| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Co sądzicie na temat e34 525 tds ??
Anonymous - 2005-01-03, 08:56 Temat postu: Co sądzicie na temat e34 525 tds ?? Jak w temacie co o tym myslicie warto to kupić czy raczej dać sobie na luz?
I nie chodzi mi tu o opnie ze warto tylko z tego względu ze to BMW
slawo - 2005-01-03, 12:31
Silniki wytrzymuja srednio 300tys km.Bardzo fajny i zwawy motor,jednak uwazaj na przebieg,bardzo awaryjna jest w nim pompa wtryskowa,pozatym to bardzo udany motor,oszczedny i ma kopa.
Anonymous - 2005-01-06, 08:29
WIELE MI NIE POMOGLIŚCIE
sancho - 2005-01-06, 09:35
witam jak na mój gust to silnik tds a ni taki super zwawy ani taki super oszczedny to nie jest .Pali kolo 10 l zalezy jak jezdzisz przy obecnej cenie ropy i benzyny to prawie na jedno wychodzi powiedzmy ze min 8 a 12,13 tez potrafi przelac . Co do dynamiki to okolo 10 do setki ,jak cisniesz to jakos to przyspiesza napewno jak na tamte lata to diesel świetny ,na te już troche gożej (TDI itp ) w sumie to nie bezposredni wtrysk a komora wstepna wiec i dynamika mniejsza i spalanie nie tak dokładne,
na co trzeba uważac- poszukaj posta o tds tam bardzo duzo w sumie napisalem na ten temat ale w skrócie najwazniejszy (jak dla mnie ) element do sprawdzenia przy tym silniku to pompa wtryskowa i kompresja
mi ten silniczek sprawił/sprawia wiele przyjemnośći ale tez problemów ....szczerze mowiac spodziewałem sie czegoś wiecej, za to miło zaskakuje dzwiek pracujacego silnika .....no chyba ze akurat na taki trafiłem
pozdrawiam
|
|