| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - E34 podświetlenie klapki przeciwsłonecznej
bart80pl - 2009-03-18, 19:13 Temat postu: E34 podświetlenie klapki przeciwsłonecznej Mam takie pytanie, otóż w zauważyłem że nie mam żarówek w lampkach pod klapkami przy podsufitce, więc zakupiłem i zamontowałem. Problem jest taki jeżeli kluczyki są w stacyjce światełka cały czas się świecą, czy to normalne ?
Chyba nie pod klapka są po dwie żarówki 10W razy 4 więc podczas jazdy jakieś to obciążenie jest.
michal4don - 2009-03-18, 19:21
Zarówki powinny Ci się świecić dopiero po odsłonięciu lusterka, ale jeśli go nie zasłonisz i zamkniesz zasłonkę lub przekręcisz ją w stronę drzwi to też gasną (mimo, że lusterko jest odsłonięte. Tak więc są tam 3 włączniki - jeden od klapki lusterka, drugi od zamknięcia zasłonki i trzeci od jej obrotu.
bart80pl - 2009-03-18, 19:58
A więc u pasażera jest tak jak mówisz, działa czujnik za obrót, lusterko i uchylenie.
U kierowcy czy klapka spuszczona czy otwarta, uchylone lusterko czy klapka na boku światełko się pali.
Czy jest możliwe że wysnuła się wsuwka od czujnika (obwodu) i dlatego się ciągle świeci? czy jak wsuwka z czujnika jest wysunięta to nie powinno się świecić ?
|
|