| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [E30] Elektrycznie uchylane tylne szyby w coupe
JanekE30 - 2009-06-05, 08:46 Temat postu: [E30] Elektrycznie uchylane tylne szyby w coupe Kupiłem tylne szybki uchylane do mojego coupe. Ciężko jest się wgramolić do tyłu i je uchylać za każdym razem szczególnie podczas jazdy.
Potrzebuję wszelkich informacji, zdjęć opisów i linków jak przerobić manualne szybki na elektryczne w e30. Podobno da się dopasować zestaw od e36. Ma ktoś może zdjęcie jak to jest zamontowanie? Na realoem ciężko z tego ich rysuneczku coś ogarnąć. Na allegro jest zestaw szybek uchylanych elektrycznych do e46, ale te siłowniki jakieś takie wielkie. Słyszałem, że ktoś kiedyś wsadził od renault megane coupe może ma ktoś jakieś info na ten temat? Poprawiając fabrykę wolę jednak zostać przy markowych częściach. tak mnie korci żeby samemu coś wykminić, ale może są jakieś sprawdzone patenty.
Słyszałem, że kilka osób w Polsce ma coś takiego u siebie w e30 więc jeśli znacie kogoś takiego proszę o jakiś kontakt.
E46:
E36 (nr 11 siłownik, nr 12 wałek napędowy?):
Rafals - 2009-06-05, 09:52
Drugie foto jest niepoprawne.
pret nr 12 jest pionowo, wchodzi do 11 ( silniczka ) z drugiej strony do nr2.
Chyba lepiej pokombinowac z e46 bo do e36 ceny z kosmosu sa.
Sam jestem ciekawy jak da sie to zrobic
JanekE30 - 2009-06-05, 21:04
Ok dzięki.
Jeśli ma ktoś z Was w swoim kebabie taką opcję to prosiłbym o zrobienie jakichś zdjęć, nawet z zewnątrz (w sensie od środka bez rozbierania tapicerki) poglądowo i wklejenie ich tutaj. Będę wdzięczny za pomoc.
daroo - 2009-06-06, 16:19
Porobienie fotek raczej nic Ci nie da bo niewiele widać z zewnątrz. Tu masz filmik jak to działa w e36. http://www.youtube.com/watch?v=eLyqbyD6mJw
JanekE30 - 2009-06-07, 11:12
Dzięki.
W sumie już wszystko wiem.
Znalazłem jeszcze takie zdjęcia:
Chyba zdecyduję się na zestaw z e36 jednak największym problemem jest dość spora cena za taką przyjemność i będę musiał się poważnie zastanowić
[ Dodano: 2009-06-20, 23:55 ]
Udało mi się zdobyć zestaw elektryczny z e36
Nabyłem dwa silniczki, dwa cięgna i dwa zawiasy (zamki).
Sprawa jest taka, że do silniczków nie mam wiązki i będę musiał sobie ja sam zmajstrować. Czy wtyczkę którą wciska się w silniczek można kupić w ASO czy czeka mnie polowanie na wiązkę lub ewentualna rzeźba?
|
|