| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [M20]Przepływomierz
KwitoE30 - 2009-06-23, 09:08 Temat postu: [M20]Przepływomierz Panowie, chodzi dokładnie o ścieżke przewodzącą sygnał,po której porusza się suwak odpowiadający za ustalenie dawki paliwa (suwak jest połączony z klapką przepływomierza).
konkretnie chodzi o tą ścieżke, jest ona wytarta i auto nie dostaje odpowiedniej dawki paliwa,suwak szaleje i auto szarpie.
pytania:
1. czy mozna to jakos na nowo nanieść? (tą ścieżke,myslałem cyną,ładnie równo nanieść ?)
to musi byc cos co wytrzyma ciągłe "posuwanie" sie po nim
ew. dawajcie pomysły
maaaad - 2009-06-23, 10:23
Czytałem o "regeneracji" przepływki polegającej na delikatnym przesunięcia tego ramienia, które się porusza po ścieżce. Chodzi o to, aby wypustki znajdujące się na nim, a które dotykają ścieżki, nie poruszały się po wyżłobieniach, ale minimalnie wyżej/niżej, po niewytartej części ścieżki. A co do naniesienia samej ścieżki - nie wiem, czy w jej skład nie wchodzi platyna (dlatego ustrojostwo takie drogie - regenerowana przepływka do m20b20 Bosch w Focie - ok. 1600 zł ).
adrian e30 - 2009-06-23, 11:25
kup sprawna uzywana i po klopocie, kombinacje typu nanoszenie sciezek lub inne mijajasie z celem. taka przeplywka to grosze...
maaaad - 2009-06-23, 12:46
Tjaaa, no jest to jakieś wyjście, ale powoli sprawny przepływomierz do m20 staje się rarytasem Ceny na alledrogo - do 500 zł Na dodatek nie ma gwarancji, że się nie posypie za jakiś czas
|
|