| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - tuleja tylna wahacza E36
southOFheaven - 2009-04-08, 14:15 Temat postu: tuleja tylna wahacza E36 otoz w prawym tylnym wahaczu wysunela mi sie tulejka (jakies 2cm) i tlucze w prog, i pewnie przez to przestawila mi sie zbieznosc w tym kole (zeby jechac na wprost musze kierownice skrecic w lewo).
Pytanie
- jest jakis dobry patent na wymiane tej tulejki? Niestety nie mam kanalu (chce zrobic to na lewarku )
- gdzie znalezc tuleje Z kołnierzem? Jakiego producenta?
Rozumiem, ze wciskanie na miejsce starej (ale bez luzow) jest bez sensu? (jest bez kolnierza- znowu sie wysunie?)
pozdrawiam i licze na jakies konkrety
Gepard - 2009-04-08, 23:04
Zawsze przy wymianie tej tulei robie kilka zadziorow punktakiem badz przecinakiem ogolnie zawsze to pomaga. Poza tym jak dasz nowa bez kolnieza to bedzie sie trzymac gdyz ona po swoim obwodzie ma metalowa czesc nacieta w dwoch miejscach i jak guma zaczyna robic sie mieka to tuleja wyjezdza. Co do wymiany to nie widze problemu tylko zamiast lewarka uzyj czegos stabilniejszego choc by z dwa kola pod auto lub kobylka.
Stammek86 - 2009-04-09, 01:27
da sie to zrobic z lewarka bo nie raz juz robilem znajomym tylko troche sie nameczysz z wcisnieciem nowej tulei.Co do zabespieczenia przed wypadnieciem to nawet nowa moze sie wysunac wiec zadziory to dobry pomysl plus ja jeszcze stosuje klej do metalu.
Co do tulei z kolniezem to sie troche ich naszukalem i wychodzi na to ze zadna firma juz takich nie produkuje i nawet w aso sa tylko takie bez kolnieza.
southOFheaven - 2009-04-10, 14:34
http://www.allegro.pl/ite...wzmocniona.html
znalazlem takie tuleje z kolnierzem, napisze ktos jaką stroną to zamontowac? czy kolnierzem na zewnatrz? czy otworami tez jakos specjalnie?
|
|