BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - e30 318is Przerywa, faluja obroty

golab82 - 2009-07-10, 10:41
Temat postu: e30 318is Przerywa, faluja obroty
Witam
Mam następujacy problem.
Jak samochod stoi i silnik pracuje to po jakiejs 1-2minutach zaczyna nierówno pracować i gaśnie. Jak zaczynają warjować obroty to daje mu pare razy po gazie i znowu przez 30s sa ok obroty a potem znowu zaczyna przerywać itd.
Dodatkowo jak tzymam gaz tak zeby było 2.5-3tyś(to samo w czasie jazdy jest) obrotów czaly czas, to po kilku sekundach obroty zaczynaja spadac az do zgasnięcia. Jeżeli zaczynaja spadac a ja dam gaz opor no to zaczyna przerywac popiardywac ale powoli wkreca się do odcinki i potem przez chwile jest ok.
Problem wystepuje tylko na cieplym silniku i nie zawsze. Zaczyna wariować z obrotami, przegonie go z 2km i często pomaga. Potem zgasze zapale i znowu sa jaja.
Generalnie nie wiem o co chodzi bo czasami jest ok i nie wystepują te problemy.

w.i.k.t.o.r - 2009-07-10, 19:37

Ja bym zaczal od sprawdzenia dolotu,czy jest szczelny.
Ajnalski - 2009-07-11, 18:48

to tak zacznij od sondy lambdy :D poprostu ją odepnij puzniej posprawdzaj wszstkie gumy tą od dolotu weże od odmy ,przeczysc krokowy a na końcu jezeli nic nie pomoże przeczysc przepływke lub podepnij inna :) .. Przechodziłem przez coś podobnego i u mnie to była sonda lambda .Teraz śmingam na odpietej ,problemy znikły i mniej dziad pali:D