BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Jak bezinwazyjnie usunac male wgniotki?

slawo - 2009-06-30, 11:57
Temat postu: Jak bezinwazyjnie usunac male wgniotki?
Jest ich kilka co mnie strasznie wkurza!
widac to na drziwach kolo klamek...jak to usunac ?

MAJSU - 2009-06-30, 12:08
Temat postu: Re: Jak bezinwazyjnie usunac male wgniotki?
slawo napisa³/a:

Obrazek

jest już dużo firm które to usuwają bezinwazyjne bez uszkadzania lakieru. Przyssawki, kleje i jakieś inne wypychacze.

misza - 2009-06-30, 12:16

Jakiś czas temu na forum ktoś polecał suchy lód, na małe wgniecenia podobno pomaga.

pozdro

maaaad - 2009-06-30, 14:12

Nie pomaga, przetestowane na innym forum ;]
TheKowal - 2009-06-30, 14:33

Pytałem jakiś czas temu mojego tatę (doktor fizyki) o termiczne wpływanie na blachę.
To działa...ale na krótko.Jak sie przypala albo traktuje suchym lodem to to działa na krótko,bo potem odkształcenia wracają.

Najlepiej ściągnąć obudowy wewnątrz i walnąć gumowym młotkiem - oczywiście jeśli to możliwe.Mam w Toyocie lekkie wgniecenie,tylko że nie chce mi się tego robić (narazie).Za dużo roboty z rozbieraniem tych plastików,a japońce mają dziwnie to zrobione.

mackillus316i - 2009-06-30, 17:16
Temat postu: Re: Jak bezinwazyjnie usunac male wgniotki?
slawo napisa³/a:

Obrazek

Slawo miałem ten sam problem.
Jeden wgniotek na drzwiach i jeden na masce.

Skorzystałem z usług "Magików" z pod Poznania. "Bezinwazjne usuwanie wgniotek - gradobicia itp. Bez ingerencji w lakier"

Auto zniknęło mi z oczu na ok.45 minut (zamknięte w prywatnym garażu) :lol:
Bałem się, że zaraz mi pół auta rozkręcą ale nic z tych rzeczy.
Dali radÄ™!

Za 2 wgniotki dosyć duże zapłaciłem 150zł i naprawdę jestem zadowolony.
(cena zależy od wielkości, im większe tym drożej)

Na drzwiach co prawda jak się przypatrzeć to widać mały ślad ale jest nieporównywalnie lepiej jak było a na masce nikt ze znajomych nie potrafił powedzieć, w którym miejscy było wgniecenie.

Jesli będziesz w pobliżu Poznania to polecam.
Namiary na gości 607621815 lub 604804672

Z tego co udało mi się dowiedzieć w rozmowie z "Magikiem" to w zależności od rodzaju i wielkości wgniecenia używają różnego rodzaju przyssawek i specjalnych drutów, grotów czy coś takiego. Wszystko bez ściągania tapicerki. Za dużo nie chciał mi powiedzieć.

Na codzień "Magicy" pracują w firmie, która profecjonalnie naprawia auta powypadkowe a po godzinach dorabiają sobie w prywatnym garażu.
Korzystają chyba z podobnych zestawów:

http://allegro.pl/item665...en.html#gallery

http://allegro.pl/item675...pdr_okazja.html

Ważne, że efekt jest i ciągle mam oryginalny lakier (bez szpachli i płacenia za malowanie dwóch elementów). :)

Pzdr