| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - podłaczenie serwa m20
kamil.k - 2009-04-05, 21:42 Temat postu: podłaczenie serwa m20 nie dawno zmieniałem silnik na m20 z e34 ale gume do przepływki założyłem od wersji z e30
guma ta ma tylko wyjscie na krokowca i nic wiecej.sprawdzałem i wiekszosc ma jeszcze otwór w ktory podlacz sie przewody idace do serwa.ja podlaczylem tylko jeden przewód a drugi kruciec zaslepiłem ale wydaje mi sie ze wczesniej jak siedzial inny silnik heble były ostrzejsze i mniej siły trzeba było aby hamowac
orientuje sie kto co i jak.kiedy weszła tak zmiana po co zlikwidowali ten otwór
tutaj foto na którym widac podwójne przewody i sie wacham czy wymieniac gume i przerabiac na taki układ czy pozostac prz tym cos mam jesli nie bedzie różnicy
http://www.fotosik.pl/sho...8e1e67d82fff3ae
Artur C. - 2009-04-06, 07:26
Było bodajże trzy sposoby podłączania serwa w M20 jak znajdę fotki to wkleję.
To co pokazałem wyżej jest jedynym bez eżektorowej pompy powietrza w układzie (na rysunku poniżej jest to numer 1) pozostałe dwa sposoby opierają się na jej zastosowaniu.
Stąd brak odpowiedniego podciśnienia przy zaślepieniu jednego z jej krućców.
Nie wiem czy serwa się różnią w tym przypadku.
kamil.k - 2009-04-06, 14:29
Artur C., własnie taki układ mam u siebie jak na tym foto
czy mi sie wydaje czy ten silnik ze zdjecia to automat.nie wiem czy to ma znaczenie ale mój tez jest od automatu
Artur C. - 2009-04-07, 07:04
Na fotce jest z tempomatem.
kamil.k - 2009-04-07, 20:28
chyba poszukam tych podwójnych węży co ida do serwa bo z moich resztek jakie posiadam nic sensownego sie nie poskłada .założe to i zobacze czy cos sie zmieni
bo chyba nie ma sensu odrazu zmieniac gumy od przepływomierza na taka z otworem na wezyk od podcisnienia
|
|