| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Centralny zamek klapki od wlewu paliwa - problem
Patryk1708 - 2009-05-17, 16:19 Temat postu: Centralny zamek klapki od wlewu paliwa - problem Witam, mam problem z centralnym zamkiem klapki od wlewu paliwa. Niemożliwością jest jej zamknięcie, natomiast funkcjonuje prawidłowo jej otwieranie. Po podłączeniu innego silniczka objaw jest ten sam. W czym może tkwić przyczyna?
Pozdrawiam
kamil.k - 2009-05-17, 21:37
moze ten bolec po prostu nie trafia tam gdzie powinien i siłownik rozłącza.ja wiem ze w poprzedniej e30 to mialem tą dziure czyms zakitowana chyba w klapce ale centralny i tak nie działał
a jak masz siłownik na wierzchu to otwiera sie i zamyka normalnie może warto mu pomóc reka zeby zamknął klapke
Patryk1708 - 2009-05-18, 19:26
nie wykręcałem tego siłownika, dzięki za podpowiedź.
aczkolwiek tak jak pisałem, sprawdzałem na innym siłowniku i centralny działał tylko w jedną stronę (otwierał).
szczaw89 - 2009-05-19, 19:02
Zamykasz z pilota? jak tak to sprubuj z kluczyka poprzez zamek w drzwiach badz w klapie bagaznika czytalem kiedys ze jak podlaczy sie pilota trzeba jeszcze jakis przewod puscic do zamykania klapki bo inaczej jej nie zamknie. poszukaj moze w tematach o podłączaniu pilota do fabrycznego centralnego mysle ze tam cos znajdziesz pozdrawiam
|
|