| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - DYFER CZY ŁOŻYSKA???
piotrbmw4 - 2009-04-18, 08:57 Temat postu: DYFER CZY ŁOŻYSKA??? witam koledzy mam rozwalony dyfer o tym to wiem ale podczas gwałtownych skretów w lewo przestaje chuczec ale zaczyna dochodzić odgłos mielenia i nie wiem czy to tylko dyfer czy łożyska na kołach też sa do wymiany aa i po czym na dyfsze poznac czy to jest ta mała czy duża głowka???posiadam BMW E36 IS 94ROK
Rafał - 2009-04-18, 11:35
pierwszy post tematu
zwykły bez szpery ma identyczne gabaryty
zerknij na dekle i flansze
http://beemka-klub.com/fo...ighlight=szpera
przy skrecaniu moze ci mechanizm różnicowy strzelac jak jest zabity
piotrbmw4 - 2009-04-19, 14:56
to znaczy ze jak mi juz strzela przy skrętach lub jak brak mu obciążenia np podczas zmieniania biegów to moze mi na dniach sie rozpasc czyli moze mi zablokowac kola w nocy o północy w szczerych polach???
[ Dodano: 2009-04-19, 14:58 ]
kolego to znaczy ze jak dyfer mi strzela podczas skretow oraz zmiany biegów to nie duzo mu zostało aby mi sie rozsypał blokując koła???
Rafał - 2009-04-19, 17:20
jak co trzasnie do konca mechanizm różnicowy jesli to on jest uszkodzony auto po prostu stanie ale nigdu nic nie widomo
piotrbmw4 - 2009-04-19, 21:18
kolego a gdy zblokują sie kola mogę np wypaść z drogi bo to chyba gorzej niż gdybym zaciągną ręczny
Rafał - 2009-04-19, 21:54
| piotrbmw4 napisa/a: | | gdy zblokują sie kola mogę np wypaść z drogi |
zdecydowanie możesz
| piotrbmw4 napisa/a: | | gorzej niż gdybym zaciągną ręczny |
faktyczni gożej
piotrbmw4 - 2009-04-20, 16:42
uuuuuuu wielkie dzięki bo by mogło byc bardzo ciezko poniewsz niektórzy na tym forum twierdza ze wszystko sie zmieli a auto tylko przestanie jeschac a wszystko inne bedzie ok!!!kolego mam jeszcze 1 pytanko da sie jeszcze troszke przy takich objawach pojezdzic czy zostawic autko i wybrac autobus ?
|
|