| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [e34] padło oświetlenie wnętrza
Nookers - 2009-06-27, 19:28 Temat postu: [e34] padło oświetlenie wnętrza Witam, jak w temacie, nie działa oświetlenie wnętrza ani z przodu anie z tyłu na słupkach ani w bagarzniku. Działa za to podświetlenie w słonecznikach nad lusterkami.
Dodam oczywiście, że wszystkie bezpieczniki sprawdzone te pod kanapą też, ostatnio był wyjmowany aku i na chwilę wyjmowany moduł komfortu i ten który jest obok ale nie wiem czy czasowo ma to związek bo zorientowałem się wczoraj że nie działą światło a kilka dni temu na pewno działało. Poza oświetleniem wszystko działa, centralny, szyby wszystko ok.
Co można z tym zrobić? Z góry dzięki
flash - 2009-06-28, 23:16
odepnij aku na chwilke, jesli po podpieciu zapali ci sie podswietlenie wnetrza i nie zgasnie po zamknieciu drzwi to najprawdopodobniej masz uszkodzona ktoras krancowke w drzwiach. w e34 jest tak ze jesli zostawisz otwarte drzwi i ich nie zamkniesz to po czasie sam sterownik zgasi swiatlo, jesli krancowka w drzwiach bedzie uszkodzona to sterownik nei bedzie wiedzial ze zamknales drzwi i ponowne otwieranie nie spowoduje zapalenia podswietlania. chyba ze spaliles jakis bezpiecznik pod kanapa tylnia.
Nookers - 2009-06-29, 14:26
a czy jeśli byłby to problem krańcówki to czy inne światła np w słupkach z tyłu nie powinny dać się włączyć włącznikiem? u mnie nie działa nic, w żadnym położeniu włącznika - coś jakby zupełnie nie było żarówek a bezpieczniki jak pisałem wszytskie sprawdzone i z przodu i pod kanapą
flash - 2009-06-29, 17:18
jesli masz tylnie lampki z jupiterkami do czytania to zasilanie tam pokazuje sie po wlaczeniu zaplonu, jesli masz zwykle to zalacza je wlacznik w przedniej lampce, sprawdz czy jest tam stale zasilanie 12V i masa w chwili wlaczenia wlacznika
Nookers - 2009-06-29, 18:26
ok tył faktycznie działa po przekręceniu zapłonu ale tylko te malutkie do czytania, reszta martwa, przy drzwiach otwartych, zamkniętych, z kluczykiem czy bez napięcie sprawdzę dop. jutro
|
|