| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - piorka wycieraczek lamp e30
mareks - 2009-03-31, 22:34 Temat postu: piorka wycieraczek lamp e30 szukam piorek wycieraczek do lamp do e30, mozna je gdzies dorobic albo pasuja od jakiegos innego auta? czy jestem skazany na aso?
slawo - 2009-03-31, 22:43
w aso tylko,cena nie zabija chodz mala nie jest
mareks - 2009-03-31, 22:57
80pln sztuka czy jest gdzies taniej?
slawo - 2009-03-31, 23:12
jaki 80? ja placilem cos po znizkach (dzieki przyjacielowi klubowemu) chyba cos kolo 40 paru za sztuje - juz nie pamietam dokadnie
MARAS - 2009-03-31, 23:21 Temat postu: Re: piorka wycieraczek lamp e30
| mareks napisa³/a: | | szukam piorek wycieraczek do lamp do e30, mozna je gdzies dorobic albo pasuja od jakiegos innego auta? czy jestem skazany na aso? |
szukasz samych piórek (gumek) czy ramion?
same gumki pasują od merca W123 15pln sztuka ewentulanie od saaba crokodyla są ciut dłuższe i ciut grubsze ale można spasować
Pawel735 - 2009-03-31, 23:34
Mozna też kupić samą gumkę, dociąc ją na wymiar i zamontować przy pomocy oryginalnych blaszek
slawo - 2009-03-31, 23:37
| Pawel735 napisa³/a: | | Mozna też kupić samÄ… gumkÄ™, dociÄ…c jÄ… na wymiar i zamontować przy pomocy oryginalnych blaszek |
to jest zacisniete wiec jak chcesz to rozgiac nie uszkadzajac tego?
MARAS - 2009-03-31, 23:40
| slawo napisa³/a: | | Pawel735 napisa³/a: | | Mozna też kupić samÄ… gumkÄ™, dociÄ…c jÄ… na wymiar i zamontować przy pomocy oryginalnych blaszek |
to jest zacisniete wiec jak chcesz to rozgiac nie uszkadzajac tego? |
sławo nie osłabiaj nigdy nie wymieniałeś samych gum wycieraczek, nie da się a jak trafiasz nietypowe auto np. cos czego od 30 lat nie produkują a cześci są niedostępne...
Właśnie w e30 szwagra wymieniałem same gumki później odkryłem kiedyś jak stała u mnie 123 że piórka pasują podobno też od jakiegoś volvo v40 ale tego akurat nie sprawdzałem i nie potwierdzę.
slawo - 2009-03-31, 23:41
| MARAS napisa³/a: | | sÅ‚awo nie osÅ‚abiaj nigdy nie wymieniaÅ‚eÅ› samych gum wycieraczek, nie da siÄ™ a jak trafiasz nietypowe auto np. cos czego od 30 lat nie produkujÄ… a czeÅ›ci sÄ… niedostÄ™pne... |
a czy Ty widziales jak to jest zrbione czy myslisz ze tak jak zwykle wycieraczki
MARAS - 2009-03-31, 23:46
| slawo napisa³/a: | | MARAS napisa³/a: | | sÅ‚awo nie osÅ‚abiaj nigdy nie wymieniaÅ‚eÅ› samych gum wycieraczek, nie da siÄ™ a jak trafiasz nietypowe auto np. cos czego od 30 lat nie produkujÄ… a czeÅ›ci sÄ… niedostÄ™pne... |
a czy Ty widziales jak to jest zrbione czy myslisz ze tak jak zwykle wycieraczki |
Tak mam komplet w garażu wyciągnąłem z auta przed złomowaniem wszystko ramki reflektorów z ogranicznikami grile ze spryskiwaczami podwójny zbiornik na płyn z pompkami wycieraki silniczki wycieraków z ramkami reflektorów manetkę i wiązkę wiec wiem jak to wyglada
a kombinowałem z innymi gumami wycieraków 3 lata temu bo jakiś chu... mi je podpierdo... w ASO powiedzieli mi za komplet ramion i wycieraków ponad 700pln dałem sobie spokój znalazłem ramiona ale ze zniszczonymi gumami i da się je wymienić i pasują od merca wiec wiem co piszę
slawo - 2009-03-31, 23:53
ok,widac nie mam zdolnosci manualnych
wolalem kupic niz popsuc hihih
nasteponym razem masz robote ze zmiana gumek i trzymam Cie za slowo hihi
MARAS - 2009-03-31, 23:58
| slawo napisa³/a: | ok,widac nie mam zdolnosci manualnych
wolalem kupic niz popsuc hihih
nasteponym razem masz robote ze zmiana gumek i trzymam Cie za slowo hihi |
Jak się ma kasę to się kupuje w ASO, szwagra nie był za wywaleniem 7 stówek i kombinowałem.
Dlatego lubię grzebać w e30 bo jest jak z klocków lego wyjmujesz jeden i zastępujesz go drugim lub dokładasz kilka innych klocków wszystko pasuje, działa i jesteś zadowolony...że naprzykłąd dołożyłeś elektrykę szyb bo wiązka już była w drzwiach...
mareks - 2009-04-01, 06:56 Temat postu: Re: piorka wycieraczek lamp e30
| MARAS napisa³/a: |
szukasz samych piórek (gumek) czy ramion?
same gumki pasują od merca W123 15pln sztuka ewentulanie od saaba crokodyla są ciut dłuższe i ciut grubsze ale można spasować |
gumek. w123? ciekawe, trzeba zweryfikowac rozumiem ze mocowania sa identyczne i starczy wpiac i wszystko cacy?
jackx - 2009-04-01, 14:13
| MARAS napisa³/a: | | Jak siÄ™ ma kasÄ™ to siÄ™ kupuje w ASO, szwagra nie byÅ‚ za wywaleniem 7 stówek i kombinowaÅ‚em. |
tooo cooo to za ASO było bo w wa-wie ASO na czerniakowskiej nowy cały komplket 4 piórka ( 74zł/szt ) i dwa podwójne ramiona ( 106zł/szt ) wyszło jakies 480zł .
a koszty dla tego wzrosły bo ojro wzrosło ja bez zadnych znizek w ASO 2 lata temu piórka kupowałem po 40zł/szt.
mareks - 2009-04-01, 18:28
swoja droga 80pln za kawalek gumki to dosc dziwna cena
strach sie pytac za ile by mieli dzwignie wycieraczek
a co do wycieraczek od w123 to one chyba inaczej wygladaja tzn maja konstrukcje jak normalne wycieraczki szyb ze stelarzem itd, chybaze mocowanie maja takie same
slawo - 2009-04-01, 19:13
| mareks napisa³/a: | | strach sie pytac za ile by mieli dzwignie wycieraczek |
nie jest droga bo kupowalem jedna sztuke
mareks - 2009-04-01, 19:19
piszac dzwignie mam na mysli przelacznik w kolumnie. sorki za niejednoznacznosc
slawo - 2009-04-01, 19:20
| mareks napisa³/a: | piszac dzwognie mam na mysli przelacznik w komumnie. sorki za niejednoznacznosc |
a to inna bajka na ebayu mozna wyrwac za kilkanascie euronow
jackx - 2009-04-01, 19:36
| mareks napisa³/a: | piszac dzwognie mam na mysli przelacznik w komumnie. sorki za niejednoznacznosc |
cena w ASO nówki szt. to 330zł . a co do ebaya to nie widziałem ze by ktoś sprzedawał osobno przełacznik zespolony do intensywnego mycia a jeśli juz to nie bedzie kosztowac kilka ojro
slawo - 2009-04-01, 19:46
| jackx napisa³/a: | | cena w ASO nówki szt. to 330zÅ‚ . a co do ebaya to nie widziaÅ‚em ze by ktoÅ› sprzedawaÅ‚ osobno przeÅ‚acznik zespolony do intensywnego mycia a jeÅ›li juz to nie bedzie kosztowac kilka ojro |
a niby skad mam? z ebaya.de i za kilkanascie euro
jackx - 2009-04-01, 19:55
| slawo napisa³/a: | | a niby skad mam? z ebaya.de i za kilkanascie euro |
slawo miałes szczescie ze udało ci sie wyrawc , na ebayu tak samo jak na naszym allegro czasem mozna wyrwac okazje . w iwekszości wypadków sprzedają całe komplety i osiągaja kosmiczne ( jak na nasze warunki ) pieniądze
sam na ebayu wyrwałem bilsteiny B8 ze sprezynami K.A.W. 60/40 za 250zł z przesyłką (oczywiscie przesyłka do niemiec nie do polski) i ori black helle za 300zł
mareks - 2009-04-01, 20:01
a to na mobile sprzedaja czesci? (nie mowie o samochodach na czesci )
wybaczcie mi moja nieznajomosc mobile ale nie widze tam na stronie nigdzie opcji do szukania czesci
jackx - 2009-04-01, 20:14
mareks, mowa jest o EBAY.DE nie MOBILE.DE ale przypuszcam ze na mobile jest dział poswiecony częścią
mareks - 2009-04-01, 20:21
o cholercia, sorki ze zle przeczytalem. ale dzis zamyslony jestem nieco
|
|