BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - test zegarow 525 24v

roki101 - 2009-04-05, 15:51
Temat postu: test zegarow 525 24v
Witam dzisiaj zrobilem test zegarow,podczas testu wskaznik temp,paliwa.ekonomizera ida poprawnie do konca a obrotomierz i licznik zatymuje sie w polowie, licznik na prawie 130 km,a obrotomiez na 3,5 tys.Wydaje mi sie ,ze jak kiedys robilem test to wszystkie wskazniki szly do konca i razem opadaly ,dlaczego teraz obrotmiez i licznik staja w polowie ? dodam ze auto stalo rok nieodpalane i na poczatku licznik podczas testru nie ruszal wogole dopiero jak postukalem w deske ruszyl.Posprawdzalem kostki styki wszystko wyglada dobrze wiec czemu tak jest ?
MARAS - 2009-04-05, 18:51

w e34 ida temp. paliwo do końca a prędkościomierz i obrotomierz tylko do połowy tez keidyś myślałem że jest coś nie tak ale jednak nie i ida tylko do połówy...
Artur C. - 2009-04-05, 19:32

Właśnie mam na tapecie E34 525tds 92r -wszystkie zegary idą do konca podczas testu- sekundy temu sprawdzone.
MARAS - 2009-04-05, 19:41

To zgłupiąłem teraz Artur...

U mnie w 525 ida do połowy i wracają...kilka razy dla upewnienia się zrobiłem w tdsie też szły do połowy więc uznałem że tak ma być... no moge iść i sprawdzić jeszcze raz ale teraz mi ćwieka zabiłeś czyżby coś nie teges, fakt w benzynie mam cofniety licznik i to prawie 200tys. w rzeczywistości jest 477tys. :roll: ale w tadku nie było nic grzebane miał 318tys., idę sprawdzić bo mnie teraz to gryzie... ;/

Sprawdziłem, typo szereg, kod kości, numer vin, zapalają się wszystkie kontrolki prędkościomierz idzie do 130 obrotomierz do 3,5 i stoją potem paliwo od zera na max temperatura od zer na max ekonomizer od zera na max i ciekawostka nawiew załacaza sie na max i zwalnia zpowrotem do 1 oraz zamkneły się klapy nawiewów i otworzyły (obieg zamkniety... I radio zrobiło się głośniej i jak zaczęły opadać wskazówki od paliwa temperatury i ekonomizera nawiew zwolnił do 1 otworzyły się klapy napwiewu zgasła kontrolka obiegu zamknietego i radio się ściszyło na końcu opadły prędkościomierz i obrotomierz i koniec testu... powtórzyłem dla pewności dwa razy...

Artur C. - 2009-04-05, 20:50

Sprawdziłem to w aucie bo zaciekawił mnie temat- pozatym nie mam większego doświadczenia z elektryką w E34 więc na tym skończę.