| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [e36] 325i Szpera czy nie ??
DjAquaz - 2009-06-26, 01:55 Temat postu: [e36] 325i Szpera czy nie ?? Czy 325i jest orginalnie wyposarzona w szpere czy raczej tylko rarytasy to miały???
RoboCop - 2009-06-26, 06:48
szpera była za dopłatą e36, tylko w M3 była na standardzie wyposażenia.
bÄ…ku - 2009-06-26, 11:02
wejdź po auto i zerknij na dyfer jak masz tam literke S to masz szpere
Pinczer - 2009-06-26, 15:06
Wolałbym podnieść auto z jednej strony zakręcić kołem i wszystko wiadomo.
biemdablju - 2009-06-26, 17:18
albo VIN rozkoduj a jak nie to...
ladna szutrowa droga but na łuku i wszytko jasne jak 2 dlugie slady zostawi to wszytko gra i szpera działa
pozdro
Pinczer - 2009-06-26, 21:09
Jak most jest na końcu żywotu to na przyczepnej nawierzchni zostawi dwa ślady a co dopiero na luźnej.
Z tym rozkodowaniu VIN w aucie "stuletnim" mnie rozbawiłeś. Jeśli by chodziło o samochód z gwarancja producenta/ASO w kraju cywilizowanym ( nie Polska) może wtedy można bybyło sie pokusić o taki prymitywny test
Rom535 - 2009-06-27, 10:35
szukaj literki S lub np zapodaj do odciecia na asfalcie na 1szym biegu na wprost i potem pogladaj co za slady zostawiles
biemdablju - 2009-06-27, 10:54
| Pinczer napisa³/a: | | Z tym rozkodowaniu VIN w aucie "stuletnim" mnie rozbawiÅ‚eÅ›. JeÅ›li by chodziÅ‚o o samochód z gwarancja producenta/ASO w kraju cywilizowanym ( nie Polska) może wtedy można bybyÅ‚o sie pokusić o taki prymitywny test |
nie wszystkie beemki to ulepy, cwiary spawane i kombinowane, czesci 10 razy wymieniane, ja rozkodowalem mojego kilkunastolenitenigo parcha i ma szpere... nie tylko w papierach
pozdro
Dantte26 - 2009-06-28, 09:53
Witam...Najlepiej spojrzeć na metalową "blaszkę" przykręconą jedną ze śrub razem z deklem mostu (most ze szperą powinien zaczynać się od litery S + nr.seryjny) Jeśli owej blaszki nie ma a most nie jest za bardzo stargany przetrzyj szmatą jego dolny płaszcz bo spotkałem się parokrotnie z widoczną dość sporą pieczęcią koloru białego w kształcie rombu z literą S pośrodku. Jeśli nie to walnij pacha na glebie i masz wszystko jasne. Jeśli śladów będzie dwa to szpera jest i działa, jeśli jednak będzie jeden ślad to albo jej nie ma albo już zaliczyła "zgon"...Pozdro.
Misior - 2009-06-28, 15:53
| Dantte26 napisa³/a: | | most ze szperÄ… powinien zaczynać siÄ™ od litery S + nr.seryjny |
nie numer seryjny a przełożenie
LUKAS - 2009-06-28, 17:17
Na Vinie niepolega, ktoś mógł zamienić szpere na zwykły dyfer.
Pojedź gdzieś gdzie postawisz jedno kolo na asfalcie a drugie na piachu/trawie i rusz ostro, jak masz szpere to na asfalcie zapiszczysz.
Proste
POTEGAT - 2009-06-28, 18:42
Żeby zobaczyć czy jest S trzeba mieć kanał i najczęściej blaszka jest zardzewiała i nic nie widać.
Podłóż coś pod koła z jednej strony wrzuć na luz podnieś jedno koło z tyłu i zakręć jak będzie lekko to nie masz szpery a jak ciężko to jest
I to tyle w temacie
|
|