| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - mocowanie stabilizatora do karoserii e30 prośba o szybką odp
wojtaq - 2009-05-20, 23:44 Temat postu: mocowanie stabilizatora do karoserii e30 prośba o szybką odp Panowie mam pytanie
http://bmwfans.info/parts...abilizer_front/
element nr 5 z jednej strony jest na pewno przykręcony na klucz 13
ta blacha trzyma za pośrednictwem gumy stabilizator przy karoserii i teraz mam pytanie jak przymocowany jest element nr 5 od przodu samochodu ? od tyłu przykręcony a od przodu jest on przyspawany do sanek/belki pod silnik czy jak to tam zwał ?
zauważyłem że to u mnie lata i potrzebuje pilnie wiedzieć czy mam to spawać czy co bo jutro może się tym zajmę tylko proszę o szybką a zarazem konkretną i rozwiniętą odpowiedź
LUKAS - 2009-05-20, 23:55
Nic nie spawasz.
Obejma mocująca gumę stabilizatora do belki pod silnikiem z jednej strony jest przykrecana jak sam zauważyłeś, z drugiej zaś "języczek" obejmy wsadzony jest w prostokątny otwór w belce.
Najpierw wkłądasz "język", a później przeginasz obejmę i przykręcasz śrubą.
PZDR!!
Pietrek - 2009-05-21, 05:06
Tak jak Lucas napisał , jedną stronę obejmy nr5 wsuwasz w otwór w belce a drugą stronę tej samej obejmy skręcasz sróbą do belki zarazem dociskając tulejke
cichecki0511 - 2009-05-21, 20:41
Należy jeszcze dodać że jak zakładasz nowe gumy (ze starymi też pewnie lekko nie będzie) to przydała by się pomoc drugiej osoby z brechą bo ciężko tą obejmę docisnąć.
wojtaq - 2009-05-21, 23:05
dziękuję bardzo za odpowiedzi
gumy zostają stare dobre, póki co jest problem z odkręceniem tej 13nastki bo górna nakrętka jest obrobiona na max i chyba tylko kątówka zostaje
center - 2009-05-22, 00:13
przy wszystkich zabawach z przednim zawieszeniem na końcu i tak się łapie za kątówkę, więc nie marnuj czasu na inne metody i działaj
ja jeszcze nie spotkałem się z wymianą czegokolwiek w zawieszeniu żeby nie łapać boscha do ręki...
pozdro
LUKAS - 2009-05-22, 07:42
| center napisa³/a: | | ja jeszcze nie spotkaÅ‚em siÄ™ z wymianÄ… czegokolwiek w zawieszeniu żeby nie Å‚apać boscha do rÄ™ki... |
Ulala przestań robić szroty, ja kątówki używam średnio raz na pół roku
Szajbaa - 2009-05-22, 09:24
hehe ale taka prawda jak auto dopiero trafi w nasze rece to w beemce nic nie da sie normalnie odkrecic.... co innego jak woz juz nam słuzy i wszystko ruszalismy ; ]
|
|