BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Demontaż puszki bezpieczników e30

Pietrek - 2009-05-07, 19:02
Temat postu: Demontaż puszki bezpieczników e30
Siema

Chce wyjąć puszkę bezpieczników z mojej e30 , pod puszką jest korozja którą trzeba usunąć.
Czy żeby wymontować puszkę muszę wyjąć przez grodź całą instalacje ze środka ? pod deską są kostki , ale nie rozpinają całej wiązki ... Czy jak rozkręcę puszkę to mogę odpiąć kable w środku ? Nie będzie potem problemu z jej złożeniem ?

Dantte26 - 2009-05-07, 22:39

ja ją tylko odchyliłem i wyspawałem...fakt faktem nie dużo ale zawsze...co do kości to nie powinno być problemów bo mają inaczej umiejscowione wpusty mimo wszystko iż są takie same...
Artur C. - 2009-05-08, 20:51

Zostaje tylko wyjęcie wiązki(częściowe) bo w puszce bezpieczników nic nie porozpinasz (przewody są polutowane do płytki).
Najlepiej wyjąć deskę rozdzielczą i wygłuszenia wtedy dostęp jest wspaniały.

nokerman - 2009-05-08, 20:56

Demontaż pisze się przez Ż z kropką
Pietrek - 2009-05-09, 04:57

Artur C. napisał/a:
Zostaje tylko wyjęcie wiązki(częściowe)

Wyjąłem deske , nagrzewnice itp :) 2 mniejsze wiązki , audio i światła/zegary, wiązka która jest na stałe z puszką niestety chyba idzie do samego końca samochodu ... czyli tylne światła,zamki, pompa itp ;/ Żeby zdjąć całkowicie wygłuszenie trzeba odkręcić mocowanie kolumny kierownicy :)

Artur C. - 2009-05-10, 07:45

Mnie też to czeka mam dziurę w takim miejscu że trzeba będzie całe wnętrze wypruć aby instalację wyciągnąć i pospawać ale przy okazji dojdzie kilka rzeczy z wyposażenia.
Mauser - 2009-05-10, 08:58

A macie jakieś foto z tej operacji? Bo odchylenie puszki i spawanie tam czegokolwiek nie wiem czy nie narobi więcej szkód - czyli potopienie kabli - jak pożytku. . .