| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Silnik gaśnie po odłączeniu akumulatora
Anonymous - 2005-01-07, 09:26 Temat postu: Silnik gaśnie po odłączeniu akumulatora No właśnie, w jaki sposób dostraja się Motronic-a po zresetowaniu?? Jestem już tym zmęczony, ostatnio zajęło mi to ponad godzinę i chyba z 10 razy resetowałem komputer, teraz odebrałem auto z warsztatu i znowu to samo M20B20 Motronic 1.1
Anonymous - 2005-01-07, 11:59
nie jestem specem ale powiem ci jak jest u mnie w 2,5 na monotroniku
po podlaczeniu na nowo akumulatora trzymam autko kolo 2 min przy obrotach ok 2tys puzniej leciutko puszczam noge z gazu pochodzi chwile na jalowych obrotach czli kolo 600 i w droge ale konieczne jest u mnei przejechanie z 20 kilosow nim znow dojdzie do siebie!!
tak jest u mnie
slawo - 2005-01-07, 12:03
Gdzies o tym troche czytalem,z tego co wiem,to po ponownym podlaczeniu aku odpalamy fure,troche pochodzi na wolnych,potem wyzej tak jak pisal kolega i na maksymalnych obrotach,cvhodzi o to zeby komp wylapal prace w calym zakresie obrotow.U siebie tak robilem i bylo ok
Miki - 2005-01-07, 15:32
podobny temat byl poruszany na forum...ale nie dziwie sie ze nie znalazles bo ja prze ok 20 minut szukalem i nietrafilem na to
Bruner - 2005-01-07, 19:43
To jest jakas procedura? Ja chyba 3 razy odlaczalem akumulator, i za kazdym razem po podlaczeniu klem normalnie jezdzilem. Nie zauwazylem zeby cos byo nie tak
BADYL - 2005-01-07, 19:48
Motornic to takie sprytne użadznie ze po odłaczeniu akumulatora resetujesz całego kompa ale po tez po podłaczeni komputer sam sie dostraja do opowiednich wartosci.
Odpalasz silnik i trzymasz prz około 3 tys obrotow przez jakies czas (własnie nie pamietam przez jaki) komp sobie sam opracowuje nowe dawi paliwa itd.
Bruner - 2005-01-07, 19:55
| kirek_e30 napisa³/a: | | Motornic to takie sprytne użadznie ze po odÅ‚aczeniu akumulatora resetujesz caÅ‚ego kompa ale po tez po podÅ‚aczeni komputer sam sie dostraja do opowiednich wartosci. |
Hmm, ciekawe, nie wiedzialem o tym. Jakie moga byc efekty niezastosowania tej procedury?
Jesli ktos pamieta dokladnie jak to sie robi to prosze o instuktarz
Anonymous - 2005-01-07, 20:29
hester - MOTRONIC
monotronic to mamy w fiatach uno
a co do dostrajania.......
MOTRONIC ma cos takiego jak mapy chwilowe ktore sam sobie generuje i trzyma w pamieci - ale nie kazdy komputer to ma - napewno kompy 172/173/174 (to te nowsze 1-plytowe)
Anonymous - 2005-01-07, 22:03
jim nie badz taki drobiazgowy kazdy wie o co chodzi
Anonymous - 2005-01-08, 11:04
Dzięki, już działa Tym razem ustawił się za pierwszym razem, odpaliłem, poczekałem 2 min., a potem potrzymałem przez 2min. na 2tyś obrotów. Ma trochę nierówne obroty na biegu jałowym, ale kiedy ostatni raz tak miał, to mało palił no i co najważniejsze nie gaśnie
|
|