BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Micha! po raz kolejny...

ÅšP+jinos+ - 2005-01-04, 23:49
Temat postu: Micha! po raz kolejny...
Witam
Po malych perypetiach udalo mi sie wkoncu zarejestrowac...
Ale przejde do sedna: Miska olejowa - temat poruszany juz kilka razy na forum, ale mi konkretniej chodzi o to gdzie moge dostac uzywana ew. nowa (konkretniej to chyba tylko dol)?! Na allegro raczej nie widzialem...jakies sklepy internetowe? W szrotach w mojej okolicy raczej nie maja do tego modelu lub kiedy juz zadzwonie dowiaduje sie, ze jeszcze tydzien temu byla, ale sprzedali.
Jesli ktos wie gdzie mozna dostac i jakie sa orientacyjne ceny bylbym bardzo wdzieczny.
Miska do E30 316i 89r. silnik M40 z tego co sie dowiedzialem na forum.
Czy mam uzyc starej uszczelki?
Czy musze miec nowa, a jesli to czy dostane razem z miska?
I ten "czerwony" silikon trzeba go uzyc do uszczelnienia?
Jaki olej polecacie? Z tego co sie orientuje jedzila wczesniej na mineralnym...

Pawel-e30 - 2005-01-04, 23:57
Temat postu: Re: Micha! po raz kolejny...
jinoz napisa³/a:
Witam
Po malych perypetiach udalo mi sie wkoncu zarejestrowac...
Ale przejde do sedna: Miska olejowa - temat poruszany juz kilka razy na forum, ale mi konkretniej chodzi o to gdzie moge dostac uzywana ew. nowa (konkretniej to chyba tylko dol)?! Na allegro raczej nie widzialem...jakies sklepy internetowe? W szrotach w mojej okolicy raczej nie maja do tego modelu lub kiedy juz zadzwonie dowiaduje sie, ze jeszcze tydzien temu byla, ale sprzedali.
Jesli ktos wie gdzie mozna dostac i jakie sa orientacyjne ceny bylbym bardzo wdzieczny.
Miska do E30 316i 89r. silnik M40 z tego co sie dowiedzialem na forum.
Jaki olej polecacie? Z tego co sie orientuje jedzila wczesniej na mineralnym...

tu widziałem ktoś miał miski poszukaj

http://slave.e-edukacja.p...w/board/sc.php3

Uszczelke możesz założyć nową ja założyłem starą i posmarowałem silikonem i też jest dobże
Powodzenia i uważaj na miske następnym razem :wink:

Bruner - 2005-01-04, 23:59

Witam sasiada z za wisly :)
Jesli chodzi o szroty i sklepy w okolicy to odezwij sie do mnie na gg - 4858591 - wszystko Ci napisze.
Cytat:

Uzycie starej to raczej jeden z tych srednio madrych pomyslow, chyba ze zakladales ja krotko przed rozwaleniem miski, wtedy moze jeszcze sie nadawac do ponownego zalozenia. Jesli nie to nie ma sensu oszczedzanie paru zlotych, uszczelka pod miske nie jest droga, a przynajmniej nie bedzie nic cieklo.
Cytat:

Mam niemile doswiadczenia z silikonem (w poprzednim samochodzie), raczej bym odradzal. Nowa uszczelka, dobrze zalozona i nie trzeba zadnego silikonu. Pamietaj ze nie mozna za mocno dokrecic miski - uszczelka sie wycisnie jak maslo z kanapki i bedzie cieknac.

Pawel-e30 - 2005-01-05, 00:00

03.01.2005, wszystko z e30

miski stalowe do silnika m40 (dolne) 120zł
miski aluminiowe silnik m40 dolne i gurna 250zł komplet

Kontakt: email - bmwfan@o2.pl

Tu masz kawałek teo ogłoszenia :wink:
Zobacz też jak się czuje gurna miska bo ona też lubi sobie pękać :P

ÅšP+jinos+ - 2005-01-05, 00:05

wielkie dzieki za szybkie odpowiedzi :D
No widze, ze tutaj ziomek z okolicy jest tak wiec nie zgine :)
jeszcze raz dzieki!

ÅšP+jinos+ - 2005-01-05, 00:16

a jaki olej polecacie? Mineralny oczywiscie bo chyba nie moge teraz wlac syntetyku?
Marcin - 2005-01-05, 00:19

Wpisz w opcji szukaj "olej" i zdziwisz sie jak duzo tutaj o tym napisano.
kicha - 2005-01-05, 07:01

Jezeli smigala wczesniej na mineralce to wlej ten sam olej a jak nie wiesz dokladnej nazwy to wlej innej firmy ale MINERALNY oczywiscie. Ja polecalbym ci Castrol GTX3 Protection sam na takim smigam i nie nazekam a moja bawareczka ma juz 15 latek :D