BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Informacje dotyczące E30 Coupe

Kryhas - 2005-01-08, 21:28
Temat postu: Informacje dotyczące E30 Coupe
Witajcie.
Rozglądam się z jakimś samochodem, dokładnie mówiąc to za E30 Coupe (rocznik 88 i wyżej) w dobrym stanie i jak na razie z najmniejszym silnikiem, bo nie mam kasy. :(
Chciałem się Was zapytać czy drogie są to tego modelu części i ile wynoszą opłaty (ubezpieczenie itd.).

HyenoX M42B18 - 2005-01-08, 21:51
Temat postu: Re: Informacje dotyczące E30 Coupe
Kryhas napisał/a:
Witajcie.
Chciałem się Was zapytać czy drogie są to tego modelu części i ile wynoszą opłaty (ubezpieczenie itd.).

cena części - to zalezy jaka częśc (org. podróbka) i z jakiego źródła
opłaty - to zależy jakie masz zniżki i jaki ubezpieczyciel i jego warunki

sorki ale na twoje pytanie niemożna odpowiedziec jednoznacznie - za dużo niewiadomych

pozdrawiam

Anonymous - 2005-01-08, 22:07

ja place za rekinka 1,6 z max znizka 400zl !
czesci sa tanie :)
sadze ze kazde auto jest jakims wydatkiem w zaleznosci co sie popsuje raz wydasz za naprawe 100zl a raz mzoesz wydac i 4 tys
ale tyo nie zalezy czy kupisz bmw czy renaulta czy matiza :P wszystko sie psuje

Kryhas - 2005-01-08, 22:25

To w takim razie ile kosztują oryginalne części.

Co do opłat to nie mam zniżki i dlatego pytam, jakie będą ceny, bo chce wiedzieć czy będzie mnie stać na utrzymanie e30, bo szkoda żeby stała.

HyenoX M42B18 - 2005-01-08, 22:33

na twoim miejscu narazie wolałbym niewiedziec ile kosztuja orginalne części 8) (no jezeli chodzi nowe) bo używki są do przyjęcia

raczej o nich zapomnij biorąc pod uwage twoja wypowiedz, to iż niewiesz czy cie bedzie stac na nią ze względu na ubezbieczenie.

O ceny ubezpieczenia sie nas nie pytaj bo to zbędne. Na ten temat dowiesz sie najlepiej jak pójdziesz do ubezpieczyciela w twoim regione np. SAMOPOMOC to bedzie najwiarygodniejsze.

slawo - 2005-01-08, 22:34

Jesli kupisz w dobrym stanie to koszty utrzymania sa identyczne jak przy kadym innym aucie.U mnie jedynym wkladem finansowym sa przerobki,paliwo,ubezpieczenie i wymiana oleju (ktora wlasnie sie szykuje),plus jak wiadomo,pasek rozrzadu,filtry.Nie odczulem zmian po kupnie wymarzonego BMW (finansowych),a wrecz na lepsze,nic sie nie psuje,a furka jak marzenie :)
Anonymous - 2005-01-08, 22:34

uwierz ze jak kupisz to napewno nei bedzie stac :twisted: :twisted: :twisted:

no dl a osob do 25 roku zycia - dokladnie nei wiem jest chyba wzwyzka 25 %
Ale po co masz kupowac na siebie kup na mame czy tate a siebie zrob wspolwlascicielem bedzie ci przy okazji rosnac procent znizkowy!!

powodzenia :wink:

Kryhas - 2005-01-08, 22:43

hester włąśnie nad takim rozwiązaniem myślałem, tylko ceny części mnie zastanawiają.
Anonymous - 2005-01-08, 22:51

sadze ze ceny jak ceny czy kupisz bemke czy cos innego czesci kosztuja sadze ze bmw nie jest najdorzszym autem do utrzymania!!
a do 316 sadze ze jak kupisz egzemplaz nie zajezdzony to napewno nie bedzies zmusial duzo pakowac a jedynie lac :P :twisted:

LUKAS - 2005-01-09, 05:24

Jeśli chodzi o samo utrzyma nie auta, to wcale nie uważam BMW za jakiś droższy samochód niż inną markę. Poprostu jeśli kupisz zadbaną perełkę, to praktycznie prócz czynności eksploatacyjnych niebędziesz musiał nic przy niej robić :!:

Części - j.w. nie jest z nimi tak źle i są w przystępnych cenach ;)

Ubezpieczenie:
Kupując auto odrazu kup na dwie osoby, np. na siebie i ojca. Nie ma co kupować na siebie i póxniej robić darowiznę, ponieważto tylk ozbędne latanie po użędach no i zbędne dodatkowe koszty :!:
A różnica jest kolosalna. Gdy ja kupiłem bejkę, to kupiłem ją tylko na siebie bo wydawało mi się że różnica jak bym wziął na ojca będzie niewielka, ale okazało się inaczej. Jak miałym ją ubezpieczyć tylko na siebie, to musiałbym zapłacić rocznie 1600zł :!:
A z ojca zniszkami "zaledwie" 600zł :!:
Różnica przyznasz jest kolosalna, bo 1000zł drogą nie chodzi ;)

Niestety w naszym pięknym kraju trzeba kombinować więc jesli masz mozliwosc to kupuj samochód na kogoś (współwłaściciela) najlepiej z rodziny kto ma maksimum zniżek.

Kryhas - 2005-01-09, 09:42

Wielkie dzięki za pomoc.
Ktoś niżej pisał coś o częściach (podróbkach).
Jak jest z nimi tzn. czy w dużym stopniu różnią się od oryginałów i czy szybko się psują ??

HAMANN E30 - 2005-01-09, 14:22

dołacze sie do tematu
Jesli chodzi o oryginalne czesci to napewno są wykonane z lepszego materiału i dłużej będziesz się nimi cieszył,ale jesli chodzi o tzw.podróbki to też nie ma tragedii,sa dobrze wykonane.Dużo zależy jaka to część i jaką spełnia rolę.Ale nie ma powodów do zmartwień,częsci są i kasa nie jest duża ( w zależności od danej częsci).Pewnie większośc kolegów posiadających Bumki ma nie oryg. wszystkie częsci i jest oki.Podróbka zawsze tańsza a też trwała.Pozdro :wink:

Łukasz - 2005-01-10, 23:52

temat podróbek był juz poruszany i zdarza se tak, ze sa one lepsze od oryginałów....A co do cen?Oryg wałek rozrzadu do motoru M40 to ok.1500pln, a inna firma 500, 600 pln....wycieraczki w oryginalnym salonie welurowe - 150pln za komplet, znaczek na maskę - 62 pln (oryg), fotel kierowcy 1500 pln, olej do motoru możesz mieć za 100 i za 300 pln za 4 litry, stary tak czy inaczej fura to skarbonka i wydaje sie na nią więcej niz na pannę :twisted: ...Pamiętaj...Beemki trzeba kochać, żeby je mieć...
Miki - 2005-01-11, 15:07

ale mimo wszytsko czasem warto zajrzec do ASO bo wiem z autopsji czasem czesc sa tam tansze niz w InterCarsie :P
bachus - 2005-01-11, 18:23

Krychas - ja mam dwulitrowe i płace po 282 zety na pół roku z max znizka mimo ze mam 19 lat. auta zarejestrowałem na siebie jako głównego własciciela i ojca który ma znizki
tym sposobem ja mam znizki. Co do częsci - moze nie są najtansze ale BMW sie nie psuje :twisted: a jak sie zepsuje i wydasz - odbierzesz sobie z przyjemnsci z jazdy - gdzie indziej tego miec nie bedziesz :)

Kryhas - 2005-01-11, 19:39

Łukasz napisał/a:

...Pamiętaj...Beemki trzeba kochać, żeby je mieć...

Łukasz ja właśnie kocham BMW i dlatego jestem tu na forum i dlatego chce mieć e30 (myśle że to jest kwestia czasu i kasy ) :]
Dziękuje wszystkim za pomoc.