| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [E36] Wtryski - brak osłonki/kapturka - zdjęcie !?!
Andrew E36 - 2009-05-21, 19:03 Temat postu: [E36] Wtryski - brak osłonki/kapturka - zdjęcie !?! Witam, czy ktoś z Was ma może wiedzę na temat tego jaką funkcje spełnia ten zielony kapturek na końcu wtrysku zaznaczony strzałką
Na jednym z wtrysków brakuje mi takiego kapturka
Nie wiem czy mogę jeździć bez niego czy on w jakiś sposób rozprasza paliwo czy tylko/aż trzyma tą gumkę uszczelniającą wtryski w kolektorze
Kolejny z kapturków też jest nadpęknięty . . .
Dodam że auto nie jeździło nigdy na gazie . . .
silnik to M52
Dzwoniłem do ASO i powiedzieli mi że ta część (zielony kapturek) występuje jedynie z wtryskiem a jak próbowałem go przełożyć z innych wtrysków to niestety jest to nie możliwe bo pękają . . .
Czy muszę wymienić ten wtrysk bez kapturka i ten z nadpękniętym zielonym kapturkiem ? czy mogę tak jeździć ?
[ Dodano: 2009-05-23, 16:30 ]
up . . .
nikt nie pomoże ?
MARAS - 2009-05-23, 21:30
Właściwie sam już sobie odpowiedziałeś na to pytanie... spełnia dwie role trzyma oring by nie został podczas wyjmowania wtryskiwacza... ma za zadanie tworzyć zawirowanie i stożek rozpylonego paliwa.
sko ro go nie ma to pewnie pękł i poszedł już dalej wydechem na zewnatrz skor drugi jest też pękniety zapewne stanei się z nim to samo
Są zamienniki kapturków... sam kiedyś dobierałem i do bmw i do VW ale są wykonane tandetnie z kiepskiego plastiku i co drugi pęka przy zakładaniu zwłaszcza w niskich temperaturach... ogólnienie nie polecam lepiej dobrać cały wtryskiwacz używany lub nówkę.
Andrew E36 - 2009-05-23, 22:49
Dzięki serdeczne kolego, w takim układzie będę szukał wtryskiwaczy na sztuki albo całej listwy
|
|