| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - oborty spadaja do 200-300
center - 2005-01-11, 17:36 Temat postu: oborty spadaja do 200-300 juz podpialem sie pod inny post ale za duzo to nie dalo...
odpialem gaz, wyciagnalem zwezke i chcialem zaczac latac na pb, ale na checiach sie skonczylo...
odpalam autko, trzyma ladnie obroty, po kilkunastu sekundach opada do 200-300 chwile pochodzi i umiera...odpalam znowu, przygazowka, wkreca sie az do odciecia no problemu, puszczam, trzyma chwile wysoko i znowu opada, faluje i po chwili gasnie...
raz zajmuje mu to dluzej raz krocej...
jutro dostaje filtr paliwa ktory i tak juz mialem wymienic ale watpie czy to jesgo wina...
acha i jak jest na tych 200 i pare razy da sie mu ognia i go tak pokopie to w koncu zalapuje i wkreca sie spowrotem...
help...
adrian e30 - 2005-01-11, 18:32
zacznij od silnika krokoewgo, przeczysc go wymyj. jak nie pomoze to przepływka, jak nie przeplywka czujnik polozenia przepustnicy, jak nieto moze czujnik temperatury- jo w sumie to odrazu go odepnij jak zmieni sie na lepsze to on nawala. pozdro
Marcin - 2005-01-11, 20:32
ale co z ta przeplywka.......
Marcin - 2005-01-11, 20:34
skoro chodzil na lpg to chyba nie czujnik polozenia przepustnicy ani czujnik temp.
center - 2005-01-11, 23:44
z gazem bylo tak ze dostawal gdzies lewe powietrze bo odcinal mi przy 3 tys na kazdym biegu, no ale kulturalnie go wyjalem i lipa...
jutro przywleke kumpla i powiem o krokowym i czujniku bo ja narazie wiem tylko jak naprawic przeplywke i pompe, no i wymiana wszystkich filtrow
takze gdzie jest silnik krokowy nawet nie wiem, jakis help, screen or sthn, bo pod maska laik jestem total...
dopisane:
przyznam szczerze nie szukalem, teraz dopiero sie za to wzialem, ale juz 2 tydzien mi autko stoi i tylko sie wqrwiam, nie wiem juz za co sie zlapac...
a gdyby komus bylo potrzebne info to silniczek krokowy
duchPW - 2005-01-12, 01:00
słyszałem kiedyś, że w autkach na gazie komp sie przestawia - jeśli sprawdzanie lewego powietrza nic nie wykaże - może warto sie gzieś podpiąć, lub profilaktycznie zresetować kompa
Marcin - 2005-01-12, 09:43
| center napisa/a: |
jutro przywleke kumpla i powiem o krokowym i czujniku bo ja narazie wiem tylko jak naprawic przeplywke i pompe, no i wymiana wszystkich filtrow
[/url] |
Napisz jak naprawic przeplywke
center - 2005-01-12, 09:54
po strzale gazu jak sie wszystko w srodku powygina to metoda jaka ja znam i jest dosc skuteczna to mlotek i cos w co bedziesz uderzal, ale lepiej zeby to nie byl srubokret bo zostawia dziury w metalu...lepiej jakies cos co ma w miare plaska i gruba koncowke...
mnie strzelala dosc czesto wiec nie bardzo mialem ochote za kazdym razem ja wozic do speca albo wymieniac na nowa wiec robilem tak...
i jakos dzialalo, choc teraz niewykluczam ze sie jej cos zepsulo...will see..
adrian e30 - 2005-01-12, 10:13
no to masz odpowiedz PRZEPŁYWKA POSZLA SIE WALIC. włoz przeplywke od kogos innego powinno pomoc.
pozdro Adrian
|
|