|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
FELUNEK - Polerka rantów
El Camino - 2009-04-21, 10:05 Temat postu: Polerka rantów Panowie poradźcie:
Chcę wypolerować rant felg OZ (wzór podobny do Alpiny).
Czy wystarczy zwykła wiertarka z nakładką?Jeżeli tak to jakiej nakładki użyć-filcowej? a może z papierem ściernym?Jakie pasty polecacie?
Z góry dzięki.
dEeste - 2009-04-21, 12:45
pasta Metalpolish Autosol jest the best.. do renowacji aluminum , mozna kupic na allegro , zalezy czy masz na rantach lakier czy chcesz do golego aluminuim jesli to drugie to papier scierny 800 a pozniej filc i pasta nie wiem czy to dobry patent... ale moje stare bbs wygladaly super :d
C0 MYBMW - 2009-04-25, 20:41
Ja używałem Autosolu ale ciężko jest uzyskac efekt prawdziwego lustra. Dopiero po zestawie kupionym na allegro wyszlo ok. Kupiłęm zestaw polerski trzy rodzaje pasty twardej z filcem na wiertarke i bawelniany krazek na wiertarke do polerowania koncowego.
Szybko idzie szlifierką kontową z nakladka filcową jeśli ma regulacje obrotów bo nie mogą być za szybkie.
lokiecgb - 2009-04-26, 01:59 Temat postu: Re: Polerka rantów
El Camino napisał/a: | Panowie poradźcie:
Chcę wypolerować rant felg OZ (wzór podobny do Alpiny).
Czy wystarczy zwykła wiertarka z nakładką?Jeżeli tak to jakiej nakładki użyć-filcowej? a może z papierem ściernym?Jakie pasty polecacie?
Z góry dzięki. |
jezeli nigdy tego wczesniej nie robiles a wydales na kolo troche pieniedzy- polecam oddac kola do kogos kto sie na tym zna . sam sie zarobisz i kto wie jak ci to wyjdzie ? na forum sa osoby ktore sie zajmuja takimi sprawami . nie wszystko da sie zrobic samemu powodzenia
Mauser - 2009-04-26, 21:46
Masz felgi alpina look z rekina ?
bachus - 2009-04-27, 09:11
czesc !
W razie czego służę pomocą przy polerowaniu. Polerujemy wszystko - felgi, ranty, pokrywy itp.
kontakt:
www.koec.pl
|
|