BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - piorka wycieraczek lamp e30

mareks - 2009-03-31, 22:34
Temat postu: piorka wycieraczek lamp e30
szukam piorek wycieraczek do lamp do e30, mozna je gdzies dorobic albo pasuja od jakiegos innego auta? czy jestem skazany na aso?
slawo - 2009-03-31, 22:43

w aso tylko,cena nie zabija chodz mala nie jest
mareks - 2009-03-31, 22:57

80pln sztuka czy jest gdzies taniej?
slawo - 2009-03-31, 23:12

jaki 80? ja placilem cos po znizkach (dzieki przyjacielowi klubowemu) chyba cos kolo 40 paru za sztuje - juz nie pamietam dokadnie
MARAS - 2009-03-31, 23:21
Temat postu: Re: piorka wycieraczek lamp e30
mareks napisa³/a:
szukam piorek wycieraczek do lamp do e30, mozna je gdzies dorobic albo pasuja od jakiegos innego auta? czy jestem skazany na aso?

szukasz samych piórek (gumek) czy ramion?

same gumki pasują od merca W123 15pln sztuka ewentulanie od saaba crokodyla są ciut dłuższe i ciut grubsze ale można spasować

Pawel735 - 2009-03-31, 23:34

Mozna też kupić samą gumkę, dociąc ją na wymiar i zamontować przy pomocy oryginalnych blaszek
slawo - 2009-03-31, 23:37

Pawel735 napisa³/a:
Mozna też kupić samą gumkę, dociąc ją na wymiar i zamontować przy pomocy oryginalnych blaszek

to jest zacisniete wiec jak chcesz to rozgiac nie uszkadzajac tego?

MARAS - 2009-03-31, 23:40

slawo napisa³/a:
Pawel735 napisa³/a:

to jest zacisniete wiec jak chcesz to rozgiac nie uszkadzajac tego?

sławo nie osłabiaj nigdy nie wymieniałeś samych gum wycieraczek, nie da się a jak trafiasz nietypowe auto np. cos czego od 30 lat nie produkują a cześci są niedostępne...

Właśnie w e30 szwagra wymieniałem same gumki później odkryłem kiedyś jak stała u mnie 123 że piórka pasują podobno też od jakiegoś volvo v40 ale tego akurat nie sprawdzałem i nie potwierdzę.

slawo - 2009-03-31, 23:41

MARAS napisa³/a:
sławo nie osłabiaj nigdy nie wymieniałeś samych gum wycieraczek, nie da się a jak trafiasz nietypowe auto np. cos czego od 30 lat nie produkują a cześci są niedostępne...

a czy Ty widziales jak to jest zrbione czy myslisz ze tak jak zwykle wycieraczki ;)

MARAS - 2009-03-31, 23:46

slawo napisa³/a:
MARAS napisa³/a:

a czy Ty widziales jak to jest zrbione czy myslisz ze tak jak zwykle wycieraczki ;)

Tak mam komplet w garażu wyciągnąłem z auta przed złomowaniem wszystko ramki reflektorów z ogranicznikami grile ze spryskiwaczami podwójny zbiornik na płyn z pompkami wycieraki silniczki wycieraków z ramkami reflektorów manetkę i wiązkę wiec wiem jak to wyglada

a kombinowałem z innymi gumami wycieraków 3 lata temu bo jakiś chu... mi je podpierdo... w ASO powiedzieli mi za komplet ramion i wycieraków ponad 700pln dałem sobie spokój znalazłem ramiona ale ze zniszczonymi gumami i da się je wymienić i pasują od merca wiec wiem co piszę

slawo - 2009-03-31, 23:53

ok,widac nie mam zdolnosci manualnych ;)
wolalem kupic niz popsuc hihih
nasteponym razem masz robote ze zmiana gumek ;) i trzymam Cie za slowo hihi

MARAS - 2009-03-31, 23:58

slawo napisa³/a:
ok,widac nie mam zdolnosci manualnych ;)
wolalem kupic niz popsuc hihih
nasteponym razem masz robote ze zmiana gumek ;) i trzymam Cie za slowo hihi

Jak się ma kasę to się kupuje w ASO, szwagra nie był za wywaleniem 7 stówek i kombinowałem.

Dlatego lubię grzebać w e30 bo jest jak z klocków lego wyjmujesz jeden i zastępujesz go drugim lub dokładasz kilka innych klocków wszystko pasuje, działa i jesteś zadowolony...że naprzykłąd dołożyłeś elektrykę szyb bo wiązka już była w drzwiach...

mareks - 2009-04-01, 06:56
Temat postu: Re: piorka wycieraczek lamp e30
MARAS napisa³/a:

szukasz samych piórek (gumek) czy ramion?

same gumki pasują od merca W123 15pln sztuka ewentulanie od saaba crokodyla są ciut dłuższe i ciut grubsze ale można spasować

gumek. w123? ciekawe, trzeba zweryfikowac :) rozumiem ze mocowania sa identyczne i starczy wpiac i wszystko cacy?

jackx - 2009-04-01, 14:13

MARAS napisa³/a:
Jak się ma kasę to się kupuje w ASO, szwagra nie był za wywaleniem 7 stówek i kombinowałem.

tooo cooo to za ASO było bo w wa-wie ASO na czerniakowskiej nowy cały komplket 4 piórka ( 74zł/szt ) i dwa podwójne ramiona ( 106zł/szt ) wyszło jakies 480zł .
a koszty dla tego wzrosły bo ojro wzrosło ja bez zadnych znizek w ASO 2 lata temu piórka kupowałem po 40zł/szt.

mareks - 2009-04-01, 18:28

swoja droga 80pln za kawalek gumki to dosc dziwna cena :|
strach sie pytac za ile by mieli dzwignie wycieraczek

a co do wycieraczek od w123 to one chyba inaczej wygladaja tzn maja konstrukcje jak normalne wycieraczki szyb ze stelarzem itd, chybaze mocowanie maja takie same

slawo - 2009-04-01, 19:13

mareks napisa³/a:
strach sie pytac za ile by mieli dzwignie wycieraczek

nie jest droga bo kupowalem jedna sztuke

mareks - 2009-04-01, 19:19

piszac dzwignie mam na mysli przelacznik w kolumnie. sorki za niejednoznacznosc 8-)
slawo - 2009-04-01, 19:20

mareks napisa³/a:
piszac dzwognie mam na mysli przelacznik w komumnie. sorki za niejednoznacznosc 8-)

a to inna bajka ;) na ebayu mozna wyrwac za kilkanascie euronow

jackx - 2009-04-01, 19:36

mareks napisa³/a:
piszac dzwognie mam na mysli przelacznik w komumnie. sorki za niejednoznacznosc 8-)

cena w ASO nówki szt. to 330zł . a co do ebaya to nie widziałem ze by ktoś sprzedawał osobno przełacznik zespolony do intensywnego mycia a jeśli juz to nie bedzie kosztowac kilka ojro

slawo - 2009-04-01, 19:46

jackx napisa³/a:
cena w ASO nówki szt. to 330zł . a co do ebaya to nie widziałem ze by ktoś sprzedawał osobno przełacznik zespolony do intensywnego mycia a jeśli juz to nie bedzie kosztowac kilka ojro

a niby skad mam? ;) z ebaya.de ;) i za kilkanascie euro ;)

jackx - 2009-04-01, 19:55

slawo napisa³/a:
a niby skad mam? z ebaya.de i za kilkanascie euro

slawo miałes szczescie ze udało ci sie wyrawc , na ebayu tak samo jak na naszym allegro czasem mozna wyrwac okazje . w iwekszości wypadków sprzedają całe komplety i osiągaja kosmiczne ( jak na nasze warunki ) pieniądze
sam na ebayu wyrwałem bilsteiny B8 ze sprezynami K.A.W. 60/40 za 250zł z przesyłką (oczywiscie przesyłka do niemiec nie do polski) i ori black helle za 300zł

mareks - 2009-04-01, 20:01

a to na mobile sprzedaja czesci? (nie mowie o samochodach na czesci :wink: )

wybaczcie mi moja nieznajomosc mobile ale nie widze tam na stronie nigdzie opcji do szukania czesci :|

jackx - 2009-04-01, 20:14

mareks, mowa jest o EBAY.DE nie MOBILE.DE ale przypuszcam ze na mobile jest dział poswiecony częścią
mareks - 2009-04-01, 20:21

:doh: o cholercia, sorki ze zle przeczytalem. ale dzis zamyslony jestem nieco