BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - E46 Kluczyk

sowin19 - 2009-03-26, 17:39
Temat postu: E46 Kluczyk
Jak zaprogramować kluczyk w e46 :?: W e39 udało mi się, ale jak to zrobić w e46 :?: Z góry dzięki :!:
MARAS - 2009-03-27, 03:03

Gdzieś juz raz to opisałem w technicznym...

Zakładamy, że przyciskiem nr. 1 będzie środkkowy przycisk-znaczek z logo, przyciskiem nr2. ten bliżej grotu klucza a nr. 3 przycisk bliżej oczka

Możesz zaprogramować malsymalnie 4 klucze (o ile posiadasz tyle)
Otwórz zamek centralny kluczem
wsiądź do auta zamknij drzwi (wszytskie)
1)przełącz jednym z kluczy zapłon w pozycję 1
2)w ciągu 5 sekun wyczącz zapłon
3)naciśnij przycisk nr 2 i trzymaj go
4)w ciągu 10 sekund naciśnij przyciski nr 1 i nr 3
5)zwolnij przycisk nr 2
6)teraz uruchomią się zamki drzwiowe znaczy pilot został zaprogramowany
Następnie automatycznie uruchomi się kolejny 30 sekundowy tryb programowania kluczy jeżeli posiadasz więcej kluczy możesz zaprogramowac kolejny klucz powtarzając procedurę od 1 do 6 dla każdego klucza
Wyjście z trybu programoawania (uczenia) nastąpi gdy w 30 sekundowym limicie czasu nie zaprogramujesz kolejnego klucza i(lub) przestaną działać zamki.

to tyle flaszka się należy :wink:

sowin19 - 2009-03-29, 22:33

Wcześniej robiłem to, tyle że przyciski pomyliłem, teraz tak jak jest napisane powyżej (czyli tak jak w 39) i echo. Pewnie bateria do wymiany i rodzi się nowe pytanie, jak dostać się do baterii tak żeby kluczyka nie zepsuć :?: Są w nim jakieś śrubki czy zatrzaski jakieś :?:
MARAS napisa³/a:

To może być trudne ze względu na odległość jaka nas dzieli, ale może nadaży się okazja :wink: . Póki co mogę kliknąć pomógł :spoko:

MARAS - 2009-03-29, 22:36

sowin19 napisa³/a:
Wcześniej robiłem to, tyle że przyciski pomyliłem, teraz tak jak jest napisane powyżej (czyli tak jak w 39) i echo. Pewnie bateria do wymiany i rodzi się nowe pytanie, jak dostać się do baterii tak żeby kluczyka nie zepsuć :?: Są w nim jakieś śrubki czy zatrzaski jakieś :?:
MARAS napisa³/a:

To może być trudne ze względu na odległość jaka nas dzieli, ale może nadaży się okazja :wink: . Póki co mogę kliknąć pomógł :spoko:

żartowałem z tą falszką ale gdzieś... kiedyś na jakimś zlociku jak się spikniemy chętnie, nigdy nie odmawiam... nawet pacierza :spoko: