| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Problem z vanosem??
Hardrav - 2009-05-24, 12:18 Temat postu: Problem z vanosem?? Witam juz wczesniej pisalem cos na ten temat ale dalej mam problem. Kupiłem moje autko wszystko było ok poza jednym malym problemem cos zęgoliło z przodu silnika w okolicy pokrywy zaworow taki dziwny dzwiek jak by plastik lub cos podobnego obijało sie o przednia czesc pokrywy zaworow. zawiozłem moja lubą do mechanika (mechanik zajmujacy sie tylko i wyłacznie BMW w katowicach na ul. Warszawskiej) po diagnozie stwierdził ze to jest zepsuty VANOS koszt naprawy 1600zl bez namysłu stwierdziłem trzeba ratowac moja kochana i dalem ja do naprawy wymienił ponoć caly wanos jakies 2 łancuchy czy cos tam i takie tam bajery i niby było ok ale mineło 2miesiace i kiedys cos robiłem pod maska na zalączonym silniku przegazowałem ja i znowu było słychac ten dzwiek pojechałem do goscia pokazalem mu to a ona na to ze mam za malo oleju sprawdzilem i było milimetr moze 2 do stanu FULLi powiedzial ze jak jest chodzby troche zamalo oleju to zawsze bedzie slychac vanos dolałem oleju jest trosze ponad stan pełny i niestety ale dalej jest ten dzwiek co to moze byc nie mam juz siły na tego mechanika
slawo - 2009-05-24, 13:56
wygklada na vanos!
co on robil z tym vanosem? zestaw naprawczy zalozyl? te "pokladki"?
Hardrav - 2009-05-24, 14:12
niemam pojecia ale widzialem ze lezaly jakies łancuchy krutszy i dłuzszy i jakies tam czesci kosztowała mnie naprawa 1600zl wiec nie mam pojecia co ona tam mugł wymienic
moze to byc problem z cisnieniem vanosaa??
Mauser - 2009-05-24, 14:15
Tam na Warszawskiej jest dwóch mechaników, jeden za drugim, nie wiem u którego byłeś . . .
Tylko nie mów, że 1600zł im zapłaciłeś, a oni nic nie zrobili. . . .
Hardrav - 2009-05-24, 14:20
no na warszawskiej 60 tam sie wjezdza od 2 strony ... tak zapłaciłem
Mauser - 2009-05-24, 15:25
Jedź do Mysłowic - tam mechanicy z M-auto mają swój warsztat. Myślę, że zaradzą
nommad86 - 2009-05-24, 15:34
1600 ciekawe za co te pieniądze wziął... 2 oryginalne łańcuchy to koszt około 250 zł zestaw naprawczy choćby 300 zł do tego uszczelki czyli czesci z 700 zł. Ogólnie to ładnie Cie skasował i z tego co mówisz nie naprawił za te 1600 zł to byś gołe M50 kupił .
Jedź do gościa i niech robi do skutku poważną kase wziął to niech robi do porządku.
slawo - 2009-05-24, 15:34
| Hardrav napisa³/a: | niemam pojecia ale widzialem ze lezaly jakies Å‚ancuchy krutszy i dÅ‚uzszy i jakies tam czesci kosztowaÅ‚a mnie naprawa 1600zl wiec nie mam pojecia co ona tam mugÅ‚ wymienic
moze to byc problem z cisnieniem vanosaa?? |
lancuchy to swoja droga
powinno sie tez wymienic napinacze na nowe,ten z gory na lancuhcu ktorkim i na dole od dlugiego lancucha
mysle ze nic nie zrobili z vanosem!
Rafal_e30 - 2009-05-24, 21:51
| nommad86 napisa³/a: | | Jedź do goÅ›cia i niech robi do skutku poważnÄ… kase wziÄ…Å‚ to niech robi do porzÄ…dku. |
Dokładnie! Chociaż powszechnie wiadomo, że w silnikach M50 z vanosem największe problemy stwarza właśnie vanos To tak czy inaczej za te pieniądze to powinien byc zrobiony remont kapitalny na nowych gratach a nie ściema, że coś się tam zrobiło! Nie wierzę, żeby po dwóch miechach po rzekomym remoncie kapitalnym zaczął znowu hałasowac! Na Twoim miejscu bym pojechał i pocisnął kolesia
Hardrav - 2009-05-24, 23:03
i tak zrobie do tego jeszcze sonde ma do wymiany kolejne 600zl u tego goscia niby siemens taki drogi jest
|
|