BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Montaz CDA BMC oraz SIMOTY

noname - 2009-04-05, 14:37
Temat postu: Montaz CDA BMC oraz SIMOTY
Witam. Zastanawia mnie to jak powinien byc zamontowany prawidlowo Airbox SIMOTY .

BMC CDA MONTUJE SIE na odwrót do montazu SIMOTY ? Z tego co widze Wszyscy ktorzy maja simote maja ja zamontowana tak jak na zdjeciu ponizej .

BMC montuje sie na odwórt

Jak powinna byc zamontowana prawidlowo SImota ? Ktora strona do silnika ?

dzidziusbmw - 2009-04-05, 14:57

nie rozumiem zbytnio pytania (jak na odwrot chcesz zamontowac)... Ale zawsze montujesz stozkiem do zewnatrz czyli wezsza strona od strony poboru powietrza.
noname - 2009-04-05, 15:08

dzidziusbmw Simota ma wlot 77mm i wylot 77mm , i teraz pytanie jak ma byc zamontowany ?

Tak jak na zdjeciu czy odwrotnie .

dzidziusbmw - 2009-04-05, 15:15

dokladnie tak jak na rysunku ,rozumiem ze wlot i wylot jest tej samej srednicy(ta puszka-airbox) ,ale w srodku filtr musi byc zamontowany tak jak pokazales to na rysunku (poniewaz jest w ksztalcie stozka) i ta wezsza czesc(dolot zimnego powietrza)musi byc od strony poboru powietrza
MAJSU - 2009-04-05, 18:00

I Simotę i CDA montuje się tak samo, czubkiem stożka do wlotu.
kamil.k - 2009-04-05, 21:26

chyba na obudowie sa strzałki .montuje sie jak narysowałes
noname - 2009-04-05, 22:24

MAJSU na stronie BMC jest pokazane ze CDA montuje sie gora filtra do silnka a nie do wlotu
slawo - 2009-04-05, 22:29

noname napisa³/a:
MAJSU na stronie BMC jest pokazane ze CDA montuje sie gora filtra do silnka a nie do wlotu

jak bede mial czasu,to jutro zerkne jak moj bmc jest zlozony

rifresz - 2009-04-06, 00:07

Podpinam sie do tematu ale na zdrowy rozum wyglada ze tak jak zaznaczyles na rysunku.
Artur C. - 2009-04-06, 06:50
Temat postu: Re: Montaz CDA BMC oraz SIMOTY
BMC CDA MONTUJE SIE na odwrót do montazu SIMOTY ?

Nic na odwrót przecież rysunek wszystko wyjaśnia pozatym to są dwa różne rodzaje filtra -BMC jest walcowym z deflektorem w airboxie a simota stożkowy w airboxie i on nie potrzebuje deflektora.
Simota czubkiem do wlotu powietrza z zewnÄ…trz,
BMC czubkiem deflektora do wlotu powietrza z zewnÄ…trz.
Rysunej jak napisałem wszystko dobitnie wyjaśnia dlaczego tak zamontować filtr BMC.