BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - [e30] gaz w M10 gasnie na jalowym i sie nie wkreca

Pablo325i - 2009-03-25, 14:36
Temat postu: [e30] gaz w M10 gasnie na jalowym i sie nie wkreca
siema, nie znam sie na gazie, mam po raz pierwszy i pewnie niedlugo, ale jak jest chce go uzywac.

niestety czasami, po przelaczeniu z benzyny na gaz (czasem codziennie czasem co tydzien) nie chce sie wkrecac jak wciskam glebiej gaz, musze bardzo delikatnie bo inaczej przerywa, a na jalowym powoli zaczyna sie dusic az zgasnie.
Jak go przeciegne do 5000-6000 to mu przechodzi i znow jest idealnie.
Mysle ze mam cos zapchane, ale nie wiem
Instalacja nazywa sie chyba ZAVOLI.
Bede zdejmowal glowice wiec przy okazji bym cos zrobil, jest jakis filtr d gazu czy cos?? jak wyglada?? czy po prostu gazownik musi wyregulowac parownik czy cus??

ps. przewaznie chodzi idealnie, nie strzela, lecz duzo pali, ponad 12l przy spokojnej jezdzie bez stania w korkach.

Na beznynie idealnie.

lysy174 - 2009-03-25, 16:33

A czy jak przelaczasz na gaz to samochod jest juz rozgrzany? Bo skoro to twoj pierwszy samochod z gazem to masz prawo nie wiedziec ze gaz ma bardzo niska temperature i zamraza parownik jesli ten jest niedogrzany.
Byc moze przyczyna jest wlasnie zamarzajacy parownik?

MARAS - 2009-03-27, 03:07

umiera przepływka a dokładnie ścieżka rezystora... już to przerabiałęm kiedyś w e21
w.i.k.t.o.r - 2009-03-27, 20:25

Mialem bardzo podobnie w 316 na gazniku.Mala korekta zaplonu przyniosla poprawe.
weider - 2009-03-28, 21:10

ewentualnie podreguluj na parowniku i zobacz czy bedzie poprawa (pokrec lekko w prawo lub lewos srubka taka długa na parowniku)