BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - M10 na wtrysku gasnie po zalozeniu glowicy

Pablo325i - 2009-04-03, 00:37
Temat postu: M10 na wtrysku gasnie po zalozeniu glowicy
pomocy, rece opadaja, hehe

wyjalem glowice splanowalem 0.6mm i zalozylem z nowymi swiecami, kablami.
rozrzad wyglada na dobrze ustawiony, tak jak i zaplon, troche nim manipulowalem.
silnik odpala, ale ponizej 2000rpm nie zyje, powyzej 2000 a szczegolnie 3500rpm raz sie wkreci szybko, raz przygasnie i tak z nim ze Smasherem walczylismy ale nie chce sie wogle ustabilicowac nawet na 3500rpm.
co to jest najpredzej???
bo moze byc wszystko i wszystko po kolei sprawdzam, moze ktos mial cos takiego??
ogolnie chodzi jakby na 3 garach czy dwoch (powyzej 3000 to juz sie kreci na tyle szybko ze wydawac by sie moglo ze jest ok) ponizej 3000 brzmi jak maluch czy cos takie jakby, glosne oddzielne wydechy

ps. przed rozebraniem chodzil idealnie tylko bral olej, moze cos zle zlozylem, zly kat wyprzedzenia zaplonu?? juz aparatem zaplonowym sie nakrecilem, to cyha nie jego wina.

podkreslam ze jak zalapie to szybciutko sie wkreca powyzej 4000, pozniej odpuszczam bo nie chce go na zimno pilowac, ogolnie caly czas dazy by zgasnac heh

z gory dzieki za podpowiedzi w walce z usterka :wink:

Długi85 - 2009-04-03, 08:32

Witam, jakies 2 tyg temu tez robiłem głowice w m10 planowanie, docieranie zaworów , i przy składniunnm rozrzad się przestawił o 3 ząbki bo do końca się napinacz olejem nie napełnił. Silnik w sumie równo pracował ale był bardzo slaby, już nie wiedziałem co robić to postanowiłem zawory poregulować i właśnie wtedy zobaczyłem ze rozrząd był przestawiony, także zobacz ustawienie rozrządu, zaworów i kolejności kabli WN, może zamieniłeś 2 z 3 cylindrem, zobacz tez szczelność dolotu, gumę za przepływką i te rurkę w nią wchodzącą pod przepustnica, Powodzenia
Pablo325i - 2009-04-03, 16:13

dzieki wielkie, kolektor ssacy byl niedokrecony minimalnie przy 4garze

chodzi :)