| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Odwieczny problem - Pb falujÄ… obroty
Czarna Dama - 2009-05-07, 13:05 Temat postu: Odwieczny problem - Pb falują obroty Chłopaki mam mały problem z moją bestią. Mianowicie na gazie jest wszystko ok, obroty trzymają się równo, natomiast na benzynie falują, nie równa praca silnika
Jak dotąd myślałem, że będzie to wina silniczka krokowego - wymieniłem. Jednak nadal to samo. Pompa paliwa również została wymieniona, z przepływomierzem wszystko wporządku nie zacina się, chodzi gładko. Gdzie moge dalej szukać przyczyny?
alexil - 2009-05-07, 13:29
| Czarna Dama napisa³/a: | | ChÅ‚opaki mam maÅ‚y problem z mojÄ… bestiÄ… |
Chłopaki to są w agencjach towarzystkich
A tak serio to napisz któej generacji masz instalkę, bo to istotna sprawa. W czasie jazdy na PB wszystko jest ok?
Pinczer - 2009-05-07, 13:42
Jeśli nie masz instalacji na mikserze. To sprawdziłbym wtryskiwacze benzynowe.
Czarna Dama - 2009-05-07, 13:57
Instalka to stag300
Pinczer - 2009-05-07, 13:59
Kupiłeś takiego? Ile nim jeździsz? Od zawsze tak jest, od kiedy? Pogarszało się czy nagle?
Oleju nie ma w okolicy świec?
Czarna Dama - 2009-05-07, 14:12
Nie, jak go kupywałem jakieś 6 miechów temu to wszystko było ok. Można powiedzieć, że stało się tak z dnia na dzień (jakiś tydzień temu). Oleju nie ma na świecach.
------edit--------
Szczaiłem jeszcze jedną rzecz. Mianowicie, poszedłem sobie do autka, odpiąłem przepływke odpaliłem na benzynie i obroty falowały. Podpiąłem ją spowrotem i już było zajebiscie bo obroty na benzynie były równiutkie. Pochodził troche na PB to przełączyłem go na gaz (2500obr), obroty też były równe i fajnie chodził. Niestety moje zadowolenie się skończyło gdy spowrotem przełączyłem na PB... obroty nadal falowały i gasnął
center - 2009-05-07, 20:29
no to może już wiesz gdzie szukać przyczny
to że chodzi gładko i się nie zacina nic nie znaczy...
ja w e30 jak parę razy klapkę potraktowałem młotkiem to też lekko chodziła
podmień z kimś przepływkę na próbę, może to to
alexil - 2009-05-07, 21:37
| center napisa³/a: | | to że chodzi gÅ‚adko i siÄ™ nie zacina nic nie znaczy... |
Święta racja. Lekko chodząca klapka nie zawsze oznacza sprawny przepływomierz (miałem to samo).
A tak w ogóle napisz jakie masz auto...
|
|