| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - E30 coupe 335 HELP
dziadek2207 - 2009-04-21, 14:52 Temat postu: E30 coupe 335 HELP Witam
od niedzieli jestem posiadaczem E30 z 1988r 318i (z tego co mi wiadomo tylko buda została, reszta zmieniona łącznie z motorem z 7emy E32 3.5 211KM
ale poprzedni właściciel zrobił to fajnie ale nie za duzo miał chyba funduszy
chociażby taki fakt że jak chcialem przymierzyć 9 calowe felgi na przod to z lewej strony spoko a z prawej już nie dało rady ruszyć kołem
z tyłu bębny są
przod tarcze ale nawet nie wentylowane juz nie mowie o nacinanych
no w końcu musi te 3.5 coś zachować
a także zawias
przód sztywno spoko
a tył niby sztywno ale na sprezynach sa po 2 gumy które niby tam usztywniają ale tak naprawde **** dają za przeproszeniem i tylka szkody robią
pomożcie mi doradzić co zmienić i jak zamontować aby to wytrzymało drifcik lekki i ogolnie jazde bo boje się że ta druciarnia rozpadnie się na ktorymś rondzie
ogolnie fajnie ze taki silnik ale trzeba to porzadnie poprawić moim zdaniem wszystko inne abby było bezpiecznie i dobrze
pozdro for ALL
<foto jutro>
Grzesiek2290 - 2009-04-21, 21:53
Że koło obciera o lage?
Sprawdź czy koła mają takie same ET...w najgorszym przypadku jakiś spec zapodał tobie mieszankę w takiej postaci że jedna strona to wąska laga, a druga szeroka
Zawias to dla pewności też zobaczy czy sprężyny nie cięte bo te niby tez potrafią być sztywne ale wiadomo co może w ich przypadku nas spotkać
No i zrób coś z hamulcami na początek chociaż wentylowane tarcze na przód i jakiś dobry klocek, potem sobie poszukasz wahaczy na tył z wersją na tarcze i wtedy można bawić się z dobrymi tarczami i klockami.
wojtaq - 2009-04-21, 21:58
gruba laga na przód z wentylowanymi tarczkami , dobry zestaw springów i amorków i już bedzie lepiej
może tylne sprężyny są ori albo bardzo miękkie i dlatego są włożone gumy
bono20002 - 2009-04-22, 11:35 Temat postu: Re: E30 coupe 335 HELP
| dziadek2207 napisa³/a: | Witam
od niedzieli jestem posiadaczem E30 z 1988r 318i (z tego co mi wiadomo tylko buda została, reszta zmieniona łącznie z motorem z 7emy E32 3.5 211KM
ale poprzedni właściciel zrobił to fajnie ale nie za duzo miał chyba funduszy
chociażby taki fakt że jak chcialem przymierzyć 9 calowe felgi na przod to z lewej strony spoko a z prawej już nie dało rady ruszyć kołem
z tyłu bębny są
przod tarcze ale nawet nie wentylowane juz nie mowie o nacinanych
no w końcu musi te 3.5 coś zachować
a także zawias
przód sztywno spoko
a tył niby sztywno ale na sprezynach sa po 2 gumy które niby tam usztywniają ale tak naprawde dają za przeproszeniem i tylka szkody robią
pomożcie mi doradzić co zmienić i jak zamontować aby to wytrzymało drifcik lekki i ogolnie jazde bo boje się że ta druciarnia rozpadnie się na ktorymś rondzie
ogolnie fajnie ze taki silnik ale trzeba to porzadnie poprawić moim zdaniem wszystko inne abby było bezpiecznie i dobrze
pozdro for ALL
<foto jutro> |
Już teraz wiem kto przecina wszystkei skrzyżowania na mieście na czerwonym widziałem.hehehee
do rzeczy.
- zapewne jest tak jak grzesiek mówi masz remixa w postaci grubej i cienkeij lagi znam to skądś. zalezy jakei 9j masz ale wiekszosc 9j przy grubej ladze potrzebuje na przód 5mm dystansu
-gumy pewnie wsadzone bo amorki wyjechane pewnie podksakuje lepiej niz piłeczka do pingponga
-hamulce...no to tu nie ma gadki, kołuj zestaw od 325 325e ewentualnie od ISa bo to wszystko to samo... czyli grube lagi tarcze na tył do tego jakies amorki sztywne i sprezyny dobre , mysle że TaTechnix wystarczy do tego.. chyba że naprawde na tor chcesz to bilstein + h&R ewentualnie jakis zestawik koni etc etc...
Ogólnie : raczej nie warto bawic sie w kupno drutowanego swapa lepiej samemu sie pobawic i wiedziec że jest zrobione profi ewentualnei dobrze a nei przy 100km/h zastanawiac sie co najpierw odpadnie
PS. jak chcesz jakies graty to wal na PW, no i pisz gdzie i kiedy sie pochwalisz jak to bangla
KwitoE30 - 2009-04-22, 15:57
to przypadkiem nie ta czarna(ciemne w kazdym mądź razie) co tak długo stała na allegro? czarne coupe z 3.5 w budzie po 1.6/1.8??
dziadek2207 - 2009-04-22, 21:29
| KwitoE30 napisa³/a: | | to przypadkiem nie ta czarna(ciemne w kazdym mÄ…dź razie) co tak dÅ‚ugo staÅ‚a na allegro? czarne coupe z 3.5 w budzie po 1.6/1.8?? |
możliwe - nie będę ukrywać bo nawet za często nie wchodziłem na allegro i nie szukałem
\
a co do tego aby samemu swapa zrobić to nie ukrywam że nie stać mnie było
a tak mam już 3.5 i powoli wszystko będę poprawiać co i jak powinno być i do tego będę latać bokiem ( - buda w dobrym stanie - podłoga tak samo - silnik potrzebuje troszkę zmian lub wymian jak przeplywka lub krokowy jeszcze niewiem potem te lagi nie lagi sprezyny, wydech od 4cylidrów został też przydało by się zmienić i takie tam pierdoły powolutku się zrobi i będzie pełny fun a tak staram się ponad 150 nie rozpędzać tylko raczej boki trenować na mieście - pozdro
|
|