BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Problem ze schowkiem w E30

Karol E30 - 2009-04-27, 14:47
Temat postu: Problem ze schowkiem w E30
Witam mam maly klopot odnosnie schowka w E30.Jest on zatrzasniety i nie moge go otworzyc :( . Klamka tego schowka ma luz i wogole nie otwiera sie schowek :evil:
Wie moze ktos jak go otworzyc ?? ? :help: [/b]

CyRyL - 2009-04-27, 14:57

a sprawdziłeś już wszytskich sposobów i porad jakie są napisane na tym forum w tematach dotyczących zamkniętego schowka ? a jest kilka...
czy na nygusa ? :wink:

Karol E30 - 2009-04-27, 15:01

jestem tu nowy :) no i dopiero zapoznaje sie z tym forum :D
Wiec jak twierdzisz ze jest juz takie cos to z gory dzieki :wink:
Zabieram sie do szukania tematu :]

Grzesiek2290 - 2009-04-27, 15:55

U mnie był tak zatrzaśnięty że nie szło rozbroić go na wszelkie sposoby i musiałem na siłę rwać :/ Ucierpiał ale cóż poradzić jak bolce w zamku nawet kombinerkami potraktowane się nie chowały
Pietrek - 2009-04-27, 16:35

Ja swój odkręciłem z tyłu na zawiasie , i wyrwałem na chama :) też u mnie nic nie skutkowało , jedna zapadka była złamana i z żaden sposób nie mogłem odblokować jednego "zęba" :)
wrona - 2009-04-28, 01:06

bo nie masz Pietrek, cierpliwosci i precyzyjnych dloni :mg: :mg: :mg: :mg: :mg: do modeli w skali 1:1 :mg: :mg: :mg: :mg: ja pomimo ulamanej lapki swoj otworzylem tylko nie pamietam jak, bo strasznie dawno temu bylo jak mialem schowek w e30 :mg: :mg:
beryl - 2009-04-28, 23:23

Z czasem ząbki tego zamka nie chowają się do końca pomimo podniesienia klamki do końca i w ten sposób zacina się. Trzeba podpiłować te ząbki do momentu aż nie będzie wystawał poza zamek po podniesieniu klamki i będzie działać, tylko trzeba to zrobić jak są pierwsze oznaki nieotwierania. Jak zatrzaśnie się już to tak jak wyżej.