| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Jak wyjąć board komputer w E30?
Łukasz - 2009-03-03, 13:49 Temat postu: Jak wyjąć board komputer w E30? Pytanie o to, czy board komputer (ten zamiast zegarka w E30) jest na kostkę, czy trzeba ciąć wiązkę, ajeśli ciąć to w którym miejscu?
W wiązkę wchodzi check przy lewym głośniku. Dalej nie rozpruwano....
Miała byc kostka, a jej nie widać ni chu chu.....
MAJSU - 2009-03-03, 13:58 Temat postu: Re: Jak wyjąć board komputer w E30?
| Łukasz napisa/a: | Pytanie o to, czy board komputer (ten zamiast zegarka w E30) jest na kostkę, czy trzeba ciąć wiązkę, ajeśli ciąć to w którym miejscu?
W wiązkę wchodzi check przy lewym głośniku. Dalej nie rozpruwano....
Miała byc kostka, a jej nie widać ni chu chu..... |
Nic nie trzeba ciąć, board ma swoją oddzielną wiązkę. Może kable są po prostu splecione z inną wiązką ale board na pewno się checkiem nie łączy.
Fotka całego okablowania boarda z E30
Łukasz - 2009-03-03, 16:45
a check przy lusterku? Bo chyba nastąpiła pomyłka
MARAS - 2009-03-03, 19:35
| Łukasz napisa/a: | a check przy lusterku? Bo chyba nastąpiła pomyłka |
łeb Tobie ukręcę tak tłuamczyłeś przez telefon że także zrozumiałem że chodzi borda w desca...
wiązka z Check Control nad lusterkiem schodzi się do dużej białej kostki pod kolumna kierownicy z lewej strony pod ta osłona nad nogami... jak troszku znajde czasu wkleję schemat co i jak kiedyś miałem wizję wstawienia checka nad lusterko z 320 do ISa.
Łukasz - 2009-03-03, 22:42
Belisama - 2009-03-04, 08:57
| MARAS napisa/a: | | łeb Tobie ukręcę tak tłuamczyłeś przez telefon że także zrozumiałem że chodzi borda w desca... |
A nie bo Pan Łukasz ma POLAR
Rafał - 2009-03-04, 09:27
| MARAS napisa/a: | | wiązka z Check Control nad lusterkiem schodzi się do dużej białej kostki pod kolumna kierownicy z lewej strony pod ta osłona nad nogami... jak troszku znajde czasu wkleję schemat co i jak kiedyś miałem wizję wstawienia checka nad lusterko z 320 do ISa. |
najczesciej mowi sie ze "bord kompter" jest w desce a "czek kontrol" pod sufitem
zarówno jeden jak i 2 moga byc montowane od siebie nezaleznie
zeby dzalal ten pod sufitem trzeba miec:
podsufitke z wycieciem nat o ustrojstwo
ustrojstwo z wtyczka i kablem( dowolna dlugosc najlepiej zeby starczylo pod deske )
moduł tylnych lamp
przekaznik/moduł przednich lamp
czujniki poziomu chlodnicy i plynu do spryskiwaczy
czujnik poziomu(nie cisnienia) olelu w silniku
skrzynke piwa, szfagra i lutownice....
[ Dodano: 2009-03-04, 10:32 ]
| MAJSU napisa/a: | Fotka całego okablowania boarda z E30
|
to nie board - to zegarko komputer OBC 2 bodajze
zeby zamontowac takie cos to juz nic nie trzeba
wystarczy czujnik dopiac w komorze silnika na kablu od lampki
ale i informacje jakie wyswietla to cudo (na fotce z uszkodzonym lcd) ograniczaja sie temp na zewnatrz, daty, godziny
Pietrek - 2009-03-05, 10:55
| Rafał napisa/a: | to nie board - to zegarko komputer OBC 2 bodajze |
OBC I Rafale
A wpina się jego wiązkę tylko w zegary i nigdzie indziej MA oprócz tego jeszcze 2 kostki , do gongu i czujnika temperatury
Cypisek - 2009-03-05, 11:26
Chyba nikt o zdrowych zmysłach nie zamontował Checka do auta które go nie miało. Więc Łukasz powodzenia! niech dzik będzie z tobą!
Łukasz - 2009-03-05, 12:21
ta, nie zamontował
Rafał - 2009-03-05, 12:39
| Cypisek napisa/a: | | Chyba nikt o zdrowych zmysłach nie zamontował Checka do auta które go nie miało |
Ja
Cypisek - 2009-03-05, 12:47
| Rafał napisa/a: | | Cypisek napisa/a: | | Chyba nikt o zdrowych zmysłach nie zamontował Checka do auta które go nie miało |
Ja |
Chyba wyraźnie napisałem: nikt o zdrowych zmysłach
|
|