| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - E32 Brak ABS/ASC
marcin-e32 - 2009-03-26, 03:14 Temat postu: E32 Brak ABS/ASC Witam,
Jakis czas temu pojawil sie u mnie problem z ABS. Zaswiecila sie kontrolka, no i oczywiscie nie działa. Sprawdziłem czujniki, wymieniłem komputer na inny - używkę (który nie wiem czy jest sprawny). Restartowałem kompa głównego i nic, dalej ten sam problem.
Czy jest jakis skuteczny sposob na sprawdzenie komputera lub ew. jak mam sprawdzic co jest nie tak ?
Czyjniki sprawdzałem na kompie każdy po kolei, wysylaja sygnaly ale abs nie działa, pompa tez byla sprawdzana manualnie i mechanior powiedział że na 99.9 procent to musi być padnięty komp sterujący ABS/ASC bo taką opcję posiadam.
Jak mógłbym to sprawdzić ? Może jakiś przekaźnik jest padnięty?
Nie wiem, nie mam pomysłów a szczerze irytuje mnie ta kontrolka no i brak ABS, czasami by sie przydal... zwlaszcza jak mokro i ślisko
Z gory dziekuje za pomoc
pozdrawiam,
Marcin
KAMILOS - 2009-03-26, 22:45
a sprawdzałeś bezpieczniki (dwa ostatnie)
Pozdro
marcin-e32 - 2009-03-26, 23:22
Oczywiscie, wszystkie sprawne
Szajbaa - 2009-03-27, 12:54
sam mowisz może przekaźnik, sprawdzałeś go?? chyba k10?? ja bym wsadził kompa 100% sprawnego i juz by można było to wyelminować.
marcin-e32 - 2009-03-27, 15:15
Nie, nie sprawdzałem przekaźnika, czy jest w ogole jakis sposob zeby go sprawdzić bez podmianki na w 100% działający ? Podobnie tyczy sie to komputera. Gdybym mial taka mozliwosc juz dawno bym to zrobil, jednak dopasowac numery kompa zeby i jeden i drugi mial takie same graniczy z cudem
|
|