BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - [e32] Za co odpowiedzialny jest GONG ?

BADYL - 2009-07-23, 21:38
Temat postu: [e32] Za co odpowiedzialny jest GONG ?
Pytanie może ktoś mi rozjaśni umysł. Ostatnio podłączyłem "gong" na nowo (wcześniej był rozłączony z powodu dużej ilości błędów wyświetlanych na zegarach).

Wszystko fajnie ale - włącza mi się np pod czas jazdy z częstotliwością bicia co 1s (nie za głośno) i np po jakimś czasie wyłącza się sam.

Dzisiaj otworzyłem auto (tylko nawet kluczyka nie wsadzałem do stacyjki) i to samo nawet jak zamknąłem samochód gong dzwonił.

Dzięki za odp.

flash - 2009-07-23, 22:23

kilka krotkich pikniec sygnalizuje pelna godzine, (a dokladnie 15 sek przed pelna godzina)
chyba ze wlacza ci sie na dluzej np 30sek to moze masz przytarte kable przy gongu i gdzies dotykaja do masy albo woda dostaje sie przez przednia szybe.

BADYL - 2009-07-23, 23:02

flash napisa³/a:
kilka krotkich pikniec sygnalizuje pelna godzine, (a dokladnie 15 sek przed pelna godzina)
chyba ze wlacza ci sie na dluzej np 30sek to moze masz przytarte kable przy gongu i gdzies dotykaja do masy albo woda dostaje sie przez przednia szybe.

Sprawdziłem - wykluczam pełną godzinę bo pikało o różnych porach,wodę tę wykluczam.

cichecki0511 - 2009-07-23, 23:23

w e30 daje o sobie znać przy temperaturze poniżej bodajże 3 st C ale przy obecnej pogodzie ..... :D
sarna1 - 2009-07-23, 23:37

moze masz ustawiony limit w obc i pika jak przekraczasz predkosc ?
slawo - 2009-07-23, 23:44

sarna1 napisa³/a:
moze masz ustawiony limit w obc i pika jak przekraczasz predkosc ?

jak wklada klucz do zamka? hehe

jak juz to moze cos z przewietrzaniem wnetrza ;)
albo jak juz pisalem na gg uwalony gong i swiruje

flash - 2009-07-24, 00:00

nie pozostaje nic innego jak przyjrzec sie kabelkom, oraz zajrzec do wnetrza gonga czy nie ma w nim wody, jesli nie to sprawdz na innym gongu.
BADYL - 2009-07-24, 00:03

Sprawdzę co piszecie a gong przy prędkości wątpię - popsuł by się szybko.Temp mam gitara - teraz byłem Zośkę przewietrzyć i nic.