| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [e30] problem ze sprzęgłem
Pietrek - 2009-07-01, 15:16 Temat postu: [e30] problem ze sprzęgłem Siema , kolega ma taki problem...
Jechał i stopniowo sprzęgło zaczynało się robić coraz bardziej miększe, aż w końcu przestało działać totalnie. Gościu od którego kupił auto powiedział mu żeby wrzucił jedynke , odpalił auto na biegu i ruszył, tak też zrobił, przejechał z 500m i się "napompowało" i działało
Problem wraca i kolega nie wie za co sie zabrać
Wysprzęglik chyba odpada w taki przypadku ?
kamil.k - 2009-07-01, 22:00
cieknie gdzie płyn
ja miałem u siebie takie przeboje że raz sprzegło było a raz nie .teraz jest spokoj ale wystarczy kilka razy nacisnac sprzego nie do konca i sie jakby zapowietrza czy cos ze go nie ma przez moment i pedał wpada prawie bez oporu ale ledwo ledwo rozłacza sprzegło
kupiłem jakies gumki reparaturki do pompki i zobacz co to da bo zauważyłem że ubywa płynu i pompa troche mokra. patrzyłem nowe pompy i około 150zł jakies juz sredniej
a no i u mnie jak nie działało sprzeglo wystarczyło nacisnac hamulec i juz działało zpowrotem
Kapitan_bomba - 2009-07-01, 22:40
Chyba właśnie będzie to wysprzęglik lub pompka sprzęgła !
Szajbaa - 2009-07-02, 01:21
wymienic na dobra ori używke i bedzie git
kamil.k - 2009-07-02, 07:16
| Szajbaa napisa³/a: | | wymienic na dobra ori używke i bedzie git |
no włansie o tym samym mysle bo przyjrzałem sie własnie tym gumkow c mi dali w sklepie i tam nie widzi żadnych orignów tylko bardziej gumy ktore osłaniaja itd. a nie takie które trzymaja cisnienie
Artur C. - 2009-07-02, 09:19
W pompce sprzęgłowej niema żadnych oringów.
Po lewej pierwotne oryginalne rozwiązanie tłoczka pompy a po prawej druga nowsza wersja tłoczka (oryginalnie z plastiku) .
Gepard - 2009-07-02, 09:53
Zapewne kruciec w papce sprzegla
kamil.k - 2009-07-02, 10:27
po czy rozpoznac pompy bo moze do złej mi dali czy jak
Artur C. - 2009-07-02, 11:42
Obydwie były firmy FAG i niczym zewnętrznie się nie różniły.
|
|