| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - e-30 cabrio duzy problem
kerad - 2009-07-16, 19:54 Temat postu: e-30 cabrio duzy problem witam wszystkich. mam duzy problem ze swoim cabrio E-30 320i (na gazie).
Moj problem zaczal sie juz 2 miesiace temu, kiedy bez zadnych przyczyn auto mi gaslo podczas jazdy i nie moglem juz go odpalic. Czasami bywalo tak ze odpalil normalnie, przejechalem 200 metrow i znowu gasl. Wowczas wymienilem kable w.n. i palec kopułki. To pomoglo mi na 2 miesiace.
od kilku dni z moim samochodem dzieje sie cos dziwnego,a mianowicie podczas jazdy zaczyna cos przerywac na okolo sekunde tak jakby brakowalo paliwa...? dodam ze dzieje sie tak zarowno na gazie jak i benzynie. Dzis podczas jazdy zaczelo przerywac co kilka minut az w koncu mi zgasł. LICZE NA WASZA POMOC, gdyz obocnie przebywam zagranica a tu mechanik kosztuje tyle co moje auto
kamil.k - 2009-07-16, 21:40
posprawdzaj czy wszystko dobrze jest poskręcane bo może nie łączy gdzies
jak wygladaja swiece kolor
ja miałem podobne przygody jak mi sie popsuł przełącznik od gazu.róznie potrafił w trakcie jazdy zastrajkowac i ani na gazie ani na benzynie nie jechał
wyciągnie ten przełącznik i zobacz bo może któras nóżka nie łaczy itd.
jak to nei pomoże to odlacz gaz i sprubuj naprawic tak żeby hulał tylko na benzynie
cichecki0511 - 2009-07-16, 21:58
| kerad napisa³/a: | | Wowczas wymienilem kable w.n. i palec kopuÅ‚ki. To pomoglo mi na 2 miesiace. |
Palec raczej powinno się wymieniać razem z kopułką, sprawdź może tę kopułkę.
blue - 2009-07-17, 13:06 Temat postu: gasniecie Witam.mailem taki sam problem,wymien komputer silnik i bedzie dobrze
Szajbaa - 2009-07-17, 13:53
mielismy taki problem przez przełącznik gazu a to cos sobie przełączał sam, albo właczal gaz i wache i wcale nie chodzilo.
sarna1 - 2009-07-17, 21:16
hej, u mnie tak objawial sie problem z konczacym sie przekaznikiem pod maska (tam gdzie masz 3 od kompa pompy i jeszcze jeden) ten od kompa sie wieszal i nie raz mi auto gaslo.
|
|