| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [E36] zmiana klimatyzacji manualnej na climatronic
marcinek84 - 2009-06-11, 22:17 Temat postu: [E36] zmiana klimatyzacji manualnej na climatronic Witam
tak jak w temacie mam zamiar przekładki kompletnej klimatyzacji. do tej pory w mojej e36 byla klima dwustrefowa manualna, ale została zdekompletowana po stłuczce, jaką miała poprzednia właścicielka.
zakupiłem więc komplet climatronica tj. panel, nagrzewnice, sprężarke, parownik, wentylator wraz z chłodnicą i mam zamiar to upchac do auta.
moje pytanie takie czy elektronika bedzie plug & play? czy moge napotkac jakies trudnosci??
z gory dziekuje za zainteresowanie i podpowiedzi.
wolf-72 - 2009-06-12, 15:56
Wydaje mi sie ze wiąske musisz wymienic,kiedys to robiłem w e39 ale juz dawno,wiem ze nie było to takie chop.e36 takie jak moje chyba nie ma panelu,ktory zdaje sie steruje tym wszystkim.Sprawdze dokladnie i dam znac wieczorem.
slawo - 2009-06-12, 16:03
| marcinek84 napisa³/a: | | moje pytanie takie czy elektronika bedzie plug & play? czy moge napotkac jakies trudnosci?? |
elektronika nie jest plug'n'play
napotkasz wiele problemow
nie zapominaj o steroniku automatycznej klimy, nastawnikach swiezego poiwetrza,przepustnic kanalow itd
marcinek84 - 2009-06-12, 16:50
dostałem wszystko co możliwe do podpięcia tej klimy, jest wiązka co wpiana się do panela od nagrzewnicy, jest też pare innych wtyczek przy samej nagrzewnicy. puki nie rozbiore u siebie deski to sie nie przekonam co bedzie brakowało...
martwi mnie ze jednak trzeba bedzie wiÄ…zke sztukowac, czy przerabiac.
wolf-72 - 2009-06-12, 22:48
Może nie bedzie tak zle,ja robilem to naprawde dawno,sam nad tym myslalem,moze kiedys
|
|