| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Kilka pytań: zawieszenie m technik
Paweł - 2009-08-12, 01:05 Temat postu: Kilka pytań: zawieszenie m technik Mam zawieszenie m technik i z przodu mam pozytyw lekki. Czym to może być spowodowane? Nie wiem czy sprężyny są oryginalne, ale z tyłu mam z żółtymi kropkami a z przodu chyba maja czerwone/różowe kropki.
I mam pytanie odnośnie zerkopolu w Warszawie. Chcę zregenerować bilsteiny z m technika. Czy dopłaca się za skrócenie skoku/utwardzenie? Jaki jest koszt regeneracji tylnych amortyzatorów? Czy robią to od ręki? Da się na miejscu zrobić to podjeżdżając autem czy muszę im oddać same amortyzatory? Pozdr.
slawo - 2009-08-12, 01:25
w e36 rzadko byly amory bilsteina, przewaznie sachs byl w m-technikach
Szajbaa - 2009-08-12, 01:41
a o zerkopolu mozesz poczytać na forum co i jak wyglada bo sam czytalem bo nie wiedzialem, ale juz wiem....
Paweł - 2009-08-12, 03:47
| slawo napisa/a: | | w e36 rzadko byly amory bilsteina, przewaznie sachs byl w m-technikach |
u mnie siedzą bilsteiny- tak jak z fabryki wyszła
| Szajbaa napisa/a: | | a o zerkopolu mozesz poczytać na forum co i jak wyglada bo sam czytalem bo nie wiedzialem, ale juz wiem.... |
przeczytałem wszystko co się da ale nie znalazłem tych odpowiedzi
Szajbaa - 2009-08-12, 09:19
| Cytat: | Na razie szperam. Propozycja Zerkopolu to 150 pln/szt. Plus koszta wysyłki w obie strony - troche sie zbierze. Szukam jakiejs innej opcji - wiadomo poznaniak. A do Zerkopolu póki co nic nie mam. Dzieki.
Tak ale jesli masz np: B6 i oddasz je do Zerkopolu to oni w cenie 150zł za sztukę ustawiąCi amorek tak jak B8, ponieważ konstrukcyjnie są takie same, w dodatku możesz powiedzieć żeby amor był jeszcze twardszy niż B8, oraz miał krótszy skok niż B8... |
słabo szukałeś.............
[ Dodano: 2009-08-12, 09:19 ]
dodam że w tym samym temacie bylo o kolorach kropek w m techu...
Paweł - 2009-08-12, 17:06
O zerkopolu wiem wszystko już praktycznie ale co do pozytywu z przodu nie wiem. Może sprężyny są nie od m technik ? Może dać to taki efekt? Nie zauważyłem żeby przód stał wyżej niż tył. Jest równo.
[ Dodano: 2009-08-22, 15:21 ]
Załączam fotki sprężyn i auta- jak stoi na tym zawieszeniu. Może ktoś mi powie czy to oryginalne sprężyny i czy przod w m technik tak siedzi.
Sprężyny przednie:
TYŁ:
Przód:
Cypisek - 2009-08-22, 16:31
podbijam
slawo - 2009-08-22, 17:12
wyglada na mtecha, tez mialem takie u siebie
Paweł - 2009-08-23, 13:00
to skąd mógł wziąć się pozytyw z przodu?
|
|