| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - problem z odpalaniem E30
Alvex - 2009-07-18, 11:04 Temat postu: problem z odpalaniem E30 witam. mam pytanie dotyczace odpalania mojej e30, mianowicie chodzi i mi o to ze odpala zawsze za drugim razem. jak przekrece zaplon chwile pokrece (nie odpali) i za drugim razem odrazu. jak ja kupowalem to palila na dotyk, rozebralem silnik bo byla lekko wydmuchana uszczelka i przy okazji powymienialem pare rzeczy i teraz odpala za drugim. nie wiem, moze to zwykly zbieg okolicznosci. czasami jak jest silnik rozgrzany to potrafi za pierwszym odpalic. ale moze mi cos doradzicie. bo to jest wkurzajace. nie udalo mi sie znalesc takiego tematu wiec zalozylem nowy
maaaad - 2009-07-18, 11:50
A sprawdź, czy odpala za 1 razem, gdy kręcisz z uchyloną przepustnicą.
kamil.k - 2009-07-18, 12:45
sprawdz czy układ paliwowy masz szczelny bo może paliwo sie cofa.miałem ostatnio podobnie i nie moglem znalesc wycieku bo pekł wężyk od filtra pod spodem i paliwo uciekało w podłużnice i nie leciało odrazu na ziemie
dawniej jak mi pekł weżyk od paliwa to zaraz po zgaszeniu było słychac psttttt a teraz nic
Alvex - 2009-07-18, 13:04
na otwartej przepustnicy jest to samo,odpala za drugim wezyki posprawdzam moze faktycznie mam gdzies wyciek
[ Dodano: 2009-07-21, 22:14 ]
witam. sprawdzilem przewody paliwowe i jest ok. jaka moze byc jeszcze tego przyczyna
BSTK.e30.KRK - 2009-07-21, 22:36
weź płaski śrubokręt i mlotek :d podciagnij siedzisko kanapy z tylu rozkręc pokrywe pompy paliwa i troszkę po-pukaj w nią
Alvex - 2009-07-22, 21:20
czyli mozesz sie wieszac pompa paliwa??
forex - 2009-07-22, 23:08
| Alvex napisa³/a: | | czyli mozesz sie wieszac pompa paliwa?? |
Ja tez bym stawial na wieszajaca sie pompe paliwa. Mialem podobny przypadek: na zimno auto nie chcialo zalapac po pierwszym przekreceniu kluczyka, a na cieplo lapalo od pierwszego razu. Wymienilem pompe i przeszlo jak reka odjal.
Szajbaa - 2009-07-23, 08:48
ja może nie na zacinajaca sie pompe ale z pompą zwiazen, zaworek zwrotny w pompie nie trzyma cisnienia na ukladzie, zaczynasz krecic dobije paliwa i za drugim juz pali normalnie i jezdzi normalnie przestudiowane w b25 ja bym sprobowal podmienic pompe na sprawdzenie
Vindevil - 2009-07-23, 23:01
A masz gaz? Jeśli tak to może być parownik winny.
Alvex - 2009-07-24, 22:15
w 1.8i gaz?? nie posiadam czegos takiego najlepsze jest to ze teraz zdarza mi sie ze za 3 razem odpala
Vindevil - 2009-07-24, 22:44
Po prostu sprawdz wydajność pompy. Zdejmij wężyk paliwa za reduktora wsadz go do butelki i zewrzyj przekaźnik od pompy. Po ok 30 sek. powinno nalać 0.7 . Będzie widać czy ma wydajność.
Alvex - 2009-10-24, 12:44
sprawdzilem wydajnosc pompy i jest ok. samochod nie zapala za pierwszym jak jest zimny albo ostygnie na postoju a pali z pierwszego jak jest nagrzany wkurzajace to jest.
Vindevil - 2009-10-24, 14:24
Trudno wyczuć, ale powodów może być kilka. Czujnik temperatury powietrza w przepływomierzu , sonda lambda wieszająca się . Podłączyć pod komputer lub pomierzyć miernikiem.
Alvex - 2009-12-17, 20:27
z powodow zdrowotnych dopiero odpisuje.. pod komputer jade podlaczyc ja w tym tygodniu albo w nastepnym. mam nadzieje ze cos mi wykarze i pozbede sie tych problemow.
maaaad - 2009-12-17, 21:24
| forex napisa³/a: | | Ja tez bym stawial na wieszajaca sie pompe paliwa. |
Jak mi się pompa zawiesiła, to silnik nie odpalił ani za 2, ani za 12 razem. Walnięcie pięścią w blachę pod kanapą pomogło dopiero.
Alvex, regulator ciśnienia paliwa obadaj o b o w i ą z k o w o.
Szajbaa - 2009-12-18, 01:10
| Alvex napisa³/a: | sprawdzilem wydajnosc pompy i jest ok. samochod nie zapala za pierwszym jak jest zimny albo ostygnie na postoju a pali z pierwszego jak jest nagrzany wkurzajace to jest. |
skoro tak to moze serio cos z czujnikami i niby ssaniem???
zborek-kkozle - 2009-12-22, 12:12
Podłącze się do tematu z pytaniem, w jaki sposób sprawdzić regulator ciśnienia , nie idzie go przecież rozkręcić.
max325td - 2009-12-23, 10:05
Witam , a jest jeszcze takie ustrojstwo jak membranowa pompka podciśnieniowa , która podczas rozruchu zaciąga do szyny z paliwem dodatkowe paliwo , co by było właściwe ciśnienie . Jak membranka jest nieszczelna to nie ma wymaganego ciśnienia paliwa i może tu jest pies pogrzebany??
Marcin E-30 - 2009-12-23, 12:59
Miałem taką sytuacje po wymianie pompy na nową odpalała za 2razem też 1.8 i po paru dniach wszystko wróciło do normy i odpala za 1razem a nikt nic nie dotykał,jak nie wymianiałes pompy to spróbuj od kogoś podmienić ona lubią mieć swoje humory
|
|