|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
Nasze Śmigiełka - [E30] ===KOZA===
===KOZA=== - 2009-07-21, 21:02 Temat postu: [E30] ===KOZA=== Witam wszystkich klubowiczów
Chciałbym zaprezentować swoje "Skromne" E30
Moje słodkie 318 zostało nabyte w Jeleniej Górze z naszej strony aukcyjnej Allegro
z czasem wstawiania zdjęć będę opisywał jakie przygody mnie i autko napotykały...
Krótki opis po dokonaniu zakupu w Marcu
Model: E-30
Seria:318i Coupe
silnik: m10
kolor:bahama beige
rocznik: Listopad 1985
138 tyś przejechane i to jest chyba orginalny przebieg (Pani Inga Simke 39r -Nie wiem czy Żyje )
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________
1.5 mieś po zakupie(Lakiernik,sprzątanie,dmuchanie,latawce...Wiatr moje Serduszko wyglądało tak...
Już nie ma Bavaria C jest teraz Alpina 9886 żeby orginalne głośniki sobie młodo pukały
Teraz trochę silniczka
[IMG=http://img43.imagesh...340f.jpg][/IMG]
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________
po jakimś już czasie zdobyłem kilka szczegółów do mojego autka oto jedno z nich..
dziękuję koledze Barabus-owi (był to prezent dla mnie, od mojej Kochanej Słodziutkiej Połówki =* )
Nowe uszczelki full orginal
Oczyszczone powierzchnie dla nowych lamp(typ Startec)
uzupełniłem klucze itp...
Stare (lewa str.) i nowe (prawa str.)
Wyczyszczone i wypacykowane... już gotowe do złożenia
efekt końcowy
Dokładnie po zakupie auta w miłej atmosferze w mieścinie(k.) Jeleniej Góry od fajnego kolesia(tak tylko mi się wydawało) został mi sprzedany wóz który nie miał prawa rej. w naszym kraju ( Brak 2 małego Breff-u) o czym mnie chłopaczyna nie poinformował.Krótko znalazł Frajera któremu udało się sprzedać auto... byłem to ja męczyłem się z rej. auta na 1000 sposobów i tak i siak...cały czas miałem bardzo pod górę. Chłopak się oferował że pomoże na siebie zarejestrować i tak mnie ponad 2 miechy zwodził, po czym ustaliłem miejsce gdzie był samochód wyrejestrowany itd... zabawa się skończyła tak, że zabrałem tłumacza przysięgłego(Robert Łopusiewicz z Słubic[Super Tłumacz i służy pomocą:) Pozdrawiam]) pojechałem z nim do wydziału komunikacji w DL. To była ostatnia deska ratunku dla tego auta... przed zrobieniem sobie kiszonki z kapusty po kilku set przemierzonych kilometrach i spędzeniu kilku godzin i wydaniu juz kilka setek(PL i EU) w DL udało się odtworzyć dokument który miał już moc prawną do rejestracji w PL
Jest to tak ładne auto, że nie pozwoliłem na to... i jest na Polskich Numerach!Dzięki cierpliwości,wytrwałości i pomocy jeszcze kilku osób, którzy doskonale rozumieją moją miłość do tego Hobby
Dedykuje to Sebastianowi Jańcowi, Damianowi Moździeniowi, Mojemu Tacie jaki reszcie którzy trwali przy mnie w ciężkich momentach z autem.
a koledze z ok. Jeleniej Góry ... podziękowania za uczciwość!!!
Pamiętaj że u mnie,jednak czas nie leczy rany... i musisz żyć z tą myślą że nieładnie postąpiłeś ze mną...
Dziś już Bahama tylko cieszy nasze Oczka i zachwyca swoim urokiem
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
25/07/09
Trochę poczyściłem,wypucowałem,pozmieniałem i w ogóle się najeb.... ale efekt na zdjęciach no i brewki już sobie poszły
...mam tych zdjęć dużo więc ograniczę je Troche
a o to najbliższe plany Alpina Front Spioler Typ 137
Myślę że będzie fajnie wyglądał ..ale to jak wrócę z Urlopu już będzie
a to wejdzie w miejsce zegarka i i mniej kilometrowego prędkościomierza
z czasem zrobię go na cacko Co nagle to po Diable
Jancza - 2009-07-21, 21:20
rocznik, silnik, przebieg... dobra baza, doprowadzilbym do oryg. idealu, zalozyl oryginalne 15'' bbs i delektowal sie w weekendy ale to tylko moja wizja poniewaz mam chorobe ktora sie nazywa E30
killme - 2009-07-21, 21:24
obserwowałem tą aukcje bo mam praktycznie ten sam samochód co Ty kolor i środek ten sam moją niby ma 121 tkm ale widze ze u Ciebie jeszcze lepiej wyglądają chromy niż u mnie no i nie zaszły Ci te chromowe ramki w uszczelkach przedniej/tylniej szyby
A jak tam z rudą?
Gratuluje autka bo w takim stanie i z takim kolorem(dosyć rzadko spotykanym) to już cieżko znależć
===KOZA=== - 2009-07-21, 22:03
Jancza napisał/a: | rocznik, silnik, przebieg... dobra baza, doprowadzilbym do oryg. idealu, zalozyl oryginalne 15'' bbs i delektowal sie w weekendy ale to tylko moja wizja poniewaz mam chorobe ktora sie nazywa E30 |
Szukałem takiego auta długi czas ... mam co do niego plany i myślę że będzie się podobało wszystkim, choć na pewno trafie na Krytykę
Dzięki za pochwałę
... co do delektowania się tym autem to zgadza się jest na weekendowe wypady
Pietrek - 2009-07-21, 22:04
Co to jest za lotka na klapie ? Kiedyś na jakiejś alpinie widziałem taką... na zdjęciach.
Fajna sztuka
===KOZA=== - 2009-07-21, 22:13
killme napisał/a: | obserwowałem tą aukcje bo mam praktycznie ten sam samochód co Ty kolor i środek ten sam moją niby ma 121 tkm ale widze ze u Ciebie jeszcze lepiej wyglądają chromy niż u mnie no i nie zaszły Ci te chromowe ramki w uszczelkach przedniej/tylniej szyby
A jak tam z rudą?
Gratuluje autka bo w takim stanie i z takim kolorem(dosyć rzadko spotykanym) to już cieżko znależć |
Witaj Bliźniaku powiem krótko ... miała kilka miejsc do nagłego zrobienia w lakierze( dobrze że sprzedający nie robił ) a dokładnie tylny pas (wstał lakier org. parch 5 cm ) na drzwiach miał 2 parchy + kilka małych poparawek reszta jak zobaczyłem to orginalny baran i do tego nieruszony więc blacha jest jak Marzenie a motorek cyka jak by dopiero się obudził
co do chromów są bardzo ładne, chociaż chciałbym je zrobić jeszcze ładniejsze ( zakupy w serwisie bmw ) a co do klinów chormowych są już do wymiany jak tylko dostane swoją kase kupie nowe na tył i przód będzie jeszcze ładniej
[ Dodano: 2009-07-21, 22:14 ]
Pietrek napisał/a: | Co to jest za lotka na klapie ? Kiedyś na jakiejś alpinie widziałem taką... na zdjęciach.
Fajna sztuka |
wiem wiem ... ale to nie jest Alpina ale Zender rywal zrobił specjalnie, prawie indentyczną
dzięki za pochwałę;]
CyRyL - 2009-07-21, 22:29
fajna wąska
chętnie zaopiekowałbym się taką ...
jakie plany ?
===KOZA=== - 2009-07-21, 22:39
CyRyL napisał/a: | fajna wąska
chętnie zaopiekowałbym się taką ...
jakie plany ? |
Dzięki
Plany nie będę się zdradzał ... ale SĄ
jestem w ciągłym dodawaniu zdjęć więc będzie można popatrzyć mój projekt i założenia co do mojego Coupe
Paul - 2009-07-21, 22:43
hmmm robi wrażenie, ja bym nie ruszał nic, moze silnik na 2.5 jej dać.
kolor, lotka, wnetrze - piekna sztuka,
nie psuj jej czasem Germanem
A kobiecie się podoba? bo stoi w drzwiach od garażu jakaś znudzona
Stammek86 - 2009-07-22, 02:02
kolor i wnetrze bardzo mi sie podoba
bono20002 - 2009-07-22, 08:56
dlaczego ja nie widziałem żadnej aukcji na allegro?
poza tym...nie zakładaj tylko mtecha.
Piękna
G-R-Z-E-Ś - 2009-07-22, 09:43
Piękna kolor wspaniały i stan .... cudo . Tylko po gratulować wspaniałego zakupu
Szajbaa - 2009-07-22, 10:17
a brewki to pani Inga zalozyla?? tylko mi sie foty ładują mega długo?? fajna baza pozazdrościł westchną ; ]
mackillus316i - 2009-07-22, 11:11
Gratuluje udanego zakupu.
Nie wiem co ten kolor ma w sobie ale jest poprostu REWELACYJNY !
Dla mnie Bahamabeige metallic Rulez
Jak skończysz wszystkie mody to musisz się z użytkownikiem Killme obowiązkowo na sesję udać
a ja potem będę się ślinił patrząc na foty
Będę bacznie obserwował ten temat
Tylko nie zrób jej krzywdy..
.. chociaż widzę, że jest na dobrej drodze i w dobre ręcę trafiła.
Pzdr
P.s
Też kiedyś miałem zegarek zamiast obrotomierza
Łukasz - 2009-07-22, 11:32
bardzo ładny samochód, podoba mi się kolor, nawet bardziej niż na mojej
stan też widzę bardzo zacny. Spojler rewelka, stan wnętrza też rewelka. tylko te brewki niezbyt przemawiają do mnie....
Cóż- jedyne co bym w niej widział to mocniejszy ciupkę silnik ale poza tym to gratulacje - witam w klubie wąskich
Tymon - 2009-07-22, 12:49
===KOZA===, śliczna E30-stka
Kolorek BOSKI
Jak możesz to wywal te brewki, psują naprwdę ładny wygląd wąskiej.
P.s. spoilerek na tylnej klapie jest szalowy
Szajbaa - 2009-07-22, 13:03
wydaje mi się jak by ta lotka byla od rekina e21. ona jest taka jak by piankowa czy gumowa?
killme - 2009-07-22, 18:18
o kurde po tych zdjęciach widać ze autko igiełka musze lakiernika pogonić zeby mi moją wkońcu wziął i do końca sierpnia będzie już na mtechu ale ten kolor z chromami robi swoje naprawde, chciałbym przypasować do niej rsy w polerce bo chyba będą wyśmienicie pasować!! na sesje z Tobą bym był chętny jak mało kiedy ale odległosć......może kiedyś na jakimś zlocie np pod koniec sierpnia jest zlot BTS w Rydułtowach;)
yaster - 2009-07-22, 21:37
Lalunia, ciekawe jak by było na RSach ze złotym środkiem.
Pogratulowac kobiety, ktora takie prezenty robi
===KOZA=== - 2009-07-22, 22:05
Paul napisał/a: | hmmm robi wrażenie, ja bym nie ruszał nic, moze silnik na 2.5 jej dać.
kolor, lotka, wnetrze - piekna sztuka,
nie psuj jej czasem Germanem
A kobiecie się podoba? bo stoi w drzwiach od garażu jakaś znudzona |
Myślę że będzie Fajna sztuka i na pewno jej nie zepsuje;)
...a kobieta przypatruje się Rywalce ;D
[ Dodano: 2009-07-22, 22:06 ]
bono20002 napisał/a: | dlaczego ja nie widziałem żadnej aukcji na allegro?
poza tym...nie zakładaj tylko mtecha.
Piękna |
Na pewno MTech-a nie będzie
Dziękuje
[ Dodano: 2009-07-22, 22:08 ]
Szajbaa napisał/a: | a brewki to pani Inga zalozyla?? tylko mi sie foty ładują mega długo?? fajna baza pozazdrościł westchną ; ] |
Tak chyba to ona ... ale w breef był załącznik o brewkach:)
[ Dodano: 2009-07-22, 22:14 ]
mackillus316i napisał/a: | Gratuluje udanego zakupu.
Nie wiem co ten kolor ma w sobie ale jest poprostu REWELACYJNY !
Dla mnie Bahamabeige metallic Rulez
Jak skończysz wszystkie mody to musisz się z użytkownikiem Killme obowiązkowo na sesję udać
a ja potem będę się ślinił patrząc na foty
Będę bacznie obserwował ten temat
Tylko nie zrób jej krzywdy..
.. chociaż widzę, że jest na dobrej drodze i w dobre ręcę trafiła.
Pzdr
P.s
Też kiedyś miałem zegarek zamiast obrotomierza |
He he tak owszem spotkamy się z Bliźniakiem i zrobimy fotostory dla całego Forum
szczerze to nie mogę zrobić jej krzywdy.. już kolosalne piniążki zostały włożone
i nie odpuszczę choć by się waliło i paliło będzie bestia;) pozdr e 30
[ Dodano: 2009-07-22, 22:17 ]
killme napisał/a: | o kurde po tych zdjęciach widać ze autko igiełka musze lakiernika pogonić zeby mi moją wkońcu wziął i do końca sierpnia będzie już na mtechu ale ten kolor z chromami robi swoje naprawde, chciałbym przypasować do niej rsy w polerce bo chyba będą wyśmienicie pasować!! na sesje z Tobą bym był chętny jak mało kiedy ale odległosć......może kiedyś na jakimś zlocie np pod koniec sierpnia jest zlot BTS w Rydułtowach;) |
;0D zrobimy zrobimy może się skusze na ten zlot czy tak czy tak, zrobimy Foto Story
ale widzę że twoja Sugar Babe jest Cackana i często dmuchana he
Chromy jedynie muszę poprawić w szybach ( przód , tył ) ... jestem ciekaw czy uda mi się to kupić heh
[ Dodano: 2009-07-22, 22:23 ]
Tymon napisał/a: | ===KOZA===, śliczna E30-stka
Kolorek BOSKI
Jak możesz to wywal te brewki, psują naprwdę ładny wygląd wąskiej.
P.s. spoilerek na tylnej klapie jest szalowy |
już brewek nie ma jakieś czas
Dzięki;) wiem że jest Sweet Spoiler on natomiast zostaje
w Weekend szykuje się ładna pogoda to zrobię pucowanie i do tego foto relacje ]
Pozdrawiam
Paul - 2009-07-22, 22:42
===KOZA=== napisał/a: | Chromy jedynie muszę poprawić w szybach ( przód , tył ) ... jestem ciekaw czy uda mi się to kupić heh |
Chromowane kliny do szyb kupisz w ASO o ile się nie mylę kosztują w granicach 200zł za jedną szybę.
===KOZA=== - 2009-07-22, 22:46
Paul napisał/a: | ===KOZA=== napisał/a: | Chromy jedynie muszę poprawić w szybach ( przód , tył ) ... jestem ciekaw czy uda mi się to kupić heh |
Chromowane kliny do szyb kupisz w ASO o ile się nie mylę kosztują w granicach 200zł za jedną szybę. |
Wszystko ładnie pięknie... dzwoniłem do Łodzi i mają tylko przód tył nie widnieje
chyba że jakiś palant trzyma stołek i nie mam pojęcia o Modelu e-30
chyba że masz jakiś swój ASO co mają z chęcią z korzystam z pomocy twojej Paul
Paul - 2009-07-22, 23:09
hm, mogę jutro zadzwonić do naszego ASO bo wiem że ktoś u nas to zamawiał - chyba Jakub
===KOZA=== - 2009-07-22, 23:44
Paul napisał/a: | hm, mogę jutro zadzwonić do naszego ASO bo wiem że ktoś u nas to zamawiał - chyba Jakub |
Kurde ... postawie Nie jedno Piwko i będę bardzo wdzięczny
Pozdrawiam Paul
killme - 2009-07-23, 06:23
Kwito skusisz sie, aut będzie bardzo dużo, zapraszam nawet e30stki z czech (kilka ma niby zjechać ) Zarezerwuje Ci miejsce obok mojej na placyku A czy jest często cackana, co wikend można powiedzieć
Ile CI zaspiewali za te kliny do szyb ? bo tez mnie czeka taki zakup!
mattim_bmw - 2009-07-23, 07:25
Prawdziwe e30....
BARABUS - 2009-07-27, 09:04
powiem krótko i na temat.... przezajebiaszcza
ja tu widzę tylko RSka, najlepiej w 16" na lekkim balonie i nic więcej
przepiękna fura
dzidziusbmw - 2009-07-27, 13:46
Popieram przepiekna jest!!! . Waska lampa jest cudowna!
KwitoE30 - 2009-07-27, 16:01
killme napisał/a: | Kwito skusisz sie, aut będzie bardzo dużo, zapraszam nawet e30stki z czech (kilka ma niby zjechać ) Zarezerwuje Ci miejsce obok mojej na placyku A czy jest często cackana, co wikend można powiedzieć | bo chyba nie jestem w temacie wogole to o jakim zlocie mowa? bo widze ze w okolicach moich cos...?
killme - 2009-07-27, 17:59
KwitoE30 napisał/a: | killme napisał/a: | Kwito skusisz sie, aut będzie bardzo dużo, zapraszam nawet e30stki z czech (kilka ma niby zjechać ) Zarezerwuje Ci miejsce obok mojej na placyku A czy jest często cackana, co wikend można powiedzieć | bo chyba nie jestem w temacie wogole to o jakim zlocie mowa? bo widze ze w okolicach moich cos...? |
http://beemka-klub.com/forum/viewtopic.php?t=36552 przeniesiony na 30 sierpnia....podobno
===KOZA=== - 2009-07-27, 23:37
BARABUS napisał/a: | powiem krótko i na temat.... przezajebiaszcza
ja tu widzę tylko RSka, najlepiej w 16" na lekkim balonie i nic więcej
przepiękna fura |
Dzięki Kolega w jakimś procencie jest to też twoja zasługa fajnie że się ludziom podoba
to mnie napędza
co do RS zobaczę ... bo mam inne plany;)
... ale kto wie
[ Dodano: 2009-07-27, 23:42 ]
mattim_bmw napisał/a: | Prawdziwe e30.... |
"Emeryt Style" x0D omfg
[ Dodano: 2009-07-28, 00:00 ]
killme napisał/a: | KwitoE30 napisał/a: | killme napisał/a: | Kwito skusisz sie, aut będzie bardzo dużo, zapraszam nawet e30stki z czech (kilka ma niby zjechać ) Zarezerwuje Ci miejsce obok mojej na placyku A czy jest często cackana, co wikend można powiedzieć | bo chyba nie jestem w temacie wogole to o jakim zlocie mowa? bo widze ze w okolicach moich cos...? |
http://beemka-klub.com/forum/viewtopic.php?t=36552 przeniesiony na 30 sierpnia....podobno |
jak 30 sierpnia to może się zrujnuje na Wachę i przyjadę ale to nic pewnego.
pabloe46 - 2009-07-28, 12:32
Piekna sztuka pozdrawiam
Bandit - 2009-07-28, 16:59
Jest rewelacyjnie!!! ale nie perfekcyjnie. Nie odpowiadają mi felgi, kliny przy szybie przedniej i tylnej do wymiany, fabryczne lampy mogły zostać (starteki nic nie wniosły), koniecznie zdemontuj końcówkę rury wydechowej (kojarzy mi się z tanim tuningiem), zdaje się że radio również nie jest oryginalne i ten spojler do zdjęcia (czy on nie jest z jakiegoś rekina?)
Takiego koloru na E30 to chyba jeszcze nie widziałem. Ja bym zachował ją w 100%-ach oryginalną. Dodać jej oryginalne BBS,podnieść zawias,dać wyposażenie z epoki (trójkąt, apteczka, gaśnica) i pokazywać ludziom niech się ślinią!
Jednak nadmienę, że w takim stanie E30-tek po PL jeździ naprawdę mało. Podsumowując masz być z czego zadowolony
Co do klinów wokół szyb to nie powinieneś mieć problemów z ich kupnem w ASO w Łdz. Najlepiej jest rozmawiać z Panem Dariuszem Wiktorskim (Pan w średnim wieku), bo pozostałe młode "żółtodzioby" nie wiedzą chyba nawet jak wyglada E36.
Spróbuj zamówić po tych numerach:
51311884409 - listwa ozdobna górna (tył)
51311884410 - listwa ozdobna dolna (tył)
51311884402 - listwa ozdobna (przód)
51311884408 - narożnik (tył) [trzeba zamówić x2 oczywiście]
51311884401 - element płaski (przód)
Są to nr klinów i elementów "chromowanych"
killme - 2009-07-28, 19:03
killme napisał/a: | KwitoE30 napisał/a: | killme napisał/a: | Kwito skusisz sie, aut będzie bardzo dużo, zapraszam nawet e30stki z czech (kilka ma niby zjechać ) Zarezerwuje Ci miejsce obok mojej na placyku A czy jest często cackana, co wikend można powiedzieć | bo chyba nie jestem w temacie wogole to o jakim zlocie mowa? bo widze ze w okolicach moich cos...? |
http://beemka-klub.com/forum/viewtopic.php?t=36552 przeniesiony na 30 sierpnia....podobno |
jak 30 sierpnia to może się zrujnuje na Wachę i przyjadę ale to nic pewnego.[/quote]
Niewiem czemu tam napisałem Kwito ale też zapraszam ale najbardziej Ciebie ===KOZA=== chce zobaczyć ją na żywca no i sesja przy okazji
===KOZA=== - 2009-07-28, 21:50
Bandit napisał/a: | koniecznie zdemontuj końcówkę rury wydechowej (kojarzy mi się z tanim tuningiem) |
wiem jest brzydka, ale ma już kilka grubych lat za sobą ale jest orginalna!!
Bandit napisał/a: | ten spojler do zdjęcia (czy on nie jest z jakiegoś rekina?) |
co do spoilera nie masz racji jest to zender do e - 30 a nie do e - 21 j/w pisałem jest to lotka która była wzorowana na Alpine.Był to czas kiedy z sobą bardzo konkurowali mi lotka odpowiada kwestia gustu
Bandit napisał/a: | Co do klinów wokół szyb to nie powinieneś mieć problemów z ich kupnem w ASO w Łdz. Najlepiej jest rozmawiać z Panem Dariuszem Wiktorskim (Pan w średnim wieku), bo pozostałe młode "żółtodzioby" nie wiedzą chyba nawet jak wyglada E36. |
Jeszcze prosiłbym Ciebie o podanie tel do tego ASO gdzie(wiem że jest kilka ASo w Eudezet..jak się nie mylę) będę mógł się z tym Panem Dariuszem Wiktorskim umówić a napewno to uczynie.
Bandit napisał/a: | Spróbuj zamówić po tych numerach:
Są to nr klinów i elementów "chromowanych" |
Jeżeli to są numery tych rzeczy... to przyjadę osobiście i stawiam Dużego Chmielowego
[ Dodano: 2009-07-28, 21:57 ]
Bandit napisał/a: | fabryczne lampy mogły zostać (starteki nic nie wniosły) |
Kwestia Gustu
Bandit napisał/a: | Ja bym zachował ją w 100%-ach oryginalną. Dodać jej oryginalne BBS,podnieść zawias,dać wyposażenie z epoki (trójkąt, apteczka, gaśnica) i pokazywać ludziom niech się ślinią! |
Wszystko co w niej, będzie w orginale no może kilka spraw ulegnie delikatnym zmianą
staram się wszystko kolekcjonować ale nie wszytsko naraz
Bandit napisał/a: | Jednak nadmienę, że w takim stanie E30-tek po PL jeździ naprawdę mało. Podsumowując masz być z czego zadowolony |
Zgadza się jestem Dumny i dalej będę bo wiem jaka to jest Żadkość
[ Dodano: 2009-07-28, 22:01 ]
killme napisał/a: | Niewiem czemu tam napisałem Kwito ale też zapraszam ale najbardziej Ciebie ===KOZA=== chce zobaczyć ją na żywca no i sesja przy okazji |
Zobaczę mamy trochę czasu ale chciałbym:) he Fotunie dały by rady
Tak zapytam ile to Km do Was ??
[ Dodano: 2009-07-28, 22:05 ]
pabloe46 napisał/a: | Piekna sztuka pozdrawiam |
Pozdro
puchatek27 - 2009-07-28, 22:06
Panie KOZA, gdzieś pan dorwał dokładke Alpiny??? Nie mają czasem do e36?????
Autko piękna,szkoda tylko ze serducho takie słabe
===KOZA=== - 2009-07-28, 22:34
puchatek27 napisał/a: | Panie KOZA, gdzieś pan dorwał dokładke Alpiny??? Nie mają czasem do e36?????
Autko piękna,szkoda tylko ze serducho takie słabe |
Dokładka Przyjechała z daleka (Niemiec )bo Ciężko Dostać ale jak dostaniesz to też Słono kosztuje cały Urok heh ale mam to się liczy.
Serduszko słabe ... z czasem może będzie R6 + ???
Bandit - 2009-07-29, 16:28
===KOZA=== napisał/a: |
Jeszcze prosiłbym Ciebie o podanie tel do tego ASO gdzie(wiem że jest kilka ASo w Eudezet..jak się nie mylę) będę mógł się z tym Panem Dariuszem Wiktorskim umówić a napewno to uczynie.
|
W Łdz jest tylko jeden Dealer BMW. Nr też jest jeden do działu części. To z kim będziesz rozmawiać zależy od przypadku kto po drugiej stronie podniesie słuchawkę, ale zawsze można poprosić o rozmowę z P. Darkiem. Proszę oto nr do ASO w Łodzi 42 655 98 47
Jeżeli to są numery tych rzeczy... to przyjadę osobiście i stawiam Dużego Chmielowego
|
Te nr spisałem z faktury jaką otrzymałem po kupnie klinów. Ja kupowałem w grudniu też do wąskiej coupe. Jak już będziesz rozmawiał i zamawiał to niech pracownik potwierdzi mój opis części.
Mnie wymiana zajęła kilka bitych godzin. Robiłem to powolutku, z wyczuciem a i tak zarysowałem lakier w dwóch miejscach - trzeba BARDZO uważać. Jak już będziesz gotowy do wymiany i będziesz chciał to napiszę Ci w jaki sposób to zrobić.
Może się wydawać, że wymiana listew/klinów nie poprawi drastycznie wyglądu auta. Ja jednak mam takie właśnie zdanie. Byłem mocno zaskoczony jak samochód genialnie wygląda po tej zmianie. W zasadzie to do tej pory tak reaguję jak widzę to autko. Nie zdążyłem się jeszcze przyzwyczaić
Pzdr
killme - 2009-07-29, 18:09
===KOZA===, według tej mapy http://mapa.szukacz.pl/ jest ok 170 km ale lepiej sprawdzić na nawigacji ile pokaże!
===KOZA=== - 2009-07-29, 21:26
Bandit napisał/a: | W Łdz jest tylko jeden Dealer BMW. Nr też jest jeden do działu części. To z kim będziesz rozmawiać zależy od przypadku kto po drugiej stronie podniesie słuchawkę, ale zawsze można poprosić o rozmowę z P. Darkiem. Proszę oto nr do ASO w Łodzi 42 655 98 47 |
Masz już Piwko dzięki za numer
Bandit napisał/a: | Mnie wymiana zajęła kilka bitych godzin. Robiłem to powolutku, z wyczuciem a i tak zarysowałem lakier w dwóch miejscach - trzeba BARDZO uważać. Jak już będziesz gotowy do wymiany i będziesz chciał to napiszę Ci w jaki sposób to zrobić.
|
Będzie zrobione to dokładnie i jak kupie to zgadamy się na PW Pozdro Eudezet
Bandit napisał/a: | Może się wydawać, że wymiana listew/klinów nie poprawi drastycznie wyglądu auta. Ja jednak mam takie właśnie zdanie. Byłem mocno zaskoczony jak samochód genialnie wygląda po tej zmianie. W zasadzie to do tej pory tak reaguję jak widzę to autko. Nie zdążyłem się jeszcze przyzwyczaić |
Jestem detalistą więc dla mnie będzie Bajka dla Oka Jeszcze raz Dzięki Wielkie
[ Dodano: 2009-07-29, 21:29 ]
killme napisał/a: | ===KOZA===, według tej mapy http://mapa.szukacz.pl/ jest ok 170 km ale lepiej sprawdzić na nawigacji ile pokaże! |
Dobra sprawdzę myślę że się wybiorę mamy trochę czasu więc zgadamy się
august - 2009-07-29, 22:12
Bandit napisał/a: | ===KOZA=== napisał/a: |
|
W Łdz jest tylko jeden Dealer BMW. Nr też jest jeden do działu części. To z kim będziesz rozmawiać zależy od przypadku kto po drugiej stronie podniesie słuchawkę, ale zawsze można poprosić o rozmowę z P. Darkiem. Proszę oto nr do ASO w Łodzi 42 655 98 47
|
Te nr spisałem z faktury jaką otrzymałem po kupnie klinów. Ja kupowałem w grudniu też do wąskiej coupe. Jak już będziesz rozmawiał i zamawiał to niech pracownik potwierdzi mój opis części.
Mnie wymiana zajęła kilka bitych godzin. Robiłem to powolutku, z wyczuciem a i tak zarysowałem lakier w dwóch miejscach - trzeba BARDZO uważać. Jak już będziesz gotowy do wymiany i będziesz chciał to napiszę Ci w jaki sposób to zrobić.
Może się wydawać, że wymiana listew/klinów nie poprawi drastycznie wyglądu auta. Ja jednak mam takie właśnie zdanie. Byłem mocno zaskoczony jak samochód genialnie wygląda po tej zmianie. W zasadzie to do tej pory tak reaguję jak widzę to autko. Nie zdążyłem się jeszcze przyzwyczaić
Pzdr |
bitych godzin to malo powiedziane
z opowiesci slyszalem ze zajelo ci to wieki
===KOZA=== - 2009-08-08, 15:58
Wróciłem z Urlopu i mój Magik od blachary stwierdził...że!
niestety moja dokładka alpiny jest do wcześniejszego pasa przedniego(Krótki)(82-85) i nie da się spasować a już jest pomalowany w kolor nadwozia ... Nie wiem co robić ?może ktoś ma pomysł ?!
nie wiem czy jest sens zmienić sam dolny pas i czy w ogóle będzie pasował ten wcześniejszy na moją budę ... jak nie urok to sraczka
http://moto.allegro.pl/it...buda_82_85.html
kurde czy znajdę rozwiązanie...
czy będę musiał sprzedać tą dokładkę ?
Prosiłbym o pomoc....
mattim_bmw - 2009-08-09, 12:10
Nie bede Ci radził co masz zrobić tylko masz kupic ten pas i koniec Zakładaj tą dokładke i nie ma tematu tylko cena za ten pas troszke popłynieta....
Czekam na foty z założoną dokładką
pozdrooo
[ Dodano: 2009-08-09, 12:11 ]
i ten pas do twojej kastyjak najbardziej bedzie pasował
===KOZA=== - 2009-08-09, 23:31
mattim_bmw napisał/a: | Nie bede Ci radził co masz zrobić tylko masz kupic ten pas i koniec Zakładaj tą dokładke i nie ma tematu tylko cena za ten pas troszke popłynieta....
Czekam na foty z założoną dokładką
pozdrooo
[ Dodano: 2009-08-09, 12:11 ]
i ten pas do twojej kastyjak najbardziej bedzie pasował |
Mati podbudowałeś mnie jutro dzwonie do Kola i kupuje
Jak się Bawić To Się Bawić hehhe tylko czy będzie pasował ??
heh
[ Dodano: 2009-08-09, 23:50 ]
killme napisał/a: | 170 km ale lepiej sprawdzić na nawigacji ile pokaże! |
Biorę się za spotkanie przyjadę jak tylko zrobię to co ma być to co razem będziemy Świecić
[ Dodano: 2009-08-13, 23:14 ]
Czekam na odbiór auta myślę że w następnym tygodniu już wyjadę na Polskie szosy
aż nie mogę się doczekać jak to wszystko będzie wyglądało heh
[ Dodano: 2009-08-24, 12:13 ]
Jestem w trakcie operacji
Brakuje mi tylko listwy do mocowania tego pasa, więc jak by ktoś miał to z wielką chęcią kupię
Już kupiłem
już nie mogę się doczekać ...
Marcin323 - 2009-08-24, 12:20
No jest alpina robi mega robotę
Pozdro
Wanat - 2009-08-24, 12:30
Tak jak już rozmawialiśmy na gadu: jest mistrzostwo świata . Zakładaj te rarytasiki, pas już masz skompletowany, teraz lakiernik i czekamy na fotki.
dzidziusbmw - 2009-08-24, 21:12
jest zajebiscie z ta dokladka
===KOZA=== - 2009-09-01, 01:07
No to już jestem po zabiegu Ja jak i Autko chyba już mamy się dobrze ;D
Auto odebrałem w zeszłą sobotę, pierwszy widok 2 minuty później ... i tak zostało
Po prostu poczułem się jak bym był dzieciakiem cieszącym się z nowej zabawki(choć jest faktycznie droga, a ja starszy i nie dzieciak- się Cieszyłem Bardzo ).Mój lakiernik do mnie, że za miesiąc wrócę...urwę albo coś innego się stanie.!Jest za nisko i niepraktycznie z tym spoilerem!Ale ale Ładnie Wygląda...więc tak myślę O Bosch Wręczyłem należność, podziękowałem za super robotę, dodałem 4 piwka i go na pierwszą jazdę.
Mija już tydzień, i stwierdzam że muszę autko usztywnić
Choć nie przytarłem jeszcze i jest nisko z przodu, to wolę dmuchać na zimne i zimową porą trzeba będzie kupić To i Owo
... co do autka, to mam konieczny nie dosyt dobrej felgi.
ale mam już małą alternatywę, tylko muszę pomyszkować tu i tam zobaczymy jak i co Bozia da
Choć napotkałem kilka ciężkich momentów z tą lotką... to śle gorące podziękowania dla " Kolegów z Forum " oczywiście za pomocną dłoń, myślę że znajdzie się taki moment w którym się odwdzięczę. !!
Teraz kilka foto... z mojej dotychczasowej pracy.
Tak było jeszcze do niedawna.
a tak jest teraz
a teraz kilka na Czarno - Biało
no i Sefia
teraz jestem już happy lecz trzeba działać dalej
zabafilip - 2009-09-01, 12:04
Super autko, zajebiaszcze podejście
Pietrek - 2009-09-01, 13:32
To wycięcie na środku dokładki przy wlotach jest od nowości ? Pytam bo u mnie jest takie samo, myślałem że ktoś sobie to wyciął bo nie pasowało ...
Łukasz - 2009-09-01, 14:05
dziwnie teraz to auto z tą dokładką wygląda.... nie wiem, czy to kwestia koloru, czy czegoś innego. Ale chyba są inne ładniejsze pakiety stylizacyjne do wąskiej lampy
Grucha Jr - 2009-09-01, 20:03
Na zimę jak znalazł A tak na serio to średnio mi się podoba ta dokładka...
===KOZA=== - 2009-09-01, 20:18
Pietrek napisał/a: | To wycięcie na środku dokładki przy wlotach jest od nowości ? Pytam bo u mnie jest takie samo, myślałem że ktoś sobie to wyciął bo nie pasowało ... |
są dwa pasy dolne od 83-85r ten co teraz mam i 85-87r i ten pierwszy ma wycięcia, są Ori więc nikt nie ciachał
[ Dodano: 2009-09-01, 20:29 ]
Łukasz napisał/a: | dziwnie teraz to auto z tą dokładką wygląda.... |
no inaczej niecodziennie i ma już nie spotykany wygląd a raczej historyczny
Łukasz napisał/a: | Ale chyba są inne ładniejsze pakiety stylizacyjne do wąskiej lampy |
Wiem że są :)np. Jednym z nich miałby być pakiet M tech I ?no nie! nie w tym aucie na pewno nie zmierzamy w tą sama stronę stylizacyjną Po prostu mam swoją wizje...
[ Dodano: 2009-09-01, 20:45 ]
Grucha Jr napisał/a: | Na zimę jak znalazł |
W zimę to będzie siedziała w garażu i będzie szykowana do kolejnego sezonu. A śnieżną robotę?! zostawiam firmą zajmującymi się tym sezonem , choć mam naprawdę dobry pług ;D ;D
Grucha Jr napisał/a: | A tak na serio to średnio mi się podoba ta dokładka... |
No nie każdy lubi schabowe z kością kwestia smaków
Choć czeka mnie zmiana felg, kilku detali i wtedy nabierze prawidłowego wyglądu jaki chcę osiągnąć!
pokaże na przykładzie który mnie urzekł
http://wp1016621.wp027.we...t/f01518/03.jpg
David - 2009-09-01, 22:40
Autko fajne. Kolor ciekawy, ale dokładka alpiny nie jest ładna.
mackillus316i - 2009-09-02, 14:34
===KOZA=== napisał/a: | BARABUS napisał/a: | zaspawane otwory i nowy nawiert |
jaki koszt takiej przeróbki bo potrzebuje sobie zmienić felunek w mojej wąskiej
a 4x100 to ciężko o felgę
|
===KOZA=== napisał/a: | BARABUS napisał/a: | koszt około 200-300zł | to nie aż tak żle
..bo myślę żeby kupić 17 Alpiny? a jednak zmiana całej zawiechy na 5x120 to koszt 4000Zł min
|
Nie lepiej Ci kupić Bk Racing (Alpina look) 17" x 7,5"
i roztaw 4x100 zostaje bez rzadnych przeróbek czy wiercenia.
http://www.allegro.pl/ite..._17_alpina.html
Ja bym tu właśnie taką felge widział w 17-nastce
Tak to kiedys u Barabusa wyglądało
Tak mogło wyglądać u Tymona
A tak na wąskiej tylko, że na 16"
Pzdr
bono20002 - 2009-09-02, 16:46
Nie chcesz sprzedać e30tki ?
bk racing 17tki wal śmiało.
===KOZA=== - 2009-09-03, 03:05
bono20002 napisał/a: | Nie chcesz sprzedać e30tki ? |
Żartujesz czy pytasz
bono20002 napisał/a: | bk racing 17tki wal śmiało. |
Sam już nie wiem
[ Dodano: 2009-09-03, 03:16 ]
mackillus316i napisał/a: | Nie lepiej Ci kupić Bk Racing (Alpina look) 17" x 7,5"
i roztaw 4x100 zostaje bez rzadnych przeróbek czy wiercenia.
http://www.allegro.pl/ite..._17_alpina.html
Ja bym tu właśnie taką felge widział w 17-nastce |
Też widzę 17 albo na 16 Ori Alpina
u Brabusa dziwnie wygląda ta e-30 na BK? a natomiast u Tymona ... Kozak
16 Alpiny Super i jeszcze mój kolorek
Wzorce nabrałem od zachodnich miłośników BMW i teraz ciężko zmienić swoje zamierzenia gdy już jest baza i są wielkie chęci ! ... a oni stety mają Ori 17 Alpiny ze zmienioną zawiechą. Heh
Stammek sprzedał swoje 16 Alpiny bo już pytałem jakiś czas temu.. i myślałem o ich kupnie.
bono20002 - 2009-09-03, 07:46
Pytam jak najbardziej poważnie.
Co do wyglądu bk racing i ogólnie felg..
wszystk ozalezy od opony jaką założysz, dystansu i gleby, poza tym wszystkim u tymona jest VT zrobiony
===KOZA=== - 2009-09-03, 09:45
bono20002 napisał/a: | Pytam jak najbardziej poważnie. |
to ile jesteś w stanie dać
bono20002 napisał/a: | Co do wyglądu bk racing i ogólnie felg..
wszystko zalezy od opony jaką założysz, dystansu i gleby, poza tym wszystkim u tymona jest VT zrobiony |
no zgadzam się z tobą zobaczę co czas przyniesie, na razie to przemyśle zmianę rozstawu śrub...
Jeszcze myślę nad Rs-ami ale tutaj też jest problem z rozstawem:)
i jeżeli chcesz mieć Zajefajną Felgę ... to musisz kąbinować:]
Kamill - 2009-09-03, 19:24
Ja bym ją widział na alpinkach 16',obniżoną 40/40
Chmielu - 2009-09-03, 20:46
Wal oryginały Alpiny 16', zbieraj rarytasy, bo ich cena będzie ciągle rosła a nie jakieś podróby, oryginał to zawsze oryginał
Beemka super Z pługiem jest przekozak
===KOZA=== - 2009-09-04, 01:52
Kamill napisał/a: | Ja bym ją widział na alpinkach 16',obniżoną 40/40 |
heh nie wiem jakie mam zawieszenie!? ale powiem jedno jak będzie jeszcze niżej, to zgubie pługa;D hehe no alpiny 16 Fajna sprawa
zobaczymy co mi wpadnie w rękę pierwsze czy 16 czy 17 Alpiny
[ Dodano: 2009-09-04, 01:54 ]
Chmielu napisał/a: | Wal oryginały Alpiny 16', zbieraj rarytasy, bo ich cena będzie ciągle rosła a nie jakieś podróby, oryginał to zawsze oryginał |
No Ori to Ori .... trochę kupiłem tego czy tamtego i będę zbierał dalej
co do cen ... to wiadomo że za darmo nic nie ma:) proste
[ Dodano: 2009-09-04, 01:59 ]
Chmielu napisał/a: | Beemka super Z pługiem jest przekozak |
Ciesze się... że jednak się podoba i też tak robię jak patrze sobie na nią!!Jestem zakochany w niej :zakochany:
A jak jadę to widzę tylko takie twarze albo takie i takie też
... to jeszcze nie koniec
[ Dodano: 2010-08-09, 23:51 ]
Dawno się nie udzielałem a nadal pamiętam o tej stronie
Więc się przypomnę po długim czasie z wielkim szacunkiem autko ma się... Lepiej
Autko na dzień dzisiejszy wygląda ... o tak
Tak jest na dziś
... jeszcze muszę poprawić deko-set gdzie nie gdzie jest krzywo
Chmielu - 2010-08-11, 14:13
Na oryginalnych felgach jest super, dobrze że nie poddałeś się presji i nie założyłeś BK Racing
Gdzie Ty dorwałeś 8' szerokości na tył? Ja muszę bujać się na komplecie siódemek...
Dobra robota!
killme - 2010-08-11, 14:20
ja na Ciebie czekam 29 sierpnia by ustawić najpiękniejsze bahamy w PL
===KOZA=== - 2010-08-11, 23:18
Chmielu napisał/a: | Na oryginalnych felgach jest super, dobrze że nie poddałeś się presji i nie założyłeś BK Racing
Gdzie Ty dorwałeś 8' szerokości na tył? Ja muszę bujać się na komplecie siódemek...
|
No nie poddałem się Felgi kupiłem u sąsiadów z zachodu i jak zawsze słono każą płacić. Ale auto zmieniło urok ... od razu
killme napisał/a: | ja na Ciebie czekam 29 sierpnia by ustawić najpiękniejsze bahamy w PL |
To zbieraj na paliwo bo jeszcze jest nas 3 robimy spota w ostatnim tygodniu sierpnia tak mam urlop:)
Na teraz mam zajęcie ... szukam naciągacza na alternatorze
może wiesz coś ?
voyfix - 2010-08-14, 04:31
E30stka godna podziwu,ps nie myślałeś nad tym,żeby zmienić wydech końcowy na dwururkę coś na wzór wydechów M20 ,myśle,że przyjemnie by to wyglądało
Co Ty na to
dzidziusbmw - 2010-08-14, 14:25
Jest zajebista ,nic dodac nic ujac
===KOZA=== - 2010-11-26, 14:23
Długo zwlekałem ze sprawą sprzedaży auta... wrzucam kilka fotek aktualnych dla zainteresowanych.
Powód sprzedaży jest znany
Na każde pytania chętnych odpowiadam!
Autko już na dzień dzisiejszy jest w stanie uśpienia czyli w garażu!
Zapraszam do wcześniejszych oględzin po wcześniejszym uprzedzeniu
Cena jest do uzgodnienia!
Leśne Fotki
[ Dodano: 2011-01-09, 12:06 ]
Wystawiam ponownie zapraszam na allegro
Marka: Bmw 318
Model: e30
Rok produkcji: 1985
Przebieg: 146 tyś
Cena: 13500zł
Kontakt: 3652351 gg
Opis/Link: http://allegro.pl/zimowa-...1403422776.html