| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [E36] centralny zamek
KAMIL320 - 2009-03-09, 12:56 Temat postu: [E36] centralny zamek witam wszystkich! chciałbym sie poradzic was mianowicie w sprawie raz działajacego centralnego zamka a raz nie w mojej bemce! dzis rana ja otwieram i jest wszystko ok a po chwili znow nie działa.gdzie szukac wodole przyczyny tej awari??
darek6 - 2009-03-09, 21:12
może bateria w pilocie albo po otwarciu dzwi w zamkazch na słupku są czujniki do dzwi mogą być już wtarte (zużyte) albo zanieczyszczone spsikaj je concaktolem albo wd40 niezaszkodzi najlepiej to widać po tym czy gaśnie ci lampka w aucie po zamknięciu dzwi
KAMIL320 - 2009-03-11, 15:50
| darek6 napisa³/a: | | po otwarciu dzwi w zamkazch na sÅ‚upku sÄ… czujniki | gdzie dokÅ‚adnie sa te czujniki bo zbyt nie rozumiem??
darek6 - 2009-03-11, 19:46
http://bmwfans.info/origi...41/ill-41_0940/
sprawdz nr 8 tam w środku jest taki mały przycisk jak go przyciśńiesz na otwartych dzwiach powinno zgasnąć światło w środku po 30 sek i to samo po zamknięciu dzwi do niego jest również podłączony centralny zamek czsami się zdaża że ten przełoncznik się zanieczyści a czsami zużyje jego plastikowa część wtedy można ją zregenerować poprzez nałożenie bardzo niewielkiej warstwy poxipolu (klej dwuskładnikowy) a te czujniki są po obu stronach niewiem czy to napewno to jest tego przyczyną ale zawsze warto sprawdzić pozdrawiam
KAMIL320 - 2009-03-14, 18:22
czytałem gdzies ze pisal ktos ze nie dziala mu to swiatelko po otwarciu drzwi i ktos pisal czy centralka dziala poprawnie! i wlasnie widze ze od kiedy u mnie cos dupnelo z ta centralka nie swieci tez to swiatelko w srodku! ma to jakies powiazanie ze soba??
|
|