BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

Nasze Śmigiełka - [E30] ===KOZA===

===KOZA=== - 2009-07-21, 21:02
Temat postu: [E30] ===KOZA===
Witam wszystkich klubowiczów 8-)
Chciałbym zaprezentować swoje "Skromne" E30 :]
Moje słodkie 318 zostało nabyte w Jeleniej Górze z naszej strony aukcyjnej Allegro :)
z czasem wstawiania zdjęć będę opisywał jakie przygody mnie i autko napotykały...

Krótki opis po dokonaniu zakupu w Marcu :)

Model: E-30
Seria:318i Coupe
silnik: m10
kolor:bahama beige
rocznik: Listopad 1985
138 tyś przejechane i to jest chyba orginalny przebieg (Pani Inga Simke 39r -Nie wiem czy Żyje :wow: )

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

1.5 mieś po zakupie(Lakiernik,sprzątanie,dmuchanie,latawce...Wiatr ;) moje Serduszko wyglądało tak... :)

Już nie ma Bavaria C :) jest teraz Alpina 9886 :] żeby orginalne głośniki sobie młodo pukały

Teraz trochę silniczka :)

[IMG=http://img43.imagesh...340f.jpg][/IMG]

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

po jakimś już czasie :) zdobyłem kilka szczegółów do mojego autka :) oto jedno z nich.. :jupi:

dziękuję koledze Barabus-owi :) (był to prezent dla mnie, od mojej Kochanej Słodziutkiej Połówki =* )

Nowe uszczelki :) full orginal :]

Oczyszczone powierzchnie dla nowych lamp(typ Startec)

uzupełniłem klucze itp... ;)

Stare (lewa str.) i nowe (prawa str.)

Wyczyszczone i wypacykowane... już gotowe do złożenia :]

efekt końcowy :] :prosze: 8-)

Dokładnie po zakupie auta w miłej atmosferze w mieścinie(k.) Jeleniej Góry od fajnego kolesia(tak tylko mi się wydawało) został mi sprzedany wóz który nie miał prawa rej. w naszym kraju ( Brak 2 małego Breff-u) o czym mnie chłopaczyna nie poinformował.Krótko znalazł Frajera któremu udało się sprzedać auto... byłem to ja :/ męczyłem się z rej. auta na 1000 sposobów i tak i siak...cały czas miałem bardzo pod górę. Chłopak się oferował że pomoże na siebie zarejestrować i tak mnie ponad 2 miechy zwodził, po czym ustaliłem miejsce gdzie był samochód wyrejestrowany itd... zabawa się skończyła tak, że zabrałem tłumacza przysięgłego(Robert Łopusiewicz z Słubic[Super Tłumacz i służy pomocą:) Pozdrawiam]) pojechałem z nim do wydziału komunikacji w DL. To była ostatnia deska ratunku dla tego auta... przed zrobieniem sobie kiszonki z kapusty ;/ po kilku set przemierzonych kilometrach i spędzeniu kilku godzin i wydaniu juz kilka setek(PL i EU) w DL udało się odtworzyć dokument który miał już moc prawną do rejestracji w PL :] :prosze:
Jest to tak ładne auto, że nie pozwoliłem na to... i jest na Polskich Numerach!Dzięki cierpliwości,wytrwałości i pomocy jeszcze kilku osób, którzy doskonale rozumieją moją miłość do tego Hobby :] :prosze: :drunk:
Dedykuje to Sebastianowi Jańcowi, Damianowi Moździeniowi, Mojemu Tacie :D jaki reszcie ;] którzy trwali przy mnie w ciężkich momentach z autem.
a koledze z ok. Jeleniej Góry ... podziękowania za uczciwość!!!
Pamiętaj że u mnie,jednak czas nie leczy rany... i musisz żyć z tą myślą że nieładnie postąpiłeś ze mną... :twisted:

Dziś już Bahama tylko cieszy nasze Oczka :] i zachwyca swoim urokiem :)
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

25/07/09

Trochę poczyściłem,wypucowałem,pozmieniałem :) i w ogóle się najeb.... :] ale efekt :) na zdjęciach :twisted: no i brewki już sobie poszły :) ;) :] 8-)

...mam tych zdjęć dużo więc ograniczę je ;) Troche :)

a o to najbliższe plany :!: Alpina Front Spioler ;) Typ 137

Myślę że będzie fajnie wyglądał ;) !! ..ale to jak wrócę z Urlopu ;) już będzie :brawo:

a to wejdzie w miejsce zegarka ;] i i mniej kilometrowego prędkościomierza :D

z czasem zrobię go na cacko ;) Co nagle to po Diable ;) :twisted:

Jancza - 2009-07-21, 21:20

rocznik, silnik, przebieg... dobra baza, doprowadzilbym do oryg. idealu, zalozyl oryginalne 15'' bbs i delektowal sie w weekendy :cool2: ale to tylko moja wizja poniewaz mam chorobe ktora sie nazywa E30 :D
killme - 2009-07-21, 21:24

obserwowałem tą aukcje bo mam praktycznie ten sam samochód co Ty ;) kolor i środek ten sam :) moją niby ma 121 tkm ale widze ze u Ciebie jeszcze lepiej wyglądają chromy niż u mnie :) no i nie zaszły Ci te chromowe ramki w uszczelkach przedniej/tylniej szyby !!
A jak tam z rudą?

Gratuluje autka ;) bo w takim stanie i z takim kolorem(dosyć rzadko spotykanym) to już cieżko znależć :spoko:

===KOZA=== - 2009-07-21, 22:03

Jancza napisał/a:
rocznik, silnik, przebieg... dobra baza, doprowadzilbym do oryg. idealu, zalozyl oryginalne 15'' bbs i delektowal sie w weekendy :cool2: ale to tylko moja wizja poniewaz mam chorobe ktora sie nazywa E30 :D

Szukałem takiego auta długi czas :) ... mam co do niego plany :) i myślę że będzie się podobało wszystkim, choć na pewno trafie na Krytykę ;)
Dzięki za pochwałę ;)
... co do delektowania się tym autem :) to zgadza się jest na weekendowe wypady ;] :spoko:

Pietrek - 2009-07-21, 22:04

Co to jest za lotka na klapie ? Kiedyś na jakiejś alpinie widziałem taką... na zdjęciach.

Fajna sztuka :)

===KOZA=== - 2009-07-21, 22:13

killme napisał/a:
obserwowałem tą aukcje bo mam praktycznie ten sam samochód co Ty ;) kolor i środek ten sam :) moją niby ma 121 tkm ale widze ze u Ciebie jeszcze lepiej wyglądają chromy niż u mnie :) no i nie zaszły Ci te chromowe ramki w uszczelkach przedniej/tylniej szyby !!
A jak tam z rudą?

Gratuluje autka ;) bo w takim stanie i z takim kolorem(dosyć rzadko spotykanym) to już cieżko znależć :spoko:

Witaj :) Bliźniaku ;) powiem krótko ... miała kilka miejsc do nagłego zrobienia w lakierze( dobrze że sprzedający nie robił ;) ) a dokładnie tylny pas (wstał lakier org. parch 5 cm ;) ) na drzwiach miał 2 parchy + kilka małych poparawek ;) reszta jak zobaczyłem to :wow: orginalny baran i do tego nieruszony :jupi: :jupi: więc blacha jest jak Marzenie :wink: a motorek cyka jak by dopiero się obudził :D :mg:

co do chromów są bardzo ładne, chociaż chciałbym je zrobić jeszcze ładniejsze :) ( zakupy w serwisie bmw :D ) a co do klinów chormowych są już do wymiany :? jak tylko dostane swoją kase :) kupie nowe na tył i przód ;] będzie jeszcze ładniej :D

[ Dodano: 2009-07-21, 22:14 ]
Pietrek napisał/a:
Co to jest za lotka na klapie ? Kiedyś na jakiejś alpinie widziałem taką... na zdjęciach.

Fajna sztuka :)

;) wiem wiem ... ale to nie jest Alpina :) ale Zender ;] rywal zrobił specjalnie, prawie indentyczną :]
dzięki za pochwałę;] :spoko: :drunk:

CyRyL - 2009-07-21, 22:29

fajna wąska :wink:
chętnie zaopiekowałbym się taką ...
jakie plany ?

===KOZA=== - 2009-07-21, 22:39

CyRyL napisał/a:
fajna wąska :wink:
chętnie zaopiekowałbym się taką ...
jakie plany ?

Dzięki ;)
Plany :) nie będę się zdradzał ... ;] ale SĄ :D :twisted:

jestem w ciągłym dodawaniu zdjęć ;) więc będzie można popatrzyć ;] mój projekt i założenia co do mojego Coupe ;] :spoko:

Paul - 2009-07-21, 22:43

hmmm robi wrażenie, ja bym nie ruszał nic, moze silnik na 2.5 jej dać.

kolor, lotka, wnetrze - piekna sztuka,

nie psuj jej czasem Germanem :)

A kobiecie się podoba? bo stoi w drzwiach od garażu jakaś znudzona :P

Stammek86 - 2009-07-22, 02:02

kolor i wnetrze bardzo mi sie podoba :spoko:
bono20002 - 2009-07-22, 08:56

dlaczego ja nie widziałem żadnej aukcji na allegro? ;/ :cry:

poza tym...nie zakładaj tylko mtecha.

Piękna :oops:

G-R-Z-E-Ś - 2009-07-22, 09:43

Piękna kolor wspaniały i stan .... cudo . Tylko po gratulować wspaniałego zakupu :spoko:
Szajbaa - 2009-07-22, 10:17

a brewki to pani Inga zalozyla?? tylko mi sie foty ładują mega długo?? fajna baza pozazdrościł westchną ; ]
mackillus316i - 2009-07-22, 11:11

Gratuluje udanego zakupu.

Nie wiem co ten kolor ma w sobie ale jest poprostu REWELACYJNY :super: !
Dla mnie Bahamabeige metallic Rulez :!:

Jak skończysz wszystkie mody to musisz się z użytkownikiem Killme obowiązkowo na sesję udać
a ja potem będę się ślinił patrząc na foty :P

Będę bacznie obserwował ten temat :D

Tylko nie zrób jej krzywdy.. :wink:

.. chociaż widzę, że jest na dobrej drodze i w dobre ręcę trafiła.

Pzdr

P.s
Też kiedyś miałem zegarek zamiast obrotomierza :)

Łukasz - 2009-07-22, 11:32

bardzo ładny samochód, podoba mi się kolor, nawet bardziej niż na mojej :)

stan też widzę bardzo zacny. Spojler rewelka, stan wnętrza też rewelka. tylko te brewki niezbyt przemawiają do mnie....

Cóż- jedyne co bym w niej widział to mocniejszy ciupkę silnik :) ale poza tym to gratulacje - witam w klubie wąskich :D :brawo:

Tymon - 2009-07-22, 12:49

===KOZA===, śliczna E30-stka :!:
Kolorek BOSKI :spoko:

Jak możesz to wywal te brewki, psują naprwdę ładny wygląd wąskiej.

P.s. spoilerek na tylnej klapie jest szalowy :!:

Szajbaa - 2009-07-22, 13:03

wydaje mi się jak by ta lotka byla od rekina e21. ona jest taka jak by piankowa czy gumowa?
killme - 2009-07-22, 18:18

o kurde po tych zdjęciach widać ze autko igiełka :) musze lakiernika pogonić zeby mi moją wkońcu wziął i do końca sierpnia będzie już na mtechu :) ale ten kolor z chromami robi swoje naprawde, chciałbym przypasować do niej rsy w polerce bo chyba będą wyśmienicie pasować!! na sesje z Tobą bym był chętny jak mało kiedy ale odległosć......może kiedyś na jakimś zlocie np pod koniec sierpnia jest zlot BTS w Rydułtowach;)
yaster - 2009-07-22, 21:37

Lalunia, ciekawe jak by było na RSach ze złotym środkiem.
Pogratulowac kobiety, ktora takie prezenty robi

===KOZA=== - 2009-07-22, 22:05

Paul napisał/a:
hmmm robi wrażenie, ja bym nie ruszał nic, moze silnik na 2.5 jej dać.

kolor, lotka, wnetrze - piekna sztuka,

nie psuj jej czasem Germanem :)

A kobiecie się podoba? bo stoi w drzwiach od garażu jakaś znudzona :P

Myślę że będzie Fajna sztuka ;) i na pewno jej nie zepsuje;)

...a kobieta przypatruje się Rywalce ;D :mg:

[ Dodano: 2009-07-22, 22:06 ]
bono20002 napisał/a:
dlaczego ja nie widziałem żadnej aukcji na allegro? ;/ :cry:

poza tym...nie zakładaj tylko mtecha.

Piękna :oops:

Na pewno MTech-a nie będzie ;)

Dziękuje ;]

[ Dodano: 2009-07-22, 22:08 ]
Szajbaa napisał/a:
a brewki to pani Inga zalozyla?? tylko mi sie foty ładują mega długo?? fajna baza pozazdrościł westchną ; ]

Tak :) chyba to ona :] ... ale w breef był załącznik o brewkach:)

[ Dodano: 2009-07-22, 22:14 ]
mackillus316i napisał/a:
Gratuluje udanego zakupu.

Nie wiem co ten kolor ma w sobie ale jest poprostu REWELACYJNY :super: !
Dla mnie Bahamabeige metallic Rulez :!:

Jak skończysz wszystkie mody to musisz się z użytkownikiem Killme obowiązkowo na sesję udać
a ja potem będę się ślinił patrząc na foty :P

Będę bacznie obserwował ten temat :D

Tylko nie zrób jej krzywdy.. :wink:

.. chociaż widzę, że jest na dobrej drodze i w dobre ręcę trafiła.

Pzdr

P.s
Też kiedyś miałem zegarek zamiast obrotomierza :)

He he ;) tak owszem spotkamy się z Bliźniakiem ;) i zrobimy fotostory dla całego Forum ;) :drunk:

szczerze to nie mogę zrobić jej krzywdy.. już kolosalne piniążki zostały włożone :twisted:
i nie odpuszczę :) choć by się waliło i paliło :) będzie bestia;) 8-) pozdr e 30

[ Dodano: 2009-07-22, 22:17 ]
killme napisał/a:
o kurde po tych zdjęciach widać ze autko igiełka :) musze lakiernika pogonić zeby mi moją wkońcu wziął i do końca sierpnia będzie już na mtechu :) ale ten kolor z chromami robi swoje naprawde, chciałbym przypasować do niej rsy w polerce bo chyba będą wyśmienicie pasować!! na sesje z Tobą bym był chętny jak mało kiedy ale odległosć......może kiedyś na jakimś zlocie np pod koniec sierpnia jest zlot BTS w Rydułtowach;)

;0D zrobimy zrobimy ;) może się skusze na ten zlot ;) czy tak czy tak, zrobimy Foto Story :D
ale widzę że twoja Sugar Babe jest Cackana :] i często dmuchana ;) he :]
Chromy jedynie muszę poprawić w szybach ( przód , tył ) ... jestem ciekaw czy uda mi się to kupić :( heh

[ Dodano: 2009-07-22, 22:23 ]
Tymon napisał/a:
===KOZA===, śliczna E30-stka :!:
Kolorek BOSKI :spoko:

Jak możesz to wywal te brewki, psują naprwdę ładny wygląd wąskiej.

P.s. spoilerek na tylnej klapie jest szalowy :!:

już brewek nie ma :) :] jakieś czas :)

Dzięki;) wiem że jest Sweet Spoiler ;] on natomiast zostaje :D

w Weekend szykuje się ładna pogoda to zrobię pucowanie :] i do tego foto relacje :) ]

Pozdrawiam :) :brawo:

Paul - 2009-07-22, 22:42

===KOZA=== napisał/a:
Chromy jedynie muszę poprawić w szybach ( przód , tył ) ... jestem ciekaw czy uda mi się to kupić :( heh

Chromowane kliny do szyb kupisz w ASO o ile się nie mylę kosztują w granicach 200zł za jedną szybę.

===KOZA=== - 2009-07-22, 22:46

Paul napisał/a:
===KOZA=== napisał/a:

Chromowane kliny do szyb kupisz w ASO o ile się nie mylę kosztują w granicach 200zł za jedną szybę.

Wszystko ładnie pięknie... dzwoniłem do Łodzi i mają tylko przód ;/ tył nie widnieje ;/

chyba że jakiś palant trzyma stołek i nie mam pojęcia o Modelu e-30 :D

chyba że masz jakiś swój ASO co mają :D z chęcią z korzystam z pomocy twojej Paul :]

Paul - 2009-07-22, 23:09

hm, mogę jutro zadzwonić do naszego ASO bo wiem że ktoś u nas to zamawiał - chyba Jakub
===KOZA=== - 2009-07-22, 23:44

Paul napisał/a:
hm, mogę jutro zadzwonić do naszego ASO bo wiem że ktoś u nas to zamawiał - chyba Jakub

Kurde ... postawie Nie jedno Piwko :) ;] i będę bardzo wdzięczny ;)
Pozdrawiam Paul ;) :jupi: :jupi: :brawo:

killme - 2009-07-23, 06:23

Kwito skusisz sie, aut będzie bardzo dużo, zapraszam nawet e30stki z czech (kilka ma niby zjechać :P ) Zarezerwuje Ci miejsce obok mojej na placyku :) A czy jest często cackana, co wikend można powiedzieć :lol:

Ile CI zaspiewali za te kliny do szyb ? bo tez mnie czeka taki zakup!

mattim_bmw - 2009-07-23, 07:25

Prawdziwe e30....
BARABUS - 2009-07-27, 09:04

powiem krótko i na temat.... przezajebiaszcza :shock:

ja tu widzę tylko RSka, najlepiej w 16" na lekkim balonie :roll: i nic więcej :wow:

przepiękna fura :!:

dzidziusbmw - 2009-07-27, 13:46

Popieram przepiekna jest!!! :shock: . Waska lampa jest cudowna!
KwitoE30 - 2009-07-27, 16:01

killme napisał/a:
Kwito skusisz sie, aut będzie bardzo dużo, zapraszam nawet e30stki z czech (kilka ma niby zjechać :P ) Zarezerwuje Ci miejsce obok mojej na placyku :) A czy jest często cackana, co wikend można powiedzieć :lol:
:?: bo chyba nie jestem w temacie :mg: wogole to o jakim zlocie mowa? bo widze ze w okolicach moich cos...?
killme - 2009-07-27, 17:59

KwitoE30 napisał/a:
killme napisał/a:
:?: bo chyba nie jestem w temacie :mg: wogole to o jakim zlocie mowa? bo widze ze w okolicach moich cos...?

http://beemka-klub.com/forum/viewtopic.php?t=36552 przeniesiony na 30 sierpnia....podobno :P

===KOZA=== - 2009-07-27, 23:37

BARABUS napisał/a:
powiem krótko i na temat.... przezajebiaszcza :shock:

ja tu widzę tylko RSka, najlepiej w 16" na lekkim balonie :roll: i nic więcej :wow:

przepiękna fura :!:

Dzięki Kolega ;] w jakimś procencie jest to też twoja zasługa ;) fajnie że się ludziom podoba :)
to mnie napędza :twisted:

co do RS zobaczę ... bo mam inne plany;)

... ale kto wie ;) :beer:

[ Dodano: 2009-07-27, 23:42 ]
mattim_bmw napisał/a:
Prawdziwe e30....

:wink:

"Emeryt Style" x0D omfg

[ Dodano: 2009-07-28, 00:00 ]
killme napisał/a:
KwitoE30 napisał/a:
killme napisał/a:

http://beemka-klub.com/forum/viewtopic.php?t=36552 przeniesiony na 30 sierpnia....podobno :P

jak 30 sierpnia :) to może się zrujnuje na Wachę ;) i przyjadę :roll: ale to nic pewnego.

pabloe46 - 2009-07-28, 12:32

Piekna sztuka :spoko: pozdrawiam
Bandit - 2009-07-28, 16:59

Jest rewelacyjnie!!! ale nie perfekcyjnie. Nie odpowiadają mi felgi, kliny przy szybie przedniej i tylnej do wymiany, fabryczne lampy mogły zostać (starteki nic nie wniosły), koniecznie zdemontuj końcówkę rury wydechowej (kojarzy mi się z tanim tuningiem), zdaje się że radio również nie jest oryginalne i ten spojler do zdjęcia (czy on nie jest z jakiegoś rekina?)
Takiego koloru na E30 to chyba jeszcze nie widziałem. Ja bym zachował ją w 100%-ach oryginalną. Dodać jej oryginalne BBS,podnieść zawias,dać wyposażenie z epoki (trójkąt, apteczka, gaśnica) i pokazywać ludziom niech się ślinią!
Jednak nadmienę, że w takim stanie E30-tek po PL jeździ naprawdę mało. Podsumowując masz być z czego zadowolony :spoko: :brawo:

Co do klinów wokół szyb to nie powinieneś mieć problemów z ich kupnem w ASO w Łdz. Najlepiej jest rozmawiać z Panem Dariuszem Wiktorskim (Pan w średnim wieku), bo pozostałe młode "żółtodzioby" nie wiedzą chyba nawet jak wyglada E36.

Spróbuj zamówić po tych numerach:
51311884409 - listwa ozdobna górna (tył)
51311884410 - listwa ozdobna dolna (tył)
51311884402 - listwa ozdobna (przód)
51311884408 - narożnik (tył) [trzeba zamówić x2 oczywiście]
51311884401 - element płaski (przód)
Są to nr klinów i elementów "chromowanych"

killme - 2009-07-28, 19:03

killme napisał/a:
KwitoE30 napisał/a:
killme napisał/a:

jak 30 sierpnia :) to może się zrujnuje na Wachę ;) i przyjadę :roll: ale to nic pewnego.[/quote]

Niewiem czemu tam napisałem Kwito ale też zapraszam :P ale najbardziej Ciebie ===KOZA=== chce zobaczyć ją na żywca no i sesja przy okazji :)

===KOZA=== - 2009-07-28, 21:50

Bandit napisał/a:
koniecznie zdemontuj końcówkę rury wydechowej (kojarzy mi się z tanim tuningiem)

wiem :) jest brzydka, ale ma już kilka grubych lat za sobą :) ale jest orginalna!! :]

Bandit napisał/a:
ten spojler do zdjęcia (czy on nie jest z jakiegoś rekina?)

co do spoilera :) nie masz racji :) jest to zender do e - 30 a nie do e - 21 j/w pisałem jest to lotka która była wzorowana na Alpine.Był to czas kiedy z sobą bardzo konkurowali :) ;) mi lotka odpowiada :] kwestia gustu :D

Bandit napisał/a:
Co do klinów wokół szyb to nie powinieneś mieć problemów z ich kupnem w ASO w Łdz. Najlepiej jest rozmawiać z Panem Dariuszem Wiktorskim (Pan w średnim wieku), bo pozostałe młode "żółtodzioby" nie wiedzą chyba nawet jak wyglada E36.

Jeszcze prosiłbym Ciebie o podanie tel do tego ASO gdzie(wiem że jest kilka ASo w Eudezet..jak się nie mylę) będę mógł się z tym Panem Dariuszem Wiktorskim umówić ;) :D a napewno to uczynie. 8-)

Bandit napisał/a:

Jeżeli to są numery tych rzeczy... to przyjadę osobiście i stawiam Dużego Chmielowego :) :drunk: :beer: :jupi:

[ Dodano: 2009-07-28, 21:57 ]
Bandit napisał/a:
fabryczne lampy mogły zostać (starteki nic nie wniosły)

Kwestia Gustu ;)

Bandit napisał/a:
Ja bym zachował ją w 100%-ach oryginalną. Dodać jej oryginalne BBS,podnieść zawias,dać wyposażenie z epoki (trójkąt, apteczka, gaśnica) i pokazywać ludziom niech się ślinią!

Wszystko co w niej, będzie w orginale ;) no może kilka spraw ulegnie delikatnym zmianą ;)
staram się wszystko kolekcjonować :roll: :wink: ale nie wszytsko naraz 8-)

Bandit napisał/a:
Jednak nadmienę, że w takim stanie E30-tek po PL jeździ naprawdę mało. Podsumowując masz być z czego zadowolony :spoko: :brawo:

Zgadza się :) jestem Dumny :] i dalej będę :twisted: bo wiem jaka to jest Żadkość :tak:

[ Dodano: 2009-07-28, 22:01 ]
killme napisał/a:
Niewiem czemu tam napisałem Kwito ale też zapraszam :P ale najbardziej Ciebie ===KOZA=== chce zobaczyć ją na żywca no i sesja przy okazji :)

Zobaczę :) mamy trochę czasu :] ale chciałbym:) he Fotunie dały by rady :D :]
Tak zapytam ile to Km do Was ?? ??

[ Dodano: 2009-07-28, 22:05 ]
pabloe46 napisał/a:
Piekna sztuka :spoko: pozdrawiam

:wink: :mg: :wink: Pozdro :]

puchatek27 - 2009-07-28, 22:06

Panie KOZA, gdzieś pan dorwał dokładke Alpiny??? Nie mają czasem do e36?????

Autko piękna,szkoda tylko ze serducho takie słabe :(

===KOZA=== - 2009-07-28, 22:34

puchatek27 napisał/a:
Panie KOZA, gdzieś pan dorwał dokładke Alpiny??? Nie mają czasem do e36?????

Autko piękna,szkoda tylko ze serducho takie słabe :(

Dokładka :) Przyjechała z daleka (Niemiec :) )bo Ciężko Dostać :evil: ale jak dostaniesz to też Słono kosztuje :) cały Urok ;) heh ale mam :] to się liczy.

Serduszko słabe ... z czasem może będzie R6 + ?? ??? ;)

Bandit - 2009-07-29, 16:28

===KOZA=== napisał/a:

Jeszcze prosiłbym Ciebie o podanie tel do tego ASO gdzie(wiem że jest kilka ASo w Eudezet..jak się nie mylę) będę mógł się z tym Panem Dariuszem Wiktorskim umówić ;) :D a napewno to uczynie. 8-)

W Łdz jest tylko jeden Dealer BMW. Nr też jest jeden do działu części. To z kim będziesz rozmawiać zależy od przypadku kto po drugiej stronie podniesie słuchawkę, ale zawsze można poprosić o rozmowę z P. Darkiem. Proszę oto nr do ASO w Łodzi 42 655 98 47

===KOZA=== napisał/a:

Bandit napisał/a:

Jeżeli to są numery tych rzeczy... to przyjadę osobiście i stawiam Dużego Chmielowego :) :drunk: :beer: :jupi:

Te nr spisałem z faktury jaką otrzymałem po kupnie klinów. Ja kupowałem w grudniu też do wąskiej coupe. Jak już będziesz rozmawiał i zamawiał to niech pracownik potwierdzi mój opis części.

Mnie wymiana zajęła kilka bitych godzin. Robiłem to powolutku, z wyczuciem a i tak zarysowałem lakier w dwóch miejscach - trzeba BARDZO uważać. Jak już będziesz gotowy do wymiany i będziesz chciał to napiszę Ci w jaki sposób to zrobić.

Może się wydawać, że wymiana listew/klinów nie poprawi drastycznie wyglądu auta. Ja jednak mam takie właśnie zdanie. Byłem mocno zaskoczony jak samochód genialnie wygląda po tej zmianie. W zasadzie to do tej pory :o tak reaguję jak widzę to autko. Nie zdążyłem się jeszcze przyzwyczaić :lol:

Pzdr

killme - 2009-07-29, 18:09

===KOZA===, według tej mapy http://mapa.szukacz.pl/ jest ok 170 km ale lepiej sprawdzić na nawigacji ile pokaże!
===KOZA=== - 2009-07-29, 21:26

Bandit napisał/a:
W Łdz jest tylko jeden Dealer BMW. Nr też jest jeden do działu części. To z kim będziesz rozmawiać zależy od przypadku kto po drugiej stronie podniesie słuchawkę, ale zawsze można poprosić o rozmowę z P. Darkiem. Proszę oto nr do ASO w Łodzi 42 655 98 47

Masz już Piwko ;) :beer: dzięki za numer :)

Bandit napisał/a:
Mnie wymiana zajęła kilka bitych godzin. Robiłem to powolutku, z wyczuciem a i tak zarysowałem lakier w dwóch miejscach - trzeba BARDZO uważać. Jak już będziesz gotowy do wymiany i będziesz chciał to napiszę Ci w jaki sposób to zrobić.

Będzie zrobione to dokładnie ;) i jak kupie to zgadamy się na PW ;) Pozdro Eudezet :)

Bandit napisał/a:
Może się wydawać, że wymiana listew/klinów nie poprawi drastycznie wyglądu auta. Ja jednak mam takie właśnie zdanie. Byłem mocno zaskoczony jak samochód genialnie wygląda po tej zmianie. W zasadzie to do tej pory :o tak reaguję jak widzę to autko. Nie zdążyłem się jeszcze przyzwyczaić :lol:

Jestem detalistą :) więc dla mnie będzie Bajka dla Oka ;) :roll: :spoko: Jeszcze raz Dzięki Wielkie

[ Dodano: 2009-07-29, 21:29 ]
killme napisał/a:
===KOZA===, według tej mapy http://mapa.szukacz.pl/ jest ok 170 km ale lepiej sprawdzić na nawigacji ile pokaże!

Dobra sprawdzę ;] myślę że się wybiorę :) mamy trochę czasu więc zgadamy się :) :mg:

august - 2009-07-29, 22:12

Bandit napisał/a:
===KOZA=== napisał/a:

===KOZA=== napisał/a:

Bandit napisał/a:

Te nr spisałem z faktury jaką otrzymałem po kupnie klinów. Ja kupowałem w grudniu też do wąskiej coupe. Jak już będziesz rozmawiał i zamawiał to niech pracownik potwierdzi mój opis części.

Pzdr

bitych godzin to malo powiedziane :mg:
z opowiesci slyszalem ze zajelo ci to wieki :spoko:

===KOZA=== - 2009-08-08, 15:58

Wróciłem z Urlopu i mój Magik od blachary stwierdził...że!

;/ niestety moja dokładka alpiny jest do wcześniejszego pasa przedniego(Krótki)(82-85) i nie da się spasować :( a już jest pomalowany w kolor nadwozia ... Nie wiem co robić ?? ?może ktoś ma pomysł ?!

nie wiem czy jest sens zmienić sam dolny pas i czy w ogóle będzie pasował ten wcześniejszy na moją budę ... jak nie urok to sraczka :help: :help: :(

http://moto.allegro.pl/it...buda_82_85.html

kurde :( czy znajdę rozwiązanie...

czy będę musiał sprzedać tą dokładkę ?? ?

Prosiłbym o pomoc....

mattim_bmw - 2009-08-09, 12:10

Nie bede Ci radził co masz zrobić tylko masz kupic ten pas i koniec :!: Zakładaj tą dokładke i nie ma tematu tylko cena za ten pas troszke popłynieta....

Czekam na foty z założoną dokładką :wink:

pozdrooo

[ Dodano: 2009-08-09, 12:11 ]
i ten pas do twojej kastyjak najbardziej bedzie pasował :wink:

===KOZA=== - 2009-08-09, 23:31

mattim_bmw napisał/a:
Nie bede Ci radził co masz zrobić tylko masz kupic ten pas i koniec :!: Zakładaj tą dokładke i nie ma tematu tylko cena za ten pas troszke popłynieta....

Czekam na foty z założoną dokładką :wink:

pozdrooo

[ Dodano: 2009-08-09, 12:11 ]
i ten pas do twojej kastyjak najbardziej bedzie pasował :wink:

Mati :) podbudowałeś mnie :] :beer: jutro dzwonie do Kola ;) i kupuje :)
Jak się Bawić To Się Bawić :] hehhe ;) tylko czy będzie pasował ?? ??
heh

8-)

[ Dodano: 2009-08-09, 23:50 ]
killme napisał/a:
170 km ale lepiej sprawdzić na nawigacji ile pokaże!

Biorę się za spotkanie :) przyjadę :) jak tylko zrobię to co ma być :) to co razem będziemy Świecić :D :wink: 8-) :beer:

[ Dodano: 2009-08-13, 23:14 ]
Czekam na odbiór auta :/ myślę że w następnym tygodniu już wyjadę na Polskie szosy :)

aż nie mogę się doczekać :) jak to wszystko będzie wyglądało :roll: heh !!

[ Dodano: 2009-08-24, 12:13 ]
Jestem w trakcie operacji :)

Brakuje mi tylko listwy do mocowania tego pasa, więc jak by ktoś miał to z wielką chęcią kupię ;) :prosze:

Już kupiłem :mg:

:twisted: 8-) już nie mogę się doczekać ...

Marcin323 - 2009-08-24, 12:20

No jest :spoko: alpina robi mega robotę :twisted:

Pozdro

Wanat - 2009-08-24, 12:30

Tak jak już rozmawialiśmy na gadu: jest mistrzostwo świata :jupi: . Zakładaj te rarytasiki, pas już masz skompletowany, teraz lakiernik i czekamy na fotki.
dzidziusbmw - 2009-08-24, 21:12

:spoko: jest zajebiscie z ta dokladka :)
===KOZA=== - 2009-09-01, 01:07

No to już jestem po zabiegu :) Ja jak i Autko chyba już mamy się dobrze ;D :brawo:

Auto odebrałem w zeszłą sobotę, pierwszy widok :wow: :shock: 2 minuty później ... :D i tak zostało :D
Po prostu poczułem się jak bym był dzieciakiem cieszącym się z nowej zabawki(choć jest faktycznie droga, a ja starszy i nie dzieciak- się Cieszyłem Bardzo :mg: ).Mój lakiernik do mnie, że za miesiąc wrócę...urwę albo coś innego się stanie.!Jest za nisko i niepraktycznie z tym spoilerem!Ale ale Ładnie Wygląda...więc tak myślę O Bosch :prosze: Wręczyłem należność, podziękowałem za super robotę, dodałem 4 piwka :) i go na pierwszą jazdę.
Mija już tydzień, i stwierdzam że muszę autko usztywnić :D
Choć nie przytarłem jeszcze i jest nisko z przodu, to wolę dmuchać na zimne i zimową porą trzeba będzie kupić To i Owo :)

... co do autka, to mam konieczny nie dosyt dobrej felgi. :)

ale mam już małą alternatywę, tylko muszę pomyszkować tu i tam :) zobaczymy jak i co Bozia da :mg:

Choć napotkałem kilka ciężkich momentów z tą lotką... to śle gorące podziękowania dla " Kolegów z Forum " :) oczywiście za pomocną dłoń, myślę że znajdzie się taki moment w którym się odwdzięczę. ;) :D :help: !! !! :beer:

Teraz kilka foto... z mojej dotychczasowej pracy.

Tak było jeszcze do niedawna. :)

a tak jest teraz :twisted:

a teraz kilka na Czarno - Biało 8-)

no i Sefia

:jupi: teraz jestem już happy ;) lecz trzeba działać dalej :roll:

zabafilip - 2009-09-01, 12:04

Super autko, zajebiaszcze podejście :brawo: :brawo:
Pietrek - 2009-09-01, 13:32

To wycięcie na środku dokładki przy wlotach jest od nowości ? Pytam bo u mnie jest takie samo, myślałem że ktoś sobie to wyciął bo nie pasowało ...
Łukasz - 2009-09-01, 14:05

dziwnie teraz to auto z tą dokładką wygląda.... nie wiem, czy to kwestia koloru, czy czegoś innego. Ale chyba są inne ładniejsze pakiety stylizacyjne do wąskiej lampy :)
Grucha Jr - 2009-09-01, 20:03

Na zimę jak znalazł :wink: A tak na serio to średnio mi się podoba ta dokładka...
===KOZA=== - 2009-09-01, 20:18

Pietrek napisał/a:
To wycięcie na środku dokładki przy wlotach jest od nowości ? Pytam bo u mnie jest takie samo, myślałem że ktoś sobie to wyciął bo nie pasowało ...

są dwa pasy dolne :) od 83-85r ten co teraz mam i 85-87r :) i ten pierwszy ma wycięcia, są Ori więc nikt nie ciachał ;) :) :]

[ Dodano: 2009-09-01, 20:29 ]
Łukasz napisał/a:
dziwnie teraz to auto z tą dokładką wygląda....

no inaczej :) niecodziennie ;) i ma już nie spotykany wygląd :) a raczej historyczny :)

Łukasz napisał/a:
Ale chyba są inne ładniejsze pakiety stylizacyjne do wąskiej lampy :)

Wiem że są :)np. Jednym z nich miałby być pakiet M tech I ?no nie! nie w tym aucie :D :D na pewno nie zmierzamy w tą sama stronę stylizacyjną ;) Po prostu mam swoją wizje... :mg: :wink:

[ Dodano: 2009-09-01, 20:45 ]
Grucha Jr napisał/a:
Na zimę jak znalazł :wink:

W zimę to będzie siedziała w garażu :) i będzie szykowana do kolejnego sezonu. A śnieżną robotę?! zostawiam firmą zajmującymi się tym sezonem , choć mam naprawdę dobry pług ;D ;D

Grucha Jr napisał/a:
A tak na serio to średnio mi się podoba ta dokładka...

No nie każdy lubi schabowe z kością :) kwestia smaków ;) :wink: :beer:

Choć czeka mnie zmiana felg, kilku detali i wtedy nabierze prawidłowego wyglądu jaki chcę osiągnąć! :) :P

pokaże na przykładzie który mnie urzekł :)

http://wp1016621.wp027.we...t/f01518/03.jpg

David - 2009-09-01, 22:40

Autko fajne. Kolor ciekawy, ale dokładka alpiny nie jest ładna.
mackillus316i - 2009-09-02, 14:34

===KOZA=== napisał/a:
BARABUS napisał/a:
zaspawane otwory i nowy nawiert :]

jaki koszt takiej przeróbki :) bo potrzebuje sobie zmienić felunek w mojej wąskiej ;]

a 4x100 to ciężko o felgę ;]

===KOZA=== napisał/a:
BARABUS napisał/a:
koszt około 200-300zł
to nie aż tak żle ;)

..bo myślę żeby kupić 17 Alpiny? a jednak zmiana całej zawiechy na 5x120 to koszt 4000Zł min

Nie lepiej Ci kupić Bk Racing (Alpina look) 17" x 7,5"
i roztaw 4x100 zostaje bez rzadnych przeróbek czy wiercenia.
http://www.allegro.pl/ite..._17_alpina.html

Ja bym tu właśnie taką felge widział w 17-nastce :!:

Tak to kiedys u Barabusa wyglądało

Tak mogło wyglądać u Tymona

A tak na wąskiej tylko, że na 16"

Pzdr

bono20002 - 2009-09-02, 16:46

Nie chcesz sprzedać e30tki ? :lol:

bk racing 17tki wal śmiało.

===KOZA=== - 2009-09-03, 03:05

bono20002 napisał/a:
Nie chcesz sprzedać e30tki ? :lol:

Żartujesz czy pytasz :|

bono20002 napisał/a:
bk racing 17tki wal śmiało.

Sam już nie wiem :(

[ Dodano: 2009-09-03, 03:16 ]
mackillus316i napisał/a:
Nie lepiej Ci kupić Bk Racing (Alpina look) 17" x 7,5"
i roztaw 4x100 zostaje bez rzadnych przeróbek czy wiercenia.
http://www.allegro.pl/ite..._17_alpina.html

Ja bym tu właśnie taką felge widział w 17-nastce :!:

Też widzę 17 :oops: albo na 16 Ori Alpina :)

u Brabusa dziwnie wygląda ta e-30 na BK? a natomiast u Tymona ... Kozak :shock:

16 Alpiny Super :) i jeszcze mój kolorek :jupi:

Wzorce nabrałem od zachodnich miłośników BMW i teraz ciężko zmienić swoje zamierzenia gdy już jest baza i są wielkie chęci :) ! ... a oni stety mają Ori 17 Alpiny ze zmienioną zawiechą. Heh :(

Stammek sprzedał swoje 16 Alpiny bo już pytałem jakiś czas temu.. i myślałem o ich kupnie. ;/

bono20002 - 2009-09-03, 07:46

Pytam jak najbardziej poważnie.

Co do wyglądu bk racing i ogólnie felg..

wszystk ozalezy od opony jaką założysz, dystansu i gleby, poza tym wszystkim u tymona jest VT zrobiony

===KOZA=== - 2009-09-03, 09:45

bono20002 napisał/a:
Pytam jak najbardziej poważnie.

to ile jesteś w stanie dać :)

bono20002 napisał/a:
Co do wyglądu bk racing i ogólnie felg..

wszystko zalezy od opony jaką założysz, dystansu i gleby, poza tym wszystkim u tymona jest VT zrobiony

no zgadzam się z tobą :) zobaczę co czas przyniesie, na razie to przemyśle zmianę rozstawu śrub...

Jeszcze myślę nad Rs-ami ale tutaj też jest problem z rozstawem:)

i jeżeli chcesz mieć Zajefajną Felgę ... to musisz kąbinować:] :mg:

Kamill - 2009-09-03, 19:24

Ja bym ją widział na alpinkach 16',obniżoną 40/40 :wink:
Chmielu - 2009-09-03, 20:46

Wal oryginały Alpiny 16', zbieraj rarytasy, bo ich cena będzie ciągle rosła a nie jakieś podróby, oryginał to zawsze oryginał :beer:

Beemka super :) Z pługiem jest przekozak :slinienie: :roll: :mg:

===KOZA=== - 2009-09-04, 01:52

Kamill napisał/a:
Ja bym ją widział na alpinkach 16',obniżoną 40/40 :wink:

heh :D nie wiem jakie mam zawieszenie!? :) ale powiem jedno jak będzie jeszcze niżej, to zgubie pługa;D hehe no alpiny 16 Fajna sprawa :oops: :roll:

zobaczymy co mi wpadnie w rękę :) pierwsze :wink: czy 16 czy 17 Alpiny :]

[ Dodano: 2009-09-04, 01:54 ]
Chmielu napisał/a:
Wal oryginały Alpiny 16', zbieraj rarytasy, bo ich cena będzie ciągle rosła a nie jakieś podróby, oryginał to zawsze oryginał :beer:

No Ori to Ori .... :beer: trochę kupiłem tego czy tamtego ;) i będę zbierał dalej ;)

co do cen ... to wiadomo że za darmo nic nie ma:) proste :)

:mg:

[ Dodano: 2009-09-04, 01:59 ]
Chmielu napisał/a:
Beemka super :) Z pługiem jest przekozak :slinienie: :roll: :mg:

Ciesze się... że jednak się podoba ;) i też tak robię :slinienie: jak patrze sobie na nią!!Jestem zakochany w niej ;) :zakochany:

A jak jadę to widzę tylko takie twarze :slina: albo takie :slinienie: i takie też :sweet:

... to jeszcze nie koniec :)

[ Dodano: 2010-08-09, 23:51 ]
Dawno się nie udzielałem a nadal pamiętam o tej stronie :)

Więc się przypomnę po długim czasie z wielkim szacunkiem autko ma się... Lepiej ;)

Autko na dzień dzisiejszy wygląda ... o tak :)

Tak jest na dziś :)

... jeszcze muszę poprawić deko-set :jupi: gdzie nie gdzie jest krzywo :D :mg:

Chmielu - 2010-08-11, 14:13

Na oryginalnych felgach jest super, dobrze że nie poddałeś się presji i nie założyłeś BK Racing ;-)

Gdzie Ty dorwałeś 8' szerokości na tył? Ja muszę bujać się na komplecie siódemek... :oops:

Dobra robota! :spoko:

killme - 2010-08-11, 14:20

ja na Ciebie czekam 29 sierpnia by ustawić najpiękniejsze bahamy w PL :)
===KOZA=== - 2010-08-11, 23:18

Chmielu napisał/a:
Na oryginalnych felgach jest super, dobrze że nie poddałeś się presji i nie założyłeś BK Racing ;-)

Gdzie Ty dorwałeś 8' szerokości na tył? Ja muszę bujać się na komplecie siódemek... :oops:

No nie poddałem się ;) Felgi kupiłem u sąsiadów z zachodu :) ;) i jak zawsze słono każą płacić. :P Ale auto zmieniło urok ... od razu :) :mg:

killme napisał/a:
ja na Ciebie czekam 29 sierpnia by ustawić najpiękniejsze bahamy w PL :)

To zbieraj na paliwo :) bo jeszcze jest nas 3 :) robimy spota w ostatnim tygodniu sierpnia ;) tak mam urlop:)

Na teraz mam zajęcie ... szukam naciągacza na alternatorze ;/

może wiesz coś ?

voyfix - 2010-08-14, 04:31

E30stka godna podziwu,ps nie myślałeś nad tym,żeby zmienić wydech końcowy na dwururkę coś na wzór wydechów M20 ,myśle,że przyjemnie by to wyglądało :wink:
Co Ty na to

dzidziusbmw - 2010-08-14, 14:25

Jest zajebista ,nic dodac nic ujac :)
===KOZA=== - 2010-11-26, 14:23

Długo zwlekałem ze sprawą sprzedaży auta... wrzucam kilka fotek aktualnych dla zainteresowanych.
Powód sprzedaży jest znany :)

Na każde pytania chętnych odpowiadam!
Autko już na dzień dzisiejszy jest w stanie uśpienia :) czyli w garażu!

Zapraszam do wcześniejszych oględzin po wcześniejszym uprzedzeniu :cool2:

Cena jest do uzgodnienia!

Leśne Fotki :)

[ Dodano: 2011-01-09, 12:06 ]
Wystawiam ponownie :) zapraszam na allegro ;)

Marka: Bmw 318
Model: e30
Rok produkcji: 1985
Przebieg: 146 tyś
Cena: 13500zł
Kontakt: 3652351 gg :)
Opis/Link: http://allegro.pl/zimowa-...1403422776.html