BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - tylna wycieraczka nie działa

bart80pl - 2009-04-10, 20:15
Temat postu: tylna wycieraczka nie działa
Witam

Mam problem z wycieraczką tył (e34 touring) spryskiwacz działa. Jeszcze nie dawno i wycieraczka, lecz nie do końca prawidłowo.
Gdy spryskałem tylną szybę podczas jazdy po pewnym czasie wycieraczka załączyła się, teraz jednak w ogóle nie chodzi.
Dziś rano jak chciałem spryskać szybę to dopiero po nagrzaniu szyby spryskiwacz zaczął działać ale wycieraczka stoi w miejscu.

Co mogło paść? jakiś przekaźnik ? silnik ? jak to można sprawdzić?

sarna1 - 2009-04-10, 20:25

probówką po prostu, rozbierz obudowe klapy i dzialaj, kable ida w prawym zawiasie i pewnie tam sie pourywaly.
Rafał - 2009-04-19, 11:47

nie wiem jak jest w e34 ale w e36 jest osobny sterownik z przekaznikiem do tylnej wycieraczki
Mikulak - 2010-03-04, 20:29

Witam

Mam podobny problem z wycieraczkami ale nie identyczny. Przednie wycieraczki chodzą bardzo wolno na każdym biegu, nie mają siły wykonać pełnego ruchu bez pomocy ręką, wycieraczka tylnej szyby w ogóle nie działa, spryskiwacze obu szyb działają. Domyślam się, że problem może tkwić w przekaźniku wycieraczek, tylko nie wiem gdzie go szukać, z tego co mi wiadomo bywały różne przekaźniki w zależności od wersji silnikowej i wyposażenia a ja mam BMW 525tds e34 z 1996 roku, wersja touring?
Co robić, gdzie szukać?