| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [E46] 330xd / Wibracje silnika gdy klimatyzacja włączona...
arteck - 2009-07-15, 12:11 Temat postu: [E46] 330xd / Wibracje silnika gdy klimatyzacja włączona... Własnie wróciłem z wakacyjnych wojaży i zauważyłem co nastepuje w moim aucie. Gdy włączę klimatyzację i zatrzymam samochód np. na światłach silnik wpada w wibracje tak, że trzesie całym samochodem. Czasem (ale rzadko) po dodaniu gazu objaw ten ustepuje ale nie zawsze... Bez włączonej klimatycji ten problem nie występuje jak do tej pory zdawało mi się...aż do momentu, gdy zauważyłem (przynajmniej takie mam wrażenie) że mimo wyłączonej klimatyzacji samochód na postoju na parkingu również wpada w wibracje...podczas gdy włączają się wiatraki przed chłodnicą!
Co to może być i jak temu zaradzić?
Karol E30 - 2009-07-15, 12:15
Kolego sprawdź wiatrak od klimy może nie ma już jakiejś łopatki i dlatego wibruje
Na Wisco tez podejrzyj czy wszystko jest ok.
Chociaż mogę się mylić
pozdro
arteck - 2009-07-15, 12:17
| Karol E30 napisa³/a: | Kolego sprawdź wiatrak od klimy może nie ma już jakiejÅ› Å‚opatki i dlatego wibruje
Na Wisco tez podejrzyj czy wszystko jest ok.
pozdro |
To jest myśl... Faktycznie, gdyby wiatrak nie miał łopatki byłby źle wyważony i stąd wibracje...
Dziwi mnie tylko, że na zimnym silniku (wczoraj sprawdzałem) wszystko jest ok...Klima działa - silnik nie wibruje...
Karol E30 - 2009-07-15, 12:21
No to nie mam pojęcia w taki razie co może być przyczyna
Moze ktoś miał już taki objaw to będzie wiedział
Pozdr
sarna1 - 2009-07-15, 18:12
w takim razie przyczyna moze lezec w zasilaniu autka ropa. Podjedz gdzies na kompa niech ci sprawdza układ paliwowy pod kątem jakiejś wady elektroniki.
kamil.k - 2009-07-15, 21:08
sprawdz miernikiem czy napiecie za bardzo nie spada jak sie włacza klima.może regulator juz nie daje rady,za niskie napiecie sie robi ,kompa wariuje i stad nie równa praca silnika
|
|