| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - E30 Wysiadlo sterowanie lusterkami
SUCHARUS - 2009-05-25, 19:18 Temat postu: E30 Wysiadlo sterowanie lusterkami Witam problem mianowicie taki ze nie mam sterowania w lusterkach (nie dzialaja) wyciagalem caly przelacznik i przelacialem probowka po wszystkich gniazdach wtyczki i nie ma pradu....gdzie moze byc przyczyna tej usterki nie wiem od czego zaczac
pozdrawiam
wolpen - 2009-05-25, 20:45
odepnij kostke miedzy drzwiami a slupkiem,takie dwa listki odchylasz do srodka i powoli ciag do siebie, tam czesto zanika prad rozepnij opatrz i przeczysc styki i popsykaj wd40, u mnie nie chodzila szyba od pasazera i pomoglo a lusterka to szok tak zgnil jeden bolec we wtyczce ze zostal w gniazdzie,urwal sie i tera mysle jak to naprawic.pozdro
MARAS - 2009-05-26, 11:47
Jaki przekaźnik ze skrzynki bezpieczników?
Ten K7 jest tez na nim wentylator dmuchawy wiec nie działał by nawiew też...
sprawdź bezpiecznik 19
SPrawdź jak mówi kolega wolpen wyżej, połaczenia pod plastikowym trójkątem pod lusterkiem na wewnętrznej stronie drzwi, kostka na dole po d gumowym kapturem w słupku po otwarciu drzwi lubią tam zaśniedzieć połaczenia pomiedyz gniazdem a wtyczką,
A pytanie podstawowe wcześneij działały, u kumpeli jakiś paparuch grzebał w drzwiach i popierdolił kabelki w kostce w którą wpięty jest sam pilot sterowania lusterek w rączce drzwi...dwa przwody się stykał i padał bezpiecznik, otworzyłem ułożyłem jeszcze raz poprawnie i lusterka ożyły.
SUCHARUS - 2009-05-27, 22:04
lusterka jakies 2 tygodnie temu jeszcze smigaly...zdejmowalem ten kapturek gumowy w slupku faktycznie az wszedzie bialy nalot az sie kruszy...ino mam niezly rebusik jakis magik ta cala kostke wcisnal na klej, czy cos tego typu podobnego nie idzie jej w ogole wyszarpac (lamie sie po kawalku) ......chyba bedzie trzeba porozkrecac troche.....wycignac glosnik z dolu i moze sie dostane dzieki panowie za pomoc bede walczyl
Rafal_e30 - 2009-05-29, 00:15
| SUCHARUS napisa³/a: | | .ino mam niezly rebusik jakis magik ta cala kostke wcisnal na klej, czy cos tego typu podobnego nie idzie jej w ogole wyszarpac (lamie sie po kawalku) |
to częsty przypadek, nie spotkałem się jeszcze z e30 w której by było łatwo tą wtyczkę wypiąc. Trzeba się z nią solidnie namęczyc
Szajbaa - 2009-05-29, 09:23
oj solidnie solidnie ja nie raz uszkodzilem ta wtyczke przy rozbieraniu;/
wolpen - 2009-05-30, 10:08
| SUCHARUS napisa³/a: | | lusterka jakies 2 tygodnie temu jeszcze smigaly...zdejmowalem ten kapturek gumowy w slupku faktycznie az wszedzie bialy nalot az sie kruszy...ino mam niezly rebusik jakis magik ta cala kostke wcisnal na klej, czy cos tego typu podobnego nie idzie jej w ogole wyszarpac (lamie sie po kawalku) ......chyba bedzie trzeba porozkrecac troche.....wycignac glosnik z dolu i moze sie dostane dzieki panowie za pomoc bede walczyl |
a wyciagasz ta wtyke tak jak pisalem jak patrzysz na wtyk to widac takie listki po bokach od srodka, trzeba je odchylic obydwa do srodka zeby odblokowac i pociagnac ,ja wziálem kombinerki 2 sztuki zlapalem za te listki odchylilem i powoli ciaglem do siebie ruszajac -prawo-lewo poszlo ale siedzialo jak na kleju,lub zlap za bok wtyczki a listki odchyl bo trzeba uwazac zeby ich nie urwac
|
|