudzą, że im lata Od tego jest żeby latała
Ja również sprawdziłbym poduszki belki tylnej. Ich zużycie powoduje ze na mocowaniu tylnej belki robią się luzy i podczas skrętów auto potrafi myszkować i faktycznie czuć to.Szczególnie objawy zuzycia poduszek belki tylnej są odczuwalne jak sie wpadnie w dziure tylnym kołem.Wtedy odnosi sie wrażenie, że się wpadło w krater wulkaniczny.
DjAquaz - 2009-02-25, 22:11
Dzięki ziomale ,jutro sprawdze sobie to co napisaliści.Gdzieś leży przyczyna. Podziekował
czarny 325i - 2009-02-26, 17:24
U mnie się guma w tych tulejach porozrywała, tak że przy szybszej jeździe prowadzi się jak Arka Noego... Jutro będę z tym walczył...
piotrbmw4 - 2009-04-24, 21:57
kolego spraw zbierzność ja mialem tak samo
|
|