| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - E39 szybko ubywający płyn z chłodnicy???
David1 - 2009-06-28, 19:14 Temat postu: E39 szybko ubywający płyn z chłodnicy??? Witam mam taki problem własnie zbyt szybko mi płyn z chłodnicy ubywa i co może być przyczyną.
adrian e30 - 2009-06-29, 12:25
glowica peknieta, uszczelka wydmuchnieta, dzurawa chlodnica, dziurawa nagrzewnica, popekane weze...
David1 - 2009-06-29, 19:48
Byłem dzisiaj u mechanika i obejrzał cały dokładnie silnik, pod spodem tez wszystko obejrzał i powiedział że zadnych wyciekow nie ma nic peknietego nie jest, sprawdzał wsrodku nawet czy dywaniki nie sa mokre sam wszystko widzialem i mi pokazywał,w silniku jest suchutko nic niecieknie nawet jak z trasy wracam i sprawdzam czy nic nie leci w srodku silnika na dole też jest sucho pod silnikiem i co tu można z tym zrobić???prosze o jakies porady.
Artur C. - 2009-06-29, 22:54
Trzeba szukać śladów wycieków a nie samych wycieków - odkręć wisko w chłodny dzień/poranek ,maska w gorę i odpal silnik .
Bez wiatru z wentylatora będzie widać mgiełkę ,zobaczysz czy chłodnica dziurawa czy gdzieś indziej podcieka.
Zawsze szukaj wycieku podczas rozgrzewania silnika bo wtedy rośnie ciśnienie w układzie chłodzenia .
adrian e30 - 2009-06-30, 13:52
a jezeli nie cieknie na zewnatrz to uszczelkalub glowica...
popatrz jak odpalasz zimnego czu nie leci mocnopara z wydechu.
David1 - 2009-07-05, 12:50
I już po problemie wszystko jest w porządku, wystarczyło tylko aby odpowietrzyć węże od chłodnicy.
|
|