BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Kupuje BMW 316 E-30 1990r - pomocy :)

Anonymous - 2005-01-10, 14:04
Temat postu: Kupuje BMW 316 E-30 1990r - pomocy :)
Witam serdecznie.
Pierwszy post na forum - wiec sie przywitam. Archie, 22 lata, W-wa (dokladniej Zabki).

Szykuje sie do zakupu BMW 316 E-30 z 1990r, 2 drzwi, przebieg wh licznika 206000 km. Cena auta - 5900 PLN. Auto posiada elektryczne szyby, elektryczne lusterka, szyberdach (manualny), nowy akumulator, nowe opony, instalacja gazowa. Wyglad zew / wew auta ocenilem na db. Brak ognisk korozji, brak zarysowan na powloce lakierniczej. Jedyne mankamenty to: pajak na przedniej szybie (calkiem duzy, szyba do wymiany, ile kosztuje?) i ulamana dzwignia sterowania wycieraczkami (da sie dokupic sama dzwignie, czy trzeba caly modul na kolumnie kierownicy? Stanu technicznego nie znam, wiem tyle, ze auto jezdzi. Niedlugo bede mial jazde probna. Mam do Was prosbe, mozecie mi powiedziec, czego sie wystrzegac, na co uwazac, co dyskwalifikuje auto?
Z gory dzieki za odpowiedzi.

--
Pozdrawiam, Archie
W-wa Zone
Byc moze niedlugo 316 E-30 :-)

Domel - 2005-01-10, 14:59

Witamy nowego kolege :D

Jeżeli dobrze kojaze ten temat był już podejmowany na forum.
Poszukaj.
Ja osobiście za krótko posiadam autko aby Ci poradzić co i jak.
Jednak jeśli zdecydujesz się na kupno E30 napewno będziesz zadowolony.
Pozdawiam

Anonymous - 2005-01-10, 15:04

1. wypytaj na jakim oleju byl exsploatowany silnik (ew. poszukaj "metki") - jesli mineral to podziekuje ladnie i uciekaj :-)
2. posluchaj czy nie slychac stada bocianow klekoczacych pod pokrywa zaworow
3. wsiadz i rusz pare razy ostro (strzelajac lekko ze sprzegla) - rusz, cofnij ostro na wstecznym itd. - poprobuj tez na skreconych kolach - nie powinno nic walic - jak wali to znaczy ze zawieszenie juz swoje przeszlo

nic wiecej ci nie doradze - nie mam E30 i nie lubie ich...

slawo - 2005-01-10, 15:27

I znajdz "dziurawa" droge,kocie lby itp,sprawdz uklad kierowniczy - wycieki stuki itp

PS Jim :evil:

Bruner - 2005-01-10, 16:59

Przeczytaj to:
http://slave.e-edukacja.p...2&highlight=318
Post jest o 318i, ale 316i ma ten sam silnik (M40), roznia sie tylko pojemnoscia.