BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - E38 dławienie przy przyspieszaniu, prosze o pomoc!

piotr0110 - 2009-03-10, 18:56
Temat postu: E38 dławienie przy przyspieszaniu, prosze o pomoc!
Mam maly problem, od kilku dni samochod sie dlawi. Wyglada to nastepujaco np ruszajac, przez chwile sie dusi (ok 2-3 sekundy) po tym czasie zaczyna "ciagnac" normalnie. Podczas jazdy to samo, kiedy probuje przyspieszac, przez te kilka sekund ewidentnie sie krztusi potem ok. Pojawiaja sie rowniez problemy z wolnymi obrotami, na postoju powinien trzymac ok 600 obrotow, chwilami ma 400-500. Ostatnia sprawa - zgasl mi juz kilka razy (na wolnych obrotach). Przyczyna musi byc jedna (wszystko zaczelo sie jednoczesnie). Dodam ze wymienilem juz filtr paliwa, powietrza, sprawdzilem przewody i swiece, bez rezultatu. Zastanawiam sie czy to moze przepływomierz, moze przytkane katalizatory? Jesli macie jakies pomysly, lub dobrego mechanika w okolicach Torunia piszcie. Bede naprawde wdzieczny
p.s bez lpg

LUKAS - 2009-03-10, 20:07

Podepnij pod kompa.

Niech sprawdzą Ci cewki, sondy przeplywke i przepustnicę.

Dzis np mialem w robocie 540i E39 z p[adnietą przpeustnicą, brak łączności, a wiadomo jest elektroniczna, wiec świrowała i tu to ona byla przyczyną kłopotów.

Tak więc proponuję zaczac od testu komputerowego.

Moze jakis czujnik albo wtrysk ...

PZDR!!

Ajnalski - 2009-03-11, 21:16

ja miałem podobny problem ...Walnięta przepływka plus przedmuch na którymś weżu od odmy u mnie po wymienieniu tych fantów chodzi wszstko ok..